ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη»

Για ξεκάθαρη παραβίαση του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών από έναν αυταρχικό ηγέτη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη»

Αυτό που συντελείται στην Ουκρανία από την περασμένη εβδομάδα «αποτελεί τομή στον χρόνο και στην μακρά Ιστορία της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή, στην συζήτηση για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κρίσης στην Ουκρανία.

Με το θράσος της βίας επιχειρείται να ακρωτηριαστεί μια χώρα και μαζί της το Διεθνές Δίκαιο, είπε και πρόσθεσε ότι η Ρωσία «αναθεωρεί και ανοικοδομεί κατά το δοκούν τις ιστορικές πραγματικότητες».

Η απόφαση του Βλ. Πούτιν αποτελεί μια «ξεκάθαρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αμφισβητεί με την χρήση βίας την εδαφική ακεραιότητα μιας γειτονικής χώρας της Ρωσίας, με την οποία μάλιστα έχει πολύ στενούς δεσμούς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.947 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συμπλήρωσε ότι η ρωσική εισβολή προκαλεί νεκρούς, ανάμεσά τους και Έλληνες.

Αναφορικά με την ελληνική στάση είπε: «Η στάση μας είναι προϊόν των βιωμάτων και των πολιτικών μας επιλογών, γιατί ήμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας και το ίδιο κάνουμε και τώρα. Είμαστε και εμείς Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη διεθνή νομιμότητα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να ζωγραφίσει μόνος του τα σύνορα».

Συμπλήρωσε ότι ζούμε ακόμη με την ανοιχτή πληγή της Κύπρου. Χαρακτήρισε την απειλή που επικαλείται η Μόσχα «ανύπαρκτη» και με βάση αυτή επιχειρεί να καταλύσει την κυριαρχία της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια βίαιη επιστροφή στην εποχή των ηγεμονιών, είπε.

Είναι μια παράλογη και ανιστόρητη εισβολή που φέρνει τη λήξη της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης και ευημερίας στην Ευρώπη. Θέλει να αλλάξει βίαια την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Με τη διαδικασία των «ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 142Α του Κανονισμού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Στη συζήτηση αναμένεται να κυριαρχήσουν, εκτός από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, και οι ενστάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αποστολή αμυντικού υλικού.

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.