ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο Ρούμπεν ήταν ξανά το κομπιούτερ της μεσαίας γραμμής

Ο Ισπανός χαφ πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ανάλυση: Ο Ρούμπεν ήταν ξανά το κομπιούτερ της μεσαίας γραμμής

Μπορεί να μην αποτελεί έναν θεαματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα πάρει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σχεδόν σε κάθε ματς είναι εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Ο Ρούμπεν Πέρεθ, η φετινή μεταγραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει αποδεχθεί… χρυσάφι, ήταν και χθες ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ήταν η ηρεμία στον χώρο του κέντρου και ο παίκτης από τον οποίο περνούσαν οι περισσότερες πάσες από τα πόδια του. Έχοντας κοντά του τους Αλεξανδρόπουλο και Γκατσίνοβιτς, ο Ισπανός χαφ ήταν συγκλονιστικά… αθόρυβος, μα και εξαιρετικός.

Παρατηρώντας τα στατιστικά του Ρούμπεν στο χθεσινό ντέρμπι, διαπιστώνουνε ότι:

-Μέτρησε τις περισσότερες επιτυχημένες ενέργειες στο γήπεδο, αναλογικά με τον χρόνο που αγωνίστηκε. Συνολικά είχε 74/93 με ποσοστό 80%. Ιδιο ποσοστό είχε και ο Φραν Βέλεθ, αλλά με 51/64.

-Είχε το εντυπωσιακό 90% στις πάσες του με 60/67. Σπάνια έκανε λάθη, φροντίζοντας να νοικοκυρεύει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ακόμη κι όταν υπήρχε κάποιου τύπου πίεση. Ο Ρούμπεν ηρεμούσε το κέντρο και το έκανε να μοιάζει πολύ απλό, χάρη στην εξυπνάδα του και την ποιότητά του.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Ηταν ο πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες, ξεπερνώντας κάθε συμπαίκτη του σε αυτόν τον τομέα! Πολύ σημαντικό το παραπάνω, ειδικά όταν μιλάμε για χαφ. Ο Ισπανος είχε 13/19, δηλαδή ένα ποσοστό 68%. Δεύτερος ήταν ο Αλεξανδρόπουλος με 9/14 και ποσοστό 64%.

-Ηταν, επίσης,  ο πρώτος σε ανακτήσεις, μακράν του δεύτερου. 14 συνολικά, εκ των οποίων οι 7 στο μισό γήπεδο της ΑΕΚ. Σπουδαία δουλειά! Ακολούθησε ο Σάντσες με 8 (2 στο μισό του αντιπάλου).

Ο 32χρονος αποδεικνύει ξανά τον λόγο για τον οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέμενε το καλοκαίρι για την απόκτησή του. Σπουδαίος χαφ που κάνει αθόρυβη, μα ουσιαστική δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ένας… αντι-σταρ με εξαιρετικά προσόντα, τα οποία δείχνει στο γήπεδο, όπως έκανε και στο χθεσινό νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ισπανός αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το κομπιούτερ της ομάδας στο γήπεδο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.