ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρίφτης: «Είχαμε σθένος και το παλέψαμε – Ήταν δύσκολες οι συνθήκες»

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στην μαχητικότητα και το σθένος που έδειξαν οι παίκτες του παρά την ήττα στο φινάλε από την Αρμάνι Μιλάνο.

Πρίφτης: «Είχαμε σθένος και το παλέψαμε - Ήταν δύσκολες οι συνθήκες»

Ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντεξη Τύπου μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο μίλησε για την την κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του αλλά και για την πρόοδο του Ντάριλ Μέικον.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

«Δεν έχω πολλά να πω. Συγχαρητήρια στους παίκτες που πάλεψαν. Ήταν ένα δύσκολο ματς, σε δύσκολες συνθήκες. Πάλεψαν οι παίκτες και στο τέλος είχαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε. Αυτό είναι όλο». 

Για τα θετικά και τα αρνητικά της αναμέτρησης: «Αναμφίβολα, είναι πολλά αυτά που κρατάμε. Κυρίως ότι είχαμε σθένος και το παλέψαμε. Εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες που είχαμε, με τα λάθη μας βέβαια. Υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Πραγματικά, τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, παλέψαμε. Είναι αρκετοί τομείς του παιχνιδιού που πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως, είναι σημαντικό ότι είχαμε σθένος και παλέψαμε.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 43.659 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για εμάς. Χθες κάναμε ένα “διπλάκι”, ένα ταπεινό διπλό, για να παίξουμε το παιχνίδι. Προφανώς, μας λείπει και ο άσος, όπως και ο Παπαπέτρου. Ειδικά η απουσία του Γιόβιτς είναι σημαντική. Αυτό που είναι πρόβλημα για εμάς και πρέπει να διορθώσουμε είναι το αμυντικό ριμπάουντ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο υπάρχουν τρία τρίποντα, που ήρθαν μετά από αμυντικά ριμπάουντ που δεν πήραμε. Μας τιμώρησαν. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε».

Για τα χαμένα ελεύθερα σουτ των παικτών του: «Το σουτ είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτά τα παιχνίδια. Ένα σουτ να μπει ή να μην μπει καθορίζει πολύ και τη ψυχολογία και την έκβαση ενός αγώνα, ειδικά στα τελευταία τέσσερα – πέντε λεπτά. Ένα σουτ μπορεί να δώσει ώθηση. Έτσι είναι το παιχνίδι, τι να κάνουμε; Μπορεί να μπει ή να μην μπει ένα σουτ».

Για τις εμφανίσεις του Ντάριλ Μέικον: «Ο Μέικον προσπαθεί. Είναι λίγο δύσκολο να διαχειριστεί κάποια πράγματα. Είναι μια διαδικασία εκπαίδευσης η προπόνηση, ειδικά για άπειρους παίκτες. Τον παίκτη αυτόν τον βάζαμε στο “1” και στο “2”. Ήρθε ο Γιόβιτς, πήγαμε να τον μετακινήσουμε πιο πολύ στο “2”. Τώρα ο Γιόβιτς είναι έναν μήνα έξω.

Είναι ένας παίκτης που έχει και μια έντονη προσωπικότητα και είναι εκδηλωτικός. Μερικές φορές αυτό τον επηρεάζει στο παιχνίδι του. Αναμφίβολα έχει ταλέντο και το έχει δείξει. Σήμερα προσπάθησε πολύ στην άμυνα. Ας ξεκινήσουμε να έχει πάντα αυτό και τα υπόλοιπα θα τα διορθώσει στην πορεία. Έχει δυνατότητες, αλλά και πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσει σε αυτό το επίπεδο, κυρίως στο θέμα της πνευματικής ετοιμότητας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...