ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ντουντουνάκη: «Βήμα βήμα μέχρι τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, Άννα Ντουντουνάκη σε δηλώσεις αναφέρθηκε στους χειμερινούς αγώνες στους οποίους και συμμετείχε εκπροσωπώντας το «τριφύλλι», ενώ μίλησε και στους επικείμενους αγώνες.

Ντουντουνάκη: «Βήμα βήμα μέχρι τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, Άννα Ντουντουνάκη σε δηλώσεις αναφέρθηκε στους χειμερινούς αγώνες στους οποίους και συμμετείχε εκπροσωπώντας το «τριφύλλι», ενώ μίλησε και στους επικείμενους αγώνες.

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού λάμπρυνε με την παρουσία της τους Χειμερινούς Αγώνες ΟΠΕΝ που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ αναφέρθηκε στην παρουσία της εκεί.

«Ήταν οι πρώτοι μου αγώνες για το 2022. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ακολούθησε ένα επίσης απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων και βεβαίως προπονήσεων μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν είχα καθόλου το περιθώριο να ξεκουραστώ. Ήταν πολλοί αγώνες μαζεμένοι, το Ευρωπαϊκό, το Παγκόσμιο αργότερα, ανάμεσα και η ISL, μαζεμένα ταξίδια, πολύ απαιτητικό διάστημα.

Θέλει να πετάξει τον Παναθηναϊκό έξω από τη Λεωφόρο η ΕΟΚ, «Ή στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” ή δεν θα παίξουμε!» η απάντηση του τριφυλλιού
Θέλει να πετάξει τον Παναθηναϊκό έξω από τη Λεωφόρο η ΕΟΚ, «Ή στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” ή δεν θα παίξουμε!» η απάντηση του τριφυλλιού 8.340 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για πολλούς μήνες συνολικά μέσα στο 2021. Από τα Χριστούγεννα είπα ότι θα ξεκουραστώ, θα αποφορτιστώ, και στην περίπτωση τη δική μας, σημαίνει καμία επαφή με νερό και πισίνα. Τώρα, σταδιακά επιστρέφω. Συμμετείχα στο ΟΠΕΝ, την άλλη εβδομάδα θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη με το κλιμάκιο της Εθνικής για προετοιμασία. 

Τον Απρίλιο έχω προγραμματίσει να πάω στο εξωτερικό, σε υψόμετρο. Αγώνες δεν θα κάνω στο εξωτερικό. Θα αφοσιωθώ στην προπόνηση. Επόμενος αγώνας μου θα είναι στο «Ακρόπολις» τον Μάϊο πλέον».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο της έχουν μείνει βαθιά χαραγμένοι στο μυαλό. Η Ντουντουνάκη, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας αν και στον ημιτελικό σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ. Μιλώντας για αυτό η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια είπε: 

«Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ξεκίνησε πέρυσι η ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους. Ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό και μία οκτάδα στους Ολυμπιακούς. Πέτυχα τον έναν και λίγο παραπάνω, έχασα τον άλλον για λίγο. Έτσι είναι, αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. 

Στη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιέζεσαι και υποσυνείδητα. Είχα προπονηθεί πολύ καλά και ήθελα αυτό να το «βγάλω» στον αγώνα. Το άγχος βεβαίως είναι καθημερινό. Πιέζεις το εαυτό σου όσο παίρνει να τα δώσεις όλα…Μην ξεχνάμε, πως όλη η προσπάθεια γίνεται για ένα λεπτό κάθε τέσσερα χρόνια. Ο στόχος ήταν η οκτάδα, έφτασα πολύ κοντά. Τώρα, έχουμε το Παρίσι το 2024. Θα πάω βήμα βήμα μέχρι εκεί. Όλες οι αθλήτριες είμαστε πολύ κοντά η μία με την άλλη. Τώρα, θα επιδιώξω να σημειώσω ατομικά ρεκόρ και κάθε χρόνο θέλω να βελτιώνομαι. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε αγώνα, δίνω όλο τον εαυτό μου για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Τέλος αναφορικά με την οργάνωση των Χειμερινών Αγώνων ΟΠΕΝ σημείωσε: «Φάνηκε πολύ μεγάλη διαφορά-επισημαίνει. Είδαμε και στην πατρίδα μας, κάποια πράγματα που τα βλέπαμε στο εξωτερικό μέχρι τώρα. Οι συνεντεύξεις των νικητών, που τις ακούνε οι θεατές, μετά το αγώνισμα, ο τρόπος εισόδου και η παρουσίαση των αθλητών, ήταν πολύ ωραίες καινοτομίες. Δίνουν πρόσθετο ενδιαφέρον και θέαμα στον κόσμο που έρχεται να μας δει. Είναι πολύ καλά όλα αυτά που κάνει η ΚΟΕ. Μακάρι και στο «Ακρόπολις» να έρθουν να αγωνιστούν αθλητές από το εξωτερικό που θα αποτελέσουν κίνητρο και για τους Έλληνες και θα διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.