ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο μείον ένας αντίπαλος και το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΣ Γιάννινα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα πλέι οφ και την απαραίθτητη νίκη της Κυριακής στη Λεωφόρο.

Ο μείον ένας αντίπαλος και το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα και η αφαίρεση πέντε βαθμών φέρνει έναν αντίπαλο… μείον για τους πράσινους. Και κάνει το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ ακόμα πιο σημαντικό. Επί της ουσίας βγαίνει εκτός διεκδίκησης της πρώτης εξάδας μία ομάδα και μένουν τέσσερις για δύο θέσεις. Ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας, ο ΟΦΗ και ο Άρης. Με δεδομένο κιόλας πως Αστέρας και Άρης παίζουν μεταξύ τους στην Τρίπολη και ο ΟΦΗ πηγαίνει να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, είναι πιθανό ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής να έχει εξασφαλίσει ακόμα και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ. Αρκεί φυσικά να κερδίσει την ΑΕΚ.

Δεν είναι εύκολο το τελευταίο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν πως στα ντέρμπι δεν τα καταφέρνει. Θέλεις γιατί ήταν ανέτοιμη (στο Καραϊσκάκη), θέλεις γιατί ήταν άτυχη (στο ΟΑΚΑ), θέλεις γιατί δεν αξιοποίησε την υπεροχή του (Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό), θέλεις γιατί του το στέρησαν οι διαιτητές (στην Τούμπα). Πάντως σε πέντε ντέρμπι έως τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε νίκη. Τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες. Με μόλις δύο γκολ, αυτά απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει να βγει απ’ αυτή τη νοοτροπία η ομάδα του Γιοβάνοβιτς για να φύγει νικήτρια το βράδυ της Κυριακής. Η επιστροφή του κόσμου στη Λεωφόρο θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται, αρκεί ο κόσμος που θα βρεθεί εκεί να το κάνει για να στηρίξει. Και όχι για να γκρινιάξει στην πρώτη στραβή. Ευτυχώς, παρά την όποια γκρίνια βλέπεις να υπάρχει σε social media και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, στη Λεωφόρο το κλίμα είναι σχεδόν πάντα κλίμα υποστήριξης. Ακόμα και όταν μπορεί να στραβώνει ένα παιχνίδι.

Η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον σε επίπεδο ποδοσφαίρου. Η λογική επιστροφή του Παλάσιος στο αρχικό σχήμα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα άκρα της, εκεί που πιστεύω πως θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Στο τι θα κάνουν δηλαδή μέσα στο γήπεδο οι Αϊτόρ και Παλάσιος από τη μία και οι Τσούμπερ και – κυρίως – Λιβάι Γκαρσία από την άλλη.

Είναι ξεκάθαρα μεγάλη η απώλεια για ακόμα ένα παιχνίδι του Μαουρίσιο. Χρειάζεται φρεσκάρισμα στο κέντρο του ο Παναθηναϊκός και ο Βραζιλιάνος σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν δεν τα καταφέρει και ο Βιγιαφάνιες, τότε θα δούμε πιθανότατα τον Αλεξανδρόπουλο.

Επιμένω πάντως πως εκεί που τουλάχιστον από πλευράς Παναθηναϊκού μπορεί να καθοριστεί το ματς είναι στο πως θα αντιμετωπίσουν οι εξτρέμ του τις προϋποθέσεις που θα δημιουργηθούν. Είτε για να εκτελέσουν μόνοι τους, είτε για να δημιουργήσουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...