ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πληγωμένος από τις πολλές απουσίες και το κακό πρώτο ημίχρονο

Ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός είδε τη Ζαλγκίρις να ξεφεύγει με μεγάλη διαφορά από νωρίς, προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι, αλλά δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 96-83 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Στο 7-18 το πράσινο ρεκόρ.

Πληγωμένος από τις πολλές απουσίες και το κακό πρώτο ημίχρονο

Ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός είδε τη Ζαλγκίρις να ξεφεύγει με μεγάλη διαφορά από νωρίς, προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι, αλλά δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 96-83 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Στο 7-18 το πράσινο ρεκόρ.

Με ουσιαστικά μονοψήφιο αριθμό παικτών διαθέσιμων (Παπαπέτρου, Γιόβιτς, Μποχωρίδης εκτός, συν Χουγκάζ που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής), αλλά και με προβλήματα στο διαθέσιμο ρόστερ (Ουάιτ μέσα την τελευταία στιγμή, Παπαγιάννης προερχόμενος από παιχνίδι πριν από 24 ώρες), ο Πρίφτης προχώρησε σε αλχημείες και σύνθεση ανάγκης με στόχο να εμφανιστεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ ένας ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός.

Κάτι το οποίο δεν συνέβη διότι η Ζαλγκίρις μπόρεσε πολύ γρήγορα να χτίσει διψήφιο προβάδισμα (5-15, 5′) από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη νευρικότητα και την αστοχία των «πρασίνων». Με εντυπωσιακές ασίστ από τον Νέντοβιτς, Έβανς και Παπαγιάννης σκόραραν για να μειωθεί η διαφορά στους 6 πόντους. Με μακρινό τρίποντο του Μιλάκνις η Ζαλγκίρις έκανε το 10-22, ενώ στη συνέχεια η διαφορά εκτινάχθηκε στο +14. Με νέο τρίποντο του Μιλάγκνις το σκορ έγινε 10-27, σε ένα εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ήταν εξοργιστικά κακοί και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 10-29.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.100 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ηταν ολοφάνερο ότι οι πολλές απουσίες είχαν επηρεάσει την ομάδα που έβλεπε τη Ζαλγκίρις να κάνει σχεδόν ό, τι θέλει στο παρκέ. Με καλάθι και φάουλ από τον Νέντοβιτς, το σκορ έγινε 21-37. Ο Λεκάβιτσους σκόραρε για να απαντήσει με τρίποντο ο Κασελάκης και να μειώσει ακόμα περισσότερο, στους 15 πόντους. Με τη ζώνη το τριφύλλι είχε βρει ένα ρυθμό, αλλά είχε μπροστά του να ανέβει ένα βουνό. Η Ζαλγκίρις αντέδρασε και έφτασε ξανά στο +20 (30-50). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-52.

Τα προβλήματα συνεχίζονταν και στο τρίτο δεκάλεπτο με τη Ζαλγκίρις να εκμεταλλεύται τα επιθετικά της ριμπάουντ. Το σκορ πήγε στο 36-58. Η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Με τρίποντο του «καυτού» Νέντοβιτς η διαφορά μειώθηκε στους 17 (54-71). Ο Σέρβος με δυο βολές έκανε το 56-71, κι ενώ προηγουμένως είχε παίξει καλή άμυνα. Με νέο τρίποντο από τον «Νέντο», κι αφού είχε προηγηθεί αυτό του Ουλάνοβας, το σκορ πήγε στο 59-74. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 61-76.

Με δυο τρίποντα των Λιθουανών το σκορ έγινε 64-84. Ο Παπαγιάννης αφού έκανε τάπα στο τρίποντο, με φόλοου κάρφωμα χάρισε μια εντυπωσιακή φάση στο ματς. Ο Έλληνας σέντερ με νέο σουτ μείωσε τη διαφορά στους 16. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 72-86 έπειτα από καλάθι του Μέικον. Η κατάσταση δεν άλλαξε. Οι πολλές απουσίες και το κακό πρώτο ημίχρονο δεν έδωσαν δικαίωμα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να διεκδικήσε κάτι στο αποψινό ματς. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.