ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παλάσιος επιβεβαιώνει τις προβλέψεις, ο Αϊτόρ δικαιώνει τον Ιβάν (vids)

Οι Σεμπάστιαν Παλάσιος και Αϊτόρ έχουν εξελιχθεί σε απόλυτους πρωταγωνιστές για τον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Διονύσης Δεσύλλας αναλύει στο panathinaikos24.gr.

Ο Παλάσιος επιβεβαιώνει τις προβλέψεις, ο Αϊτόρ δικαιώνει τον Ιβάν (vids)

Ο Παλάσιος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά. Δαπανήθηκαν 2 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή του από την Ιντεπεντιέντε και οι προσδοκίες εξ’ αρχής ήταν πολλές. Θυμόμαστε όλοι τις σκληρές διαπραγματεύσεις και το γεγονός ότι φτάσαμε στο παρά πέντε για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση, η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Έπειτα από ένα πρώτο διάστημα προσαρμογής στα νέα, γι αυτόν, δεδομένα, ο Αργεντινός όχι απλώς… ξεμπούκωσε, αλλά άρχισε να βγάζει στο χορτάρι όλα όσα περίμενε το τριφύλλι απ’ αυτόν. Ποιότητα, προσωπικότητα, ποδοσφαιρικό πάθος, αλλά και τακτική πειθαρχία. Ο 29χρονος αποδεικνύεται σε μια εξαιρετική προσθήκη. Εξάλλου, πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω τον χρόνο για να βρούμε 9 γκολ από εξτρέμ των “πράσινων”…

Ο Αϊτόρ την περασμένη σεζόν κινήθηκε σε μια μετριότητα. Όπως, άλλωστε, όλη η ομάδα. Είχε πολλά προβλήματα με τον Λάζλο Μπόλονι και το καλοκαίρι επιθυμούσε να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι τον έπεισαν να μείνει στην προετοιμασία για να τον τσεκάρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος είδε ότι έχει να κάνει με έναν πολύ καλό παίκτη, μίλησε μαζί του, επιστρατεύτηκαν και οι συνεργάτες του για να ανεβάσουν το πεσμένο ηθικό του ποδοσφαιριστή και το κλίμα αντιστράφηκε. Ο κόουτς του τριφυλλιού επέμενε για παραμονή του Αϊτόρ. Το γήπεδο και τα όσα κάνει ο παίκτης δικαιώνουν τον τεχνικό της ομάδας. Ο Ισπανός από το εκτός έδρας μας με τη Λαμία και μετά παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Είναι ανεβασμένος αγωνιστικά και ψυχολογικά, αποδεικνύεται σε έναν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας φέτος και σε έναν από τους καλύτερους εξτρέμ στην Ελλάδα! Ο ίδιος έχει απελευθερωθεί, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του και είναι βέβαιος ότι και γι αυτόν, αλλά και για την ομάδα, έρχονται καλύτερες ημέρες. Πως αλλάζουν τα πράγματα, ε…

Οι αριθμοί του Παλάσιος

O Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει παίξει σε 25 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 8 ήταν ως αλλαγή. Ο Αργεντινός έχει σημειώσει 8 γκολ και έχει μοιράσει δυο ασίστ. Μετράει, επίσης, 5 συμμετοχές στο Κύπελλο με ένα ακόμα τέρμα και μια ασίστ.

Στα συνολικά του στατιστικά, ο Αργεντινός έχει 0,43 τέρματα ανά αγώνα και 1,91 σούτ στον στόχο (40%). Έχει 0,39 xgoals, ενώ πασάρει με 74,7% ακρίβεια. Το 49,4% από τις ντρίμπλες που κάνει “βγαίνουν”, ενώ κερδίζει το 43,5% των μονομαχιών. Επίσης, σημαντικό στατιστικό για τον ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού είναι ότι έχει συνολικά 64 ανακτήσεις μπάλας, εκ των οποίων το 62,5% είναι στο μισό του αντιπάλου. Δείγμα της πίεσης και της τακτικής πειθαρχίας που δείχνει στο κομμάτι του πρέσινγκ ο Παλάσιος.

Οι αριθμοί του Αϊτόρ

Ο αναγεννημένος Αϊτόρ έχει εξελιχθεί, όπως αναφέραμε και παραπάνω, σε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά.

Ο Ισπανός εξτρέμ έχει 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ως αλλαγή αγωνίστηκε σε 4 ματς. Μετράει 4 γκολ και 3 ασίστ.Στο Κύπελλο μετράει 4 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ. Έχει το εξαιρετικό 81,5% στην ακρίβεια στις πάσες του, ενώ στις ντρίμπλες το 55,8% είναι επιτυχημένες.

Περνάει με επιτυχία το 41,8 % από τις σέντρες που επιχειρεί, ενώ στις μακρινές μεταβιβάσεις το 65,1% είναι ολόσωστες. Στις ανακτήσεις μπάλας είναι πιο πίσω σε σχέση με τον Παλάσιος. Έχει συνολικά 58 με το 48,3% να βρίσκονται στο μισό της αντίπαλης ομάδας. Κερδίζει το 48,8% από τις μονομαχίες που δίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ