ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η καθίζηση του Καρλίτος είναι πρόβλημα – Χωρίς γκολ για έναν ολόκληρο γύρο

Στα μέσα Δεκεμβρίου σκόραρε για τελευταία φορά ο Καρλίτος στο πρωτάθλημα, με την πτώση του να γίνεται αισθητή στη γενική εικόνα του Παναθηναϊκού.

Η καθίζηση του Καρλίτος είναι πρόβλημα - Χωρίς γκολ για έναν ολόκληρο γύρο

Ο φετινός Καρλίτος έγινε το «εννιάρι» που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Ο παίκτης που περιμέναμε όλοι να δούμε από τη μέρα που ο Τσάβι Ρόκα τον έφερε στην Ελλάδα και μαζί είχε φέρει και ενθουσιασμό. Για τον Παναθηναϊκό εκείνης της περιόδου, ο Ισπανός επιθετικός έμοιαζε με μεταγραφική υπέρβαση.

Η περσινή χρονιά δεν μας έδειξε τι μπορεί να κάνει ο Καρλίτος, αφού και αυτός χάθηκε μέσα στη γενικότερη μετριότητα της ομάδας. Όπως χάθηκαν κι άλλοι παίκτες που φέτος είναι καθοριστικοί, με μεγαλύτερο παράδειγμα τον Αϊτόρ. Ή τον Χουάνκαρ. Δεν καταλάβαμε αν ο Καρλίτος σε μια ομάδα που λειτουργεί με ποδοσφαιρικές αρχές θα μπορούσε να γίνει καθοριστικός. Το καταλάβαμε φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν.

Με την αυτοπεποίθηση του βασικού επιθετικού της ομάδας, ο Καρλίτος έκανε μέχρι τον Δεκέμβρη μαγικές εβδομάδες. Και ηγήθηκε του Παναθηναϊκού, πετυχαίνοντας εννιά γκολ στο πρωτάθλημα έως τον Δεκέμβριο. Δύο στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα, δύο με τον Βόλο, χατ τρικ με τον Ιωνικό, ένα γκολ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, ένα με τον Ατρόμητο στο φινάλε του πρώτου γύρου. Στις 11 Δεκεμβρίου 2021 ήταν το τελευταίο γκολ του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος ήταν ο μοιραίος παίκτης το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό.

Από εκείνο το ματς, όταν είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στους Περιστεριώτες έπειτα από σέντρα του Αϊτόρ, ο Καρλίτος δεν έχει βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα σε επίπεδο πρωταθλήματος. Το έκανε μόνο στις 19 Γενάρη στο 4-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Κύπελλο. Από τις 11 Δεκεμβρίου κι έπειτα ακολούθησαν στο πρωτάθλημα 11 παιχνίδια, εκ των οποίων ο Καρλίτος έχει αγωνιστεί στα οχτώ. Δεν έπαιξε με τον Άρη και τον Βόλο, που ήταν τραυματίας, ενώ είδε όλο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τον πάγκο.

Στις οχτώ συμμετοχές του κόντρα σε ΠΑΣ, Ιωνικό, Αστέρα, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Λαμία, Απόλλωνα και Παναιτωλικό δεν σκόραρε ούτε μία φορά. Μάλιστα στο ίδιο διάστημα δεν έχει δώσει ούτε ασίστ, ενώ είχε κλείσει τον πρώτο γύρο με τρεις τελικές πάσες που έγιναν γκολ από τους συμπαίκτες του. Στα πέντε από τα οχτώ αυτά παιχνίδια, μάλιστα, ο Καρλίτος ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και έπαιξε για περισσότερα από 65 λεπτά σε κάθε ματς. 67′ απέναντι στον ΠΑΣ, 66′ απέναντι στον Ιωνικό, 69′ κόντρα στον ΟΦΗ και 88 λεπτά το Σάββατο στο Αγρίνιο. Με τη συγκομιδή να γράφει… μηδέν.

Προφανώς και όλοι οι παίκτες έχουν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Κανείς δεν είναι το ίδιο καλός από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο. Όμως εδώ μιλάμε για μια πολύ κομβική θέση. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σέντερ φορ που σε παιχνίδια όπως αυτό στο Αγρίνιο θα κάνει γκολ στη μισή ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί. Και όταν ο επιθετικός του δεν σκοράρει, όπως συμβαίνει στον δεύτερο γύρο με τον Καρλίτος, δημιουργείται πρόβλημα. Φαίνεται και στους αριθμούς. 20 γκολ σημείωσαν οι πράσινοι στον πρώτο γύρο. 13 έχουν στον δεύτερο. Τα γκολ του Ισπανού λείπουν πολύ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.