ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Θέμα: Το σχεδόν τέλειο ματς του Αλεξανδρόπουλου – Πάνω από τους μέσους όρους του!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος επέστρεψε στο βασικό σχήμα και ήταν εκ των κορυφαίων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι αριθμοί δείχνουν το… limit up του νεαρού. Ανάλυση του panathinaikos24.gr.

Θέμα: Το σχεδόν τέλειο ματς του Αλεξανδρόπουλου - Πάνω από τους μέσους όρους του!

Μετά την απουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες, αλλά και του Μαουρίσιο, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος «ενεργοποιήθηκε» ξανά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο νεαρός χαφ πήρε θέση στην ενδεκάδα, έχοντας δίπλα του στην τριάδα της μεσαίας γραμμής τους Ρούμπεν και Γκατσίνοβιτς.

Ο εκρηκτικός μέσος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα. Ήταν καθοριστικός, κάνοντας την ενέργεια για να πάρει το πέναλτι από το άτσαλο μαρκάρισμα του Ρότα στο 13’. Είχε μια εντυπωσιακή προσπάθεια λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, όταν έδωσε στον Ιωαννίδη για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Έτρεξε πολύ, κάλυπτε διαρκώς χώρους, έκοβε και μοίραζε, αποφεύγοντας τα λάθη.

Αν δούμε τα στατιστικά του, παρατηρούμε το εξής εντυπωσιακό για τον νεαρό άσο: Όλοι αριθμοί του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι παραπάνω από τον φετινό του μέσο όρο!  Η συγκεκριμένη ανάλυση (εκτός των άλλων) μαρτυρά ότι ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 943 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας τα δούμε παρακάτω συνοπτικά:

  • Ο μέσος όρος των επιτυχημένων ενεργειών του Αλεξανδρόπουλου είναι στο 63,7%. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν 70% (39/56).
  • Η ακρίβεια στις πάσες του νεαρού είναι φέτος στο 85,9%. Στο παιχνίδι κόντρα στην Ένωση είχε 87% (27/31).
  • Επίσης, ο Αλεξανδρόπουλος έχει ποσοστό 58,7% στις μακρινές μεταβιβάσεις. Χθες, και αυτό το στατιστικό ήταν ανεβασμένο στο 67% (2/3).
  • Στις ντρίμπλες ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» έχει ποσοστό επιτυχίας 38,6%. Άνοδος και σε αυτό με 60%  απέναντι στην ΑΕΚ (3/5).
  • Στις μονομαχίες ο Αλεξανδρόπουλος κερδίζει κατά μέσο όρο το 43,6% αυτών. Κόντρα στην Ένωση επικράτησε στις 9 από τις 14 που έδωσε. Είχε δηλαδή ποσοστό 60%. Στο μοναδικό που, κατά κάποιον τρόπο,  υστέρησε ήταν στις εναέριες μονομαχίες κι αυτό διότι στο ντέρμπι της Λεωφόρου έδωσε δυο και δεν τις κέρδισε. Τέλος, ο νεαρός δεν επιχείρησε σουτ και δεν είχε ασίστ ή σέντρα για να καταγραφούν και αυτά τα τελευταία στη στατιστική.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν το 21ο του Αλεξανδρόπουλου στη φετινή Super League. Ο 20χρονος μετράει ένα γκολ και τρεις ασίστ στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.