ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγαπηθεί ο Παλάσιος

Όσοι μπαλαδόροι έρχονται από την Αργεντινοί, κλέβουν την καρδιά των Παναθηναϊκών.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγαπηθεί ο Παλάσιος

Η στιγμή που τσιμπάει την μπάλα ο Παλάσιος και φεύγει από τον Τζαβέλλα στη φάση του 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ είναι η εικόνα του ματς στο ντέρμπι. Και είναι η εικόνα του ματς γιατί βλέπεις όλη τη Λεωφόρο να σηκώνεται στο πόδι και τον κόσμο να είναι σχεδόν σίγουρος για την τελική έκβαση της φάσης. Ο Παλάσιος εκτελεί ιδανικά, το 2-0 έρχεται δύο λεπτά μετά το πρώτο γκολ και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επικρατεί πανζουρλισμός.

Όχι μόνο για το γκολ. Αλλά για τον παίκτη που το έβαλε και κυρίως για την κίνηση που έκανε. Ο Παλάσιος ακόμα και στις μέρες που δεν έπειθε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είχε τη στήριξή του. Τον «περίμενε» ο κόσμος, γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει.

Στα 29 του ερχόταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τα ματς που είχε δώσει μέσα στη χρονιά ήταν πάρα πολλά και σίγουρα χρειαζόταν ειδική διαχείριση, ερχόταν από φουλ αγωνιστική δράση και κλήθηκε να μπει και πάλι σε φουλ αγωνιστική δράση. Όμως τα στοιχεία του σου έδειχναν πως όταν θα είναι καλά και πάνω απ’ όλα όταν θα νιώσει ο ίδιος καλά, θα είναι άλλος παίκτης. Και πλέον είναι.

Τον βλέπεις στο γήπεδο και τον θαυμάζεις. Όχι μόνο για την εξαιρετική επαφή του με τα δίχτυα και για τις ασίστ που προσφέρει στους συμπαίκτες του. Αλλά και για την τακτική του συμπεριφορά. Ο Παλάσιος μπορεί να γίνει μέσα σε ένα ματς αυτός που θα ξεσηκώσει την εξέδρα με μια ενέργειά του και ταυτόχρονα αυτός που θα κάνει χαρούμενο τον προπονητή του. Με τρεξίματα, με πίεση, με βοήθειες ανασταλτικά.

Θα παίξει για την… πάρτη του όταν χρειαστεί, όπως έκανε στην εκτέλεση του 2-0 που δεν «έσπασε» την μπάλα, όντας σίγουρος για την κατάληξη της φάσης, αλλά θα είναι παίκτης ομάδας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Δεν γινόταν ο Παλάσιος να μην αγαπηθεί από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και γιατί έχει πολύ… ποδόσφαιρο μέσα του και γιατί είναι Αργεντινός. Και οι Αργεντινοί καταφέρνουν διαχρονικά να κλέψουν τις καρδιές των φίλων της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...