ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρίφτης: «Περιμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με τις ομάδες από τη Ρωσία – Έτσι θα πάμε και κόντρα στη Ζαλγκίρις»

Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά στο θέμα με τις ομάδες από τη Ρωσία.

Πρίφτης: «Περιμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με τις ομάδες από τη Ρωσία - Έτσι θα πάμε και κόντρα στη Ζαλγκίρις»

Στην ανάλυση του τρόπου που αγωνίζεται η ομάδα της Ζαλγκίρις Κάουνας προχώρησε ο Δημήτρης Πρίφτης κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Τρίτης κόντρα στους Λιθουανούς, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επικαιρότητα με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συλλόγους από τη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Euroleague: «Έχουμε πει ότι ασχέτως της βαθμολογικής μας θέσης δεν θα τα παρατήσουμε. Τόσο για τους προσωπικούς του στόχους ο καθένας ξεχωριστά, αλλά κυρίως για την ομάδα, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, καθώς θα πάμε σε αυτό το παιχνίδι με πολλά προβλήματα, ίσως και περισσότερα από το προηγούμενο. Είναι ένα περιπετειώδες παιχνίδι που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, να δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες της ομάδας του εν όψει του ματς με την Ζαλγκίρις:

«Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Οκάρο Ουάιτ, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος θα έρθει λίγο πριν το παιχνίδι καθώς θα ταξιδέψει το πρωί, ενώ και ο Μποχωρίδης είναι αμφίβολος κατά 99%. Αν είναι θα είναι απλά για να βρίσκεται στην εννιάδα ή δεκάδα που θα κατεβάσουμε. Δυστυχώς, δεν θα έχουμε και τον Χουγκάζ διότι είναι ένα εξ’ αναβολής παιχνίδι και δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.919 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε συνδυασμό με την απουσία του Ουάιτ είναι και αυτό ένα πρόσθετο πρόβλημα και, αν κρίνουμε και από την πολύ θετική του απόδοση στο προηγούμενο ματς, αποτελεί ακόμα μια απουσία. Φυσικά και του Γιόβιτς η απουσία είναι σημαντική. Κάναμε αυτή την προσθήκη, αλλά δυστυχώς πάνω που άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του τον χάσαμε. Εφόσον δεν παίξει και ο Μποχωρίδης συρρικνώνεται πάρα πολύ η σχέση των γκαρντ».

Για τις ευκαιρίες που δίνει στους νεαρούς αθλητές του Παναθηναϊκού: «Λίγο πολύ το κάναμε και όταν το ρόστερ μας ήταν σχεδόν πλήρες. Και άλλοτε δώσαμε ευκαιρίες, ειδικά στον Μαντζούκα. Είναι πολύ ευχάριστο που στο προηγούμενο ματς έπαιξε και ο Χουγκάζ, ενώ και ο Αβδάλας παίρνει χρόνο συμμετοχής, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια βούληση που έχουμε αυτή, συν το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή οι συνθήκες μας οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται γιατί προπονούνται, φυσικά».

Για τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις εξελίξεις αναφορικά με τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στη διοργάνωση: 

«Θα έλεγα πως ό,τι προείπαμε είναι ίσως το 10%-20% της έννοιας μας αυτή την περίοδο. Προφανώς, το μυαλό όλων μας είναι εκεί. Ελπίζουμε οι εξελίξεις που αναμένουμε να είναι θετικές. Βλέπετε πως υπάρχει αντίκτυπος και στον αθλητισμό.

Δεν είμαι βέβαιος ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας για τις ρώσικες ομάδες θα αναβληθούν απλά ή θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Νομίζω αυτή η προσέγγιση είναι πολύ αισιόδοξη και πως ούτε αυτό θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι δυσάρεστα όλα αυτά και αν συνδυαστούν με την πανδημία που προηγήθηκε, νομίζω πως γενικά ο πλανήτης μας περνά μια δύσκολη περίοδο». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...