ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παλικαρίσια νίκη επί του Ερυθρού με σούπερ Καββαδά και Νέντοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός παρά τις σημαντικές απουσίες πήρε μια... καρυδάτη νίκη με 79-73 επί του Ερυθρού Αστέρα. Τρομερή εμφάνιση του Καββαδά με 17 πόντους, κορυφαίος και ο Νέντοβιτς με 25.

Παλικαρίσια νίκη επί του Ερυθρού με σούπερ Καββαδά και Νέντοβιτς!

Το ματς

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καθόλου καλά στην αναμέτρησης. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ δύο λεπτά μετά την έναρξη της πρώτης περιόδου να είναι μόλις 2-3 υπέρ του Ερυθρού. Στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι πάτησαν λίγο γκάζι και προηγήθηκαν με πέντε πόντους. Οι πράσινοι αντέδρασαν και μάλιστα πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μείωσαν την διαφορά στον πόντο. Το 9-10 έγινε γρήγορα 9-14 με δύο συνεχόμενα καλάθια των φιλοξενούμενων. Η κακή αμυντική λειτουργία των πράσινων είχε η διαφορά να φτάσει και στους 6 πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα.  Η πολύ καλή παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να μην ξεφύγει και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει 17-23 υπέρ του Ερυθρού.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά πήγε άμεσα στους 9 πόντους, με το καταπονημένο λόγω προβλημάτων τριφύλλι να μην μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή του. Οι πράσινοι έριξαν 7 λεπτά πριν το ημίχρονο τη διαφορά στους πέντε πόντους, λόγω της πολύ καλής παρουσίας του Καββαδά κάτω από την ρακέτα. Το πολύ ωραίο καλάθι του Μέικον έδωσε άλλο αέρα στους πράσινους που έφεραν το ματς στο τρίποντο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα ο προπονητής του Ερυθρού να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μέικον συνέχισε… καυτός και το τριφύλλι μείωσε στον πόντο και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοσή του. Το τρίποντο του Μαντζούκα και οι βολές του Χουγκάζ έδωσαν προβάδισμα δύο πόντων στους πράσινους για πρώτη φορά στο ματς. Οι πράσινοι ωστόσο με απίθανο καλάθι του Νέντοβιτς από το κέντρο στη λήξη του χρόνου πήγαν προηγούμενοι με 42-41 στα αποδυτήρια.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.178 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με τρίποντο πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα ωστόσο να εκμεταλλεύονται τα λάθη των παικτών του τριφυλλιού και να παίρνουν προβάδισμα με 6 πόντους (44-50) 6 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η διαφορά στη συνέχεια ανέβηκε και στο +9 για του Σέρβους στο 6:20 του τρίτου δεκαλέπτου. Στο σημείο εκείνο οι πράσινοι έδειξαν κάποια σημάδια επιστροφής, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονταν αρκετά να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 6 πόντους. Αυτό συνέβη δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους του αγώνα, όταν ο Νέντοβιτς με νέο τρίποντο μείωσε σε 54-57. Το καλάθι του πολύ καλού σήμερα Καββαδά (είχε 13 πόντους μέχρι και εκείνο το σημείο) και οι συνεχόμενοι πόντοι του Νέντοβιτς έδωσαν προβάδισμα στο τριφύλλι με ένα πόντο. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 59-59.

Η «συνταγή» των γηπεδούχων δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο: Καλή και σκληρή άμυνα, στοχευμένες επιθέσεις και καθαρό μυαλό ήταν τα βασικά κομμάτια του παζλ και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Η σκληράδα των φιλοξενούμενων και ο Ουάιτ έφεραν πάντως… ισορροπία και οι ομάδες ήταν σταθερά μαζί στο σκορ, κάτι που δημιούργησε συνθήκες θρίλερ στο τέλος.

Μετά από συνεχόμενα άστοχα σουτ και από τις δύο πλευρές, ο Σαντ Ρος ευστόχησε από το τρίποντο και οι «πράσινοι» μπήκαν στα τελευταία 2,5 λεπτά με προβάδισμα (71-69). Στο +2 ήταν οι γηπεδούχοι και στο 39ο λεπτό (73-71), που ήταν και λίγο… τυχεροί σε τρίποντο του Κάλινιτς, που, όπως λέμε και στην μπασκετική διάλεκτο, μπήκε και βγήκε. Ακολούθησε συνεργασία των δύο πρωταγωνιστών των «πράσινων» και καλάθι του Καββαδά μετά από ασίστ του Νέντοβιτς (75-71) και η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε το πάνω χέρι για τη νίκη. Ο Κάλινιτς μείωσε (75-73) και στη συνέχεια οι Σέρβοι προσπάθησαν να παίξουν το… παιχνίδι των βολών, στέλνοντας τον Νέντοβιτς στην γραμμή. Ο ηγέτης των «πράσινων» έκανε την… δουλειά του (77-73), η άμυνα βγήκε και η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πανηγύρισε τελικά μία μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-23, 42-41, 59-59,  79-73

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.