ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εκτίναξη 30% στην τιμή του φυσικού αερίου στην ΕΕ

Τα συμβόλαια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν σήμερα εκρηκτική άνοδο, με τους επενδυτές να προεξοφλούν πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα διαταράξει τις εισροές φυσικού αερίου στην Γηραιά Ήπειρο.

Εκτίναξη 30% στην τιμή του φυσικού αερίου στην ΕΕ

Η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης άνοδο 30% στα 115 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh).

Το συμβόλαιο για τον Φεβρουάριο σημειώνει άνοδο 26,5% στα 111 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι ευρωπαϊκές εξαγγελίες πως οι κυρώσεις προς τη Ρωσία θα είναι αυστηρότερες, από κάθε άλλη φορά δημιουργούν σοβαρή ανησυχία στους επενδυτές. Να σημειωθεί πως η Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία για το 40% του φυσικού αερίου που εισάγει.

Η νέα Μύκονος για τους τουρίστες: Το νησί με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι φέτος top προορισμός
Η νέα Μύκονος για τους τουρίστες: Το νησί με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι φέτος top προορισμός 424.230 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εάν ο Πούτιν αποφασίσει να σταματήσει εντελώς τις αποστολές αερίου στην Ευρώπη (περίπου 180 bcm τον χρόνο), πιθανότατα ως αντίποινα στις κυρώσεις ή στην ακύρωση του Nord Stream 2, τότε θα προκληθεί μια πολύ πιο σοβαρή ενεργειακή κρίση.

Σε αυτή την περίπτωση, οι κυβερνήσεις ενδεχομένως να αναγκαστούν να δώσουν εντολή σε ενεργοβόρες βιομηχανίες –π.χ. χαλυβουργίες ή αυτοκινητοβιομηχανίες- να μειώσουν την παραγωγή τους για να προστατευτούν τα νοικοκυριά όσες εβδομάδες ακόμα διαρκεί ο χειμώνας.

Σε κάθε περίπτωση, μια διακοπή της τροφοδοσίας με ρωσικό αέριο θα σημαίνει πως οι ενεργειακοί πάροχοι της ΕΕ θα πρέπει να διασφαλίσουν από άλλες πηγές φυσικό αέριο για να περάσουν την χειμερινή περίοδο.

Πηγή: CNN.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.