ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

ΝΑΤΟ: Μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία – Εντολή εκκένωσης του Πούτιν στη πρεσβεία του στο Κίεβο

Σύννεφα πολέμου στην Ουκρανία μετά και την έγκριση που έλαβε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Βουλή της Ρωσίας ώστε να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό.

ΝΑΤΟ: Μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία - Εντολή εκκένωσης του Πούτιν στη πρεσβεία του στο Κίεβο

Σύννεφα πολέμου στην Ουκρανία μετά και την έγκριση που έλαβε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Βουλή της Ρωσίας ώστε να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία αναμένει επίθεση ευρείας κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία και έθεσε σε ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, ώστε να υπερασπιστεί τους συμμάχους του.

«Όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία», μετά την αποστολή δυνάμεων στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονμπάς», είπε ο Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) στην έδρα του Συμφώνου, στις Βρυξέλλες.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.957 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κίεβο

Στην απομάκρυνση του διπλωματικού της προσωπικού από την Ουκρανία, προχωρά η ρωσική πρεσβεία όπως έκανε γνωστό η Μόσχα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό ΥΠΕΞ, οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

Πούτιν: Οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υφίστανται πλέον – Την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας ζητά ο Ρώσος πρόεδρος

Η Ρωσία όλο αυτό το διάστημα ενδιαφερόταν για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, επειδή αυτό το έγγραφο ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υφίστανται πλέον και ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

«Και γι αυτό θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά, ενδιαφερόμασταν για την εφαρμογή αυτού του Συμπλέγματος μέτρων, επειδή ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ένας από τους δημιουργούς αυτού του κειμένου ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωναν δημόσια ότι δε θα εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μίνσκ και η Ρωσία δεν μπορούσε να ανεχθεί περαιτέρω την γενοκτονία του λαού του Ντονμπάς.

Το Κίεβο μηδένισε όλες τις προσπάθειες για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, τις «σκότωσε» η ουκρανική ηγεσία πολύ πιο πρίν από την αναγνώριση των Λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, δήλωσε ο Πούτιν.

Η Ευρώπη δεν μπόρεσε να υποχρεώσει το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες Μινσκ-2, και ως εκ τούτου δεν υπήρχε άλλη διέξοδος εκτός από την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η Βουλή της Ρωσίας έδωσε έγκριση στον Πούτιν για να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό

Τύμπανα πολέμου έχουν σημάνει την ίδια ώρα στην στην Ουκρανία καθώς η Βουλή χορήγησε άδεια για την ανάπτυξη του στρατού της χώρας στο εξωτερικό, μετά από αίτημα που υπέβαλε την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από το ανώτερο τμήμα του ρωσικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γερουσίας, προσθέτοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και υπέγραψε συνθήκες φιλίας με τους ηγέτες τους, μια ενέργεια που ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή ρωσικού στρατού και την εγκατάσταση ρωσικών βάσεων στην περιοχή αυτήν.

Η Δύση καταδίκασε αυτήν την «παράνομη» ενέργεια, που μπορεί να είναι το πρελούδιο για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και άρχισε να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Ο Κουλέμπα ζητά όπλα και εγγυήσεις από την ΕΕ για τη μελλοντική ένταξη της χώρας

Η Ουκρανία εμφανίζεται «συγκρατημένα αισιόδοξη» ότι οι σύμμαχοί της αρχίζουν τελικά να ακούν το Κίεβο όταν μιλάει για την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία. Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι θα συζητήσει περαιτέρω το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Κουλέμπα επικοινώνησε επίσης με τη Βρετανία και με άλλες χώρες, ζητώντας τους να στείλουν όπλα στην Ουκρανία και να της δώσουν εγγυήσεις για τη μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σήμερα το πρωί έστειλα στην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μια επιστολή, ζητώντας της επιπρόσθετα αμυντικά όπλα για την Ουκρανία», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι απηύθυνε το ίδιο αίτημα και στους Αμερικανούς συνομιλητές του. «Θα κινητοποιήσουμε όλον τον κόσμο για να αποκτήσουμε ό,τι μας χρειάζεται για να ενισχύσουμε την αμυντική ικανότητά μας», πρόσθεσε.

Ο Κουλέμπα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να βάλει στην άκρη τους δισταγμούς» και τον σκεπτικισμό που υπάρχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «και να δώσει στην Ουκρανία την υπόσχεση για τη μελλοντική ένταξή της». Μολονότι χαιρέτισε την απόφαση του Βερολίνου να αναστείλει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο Κουλέμπα τάχθηκε υπέρ της επιβολής «ακόμη ισχυρότερων κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.