ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού και η τριάδα «καμικάζι» του Μπερτομέου

Η επική ανατροπή που έμεινε στη μέση, οι πράσινοι που έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και το "σφαγείο" από την εκλεκτή ομάδα του Καταλανού δεξιοτέχνη.

Η υπερπροσπάθεια του Παναθηναϊκού και η τριάδα «καμικάζι» του Μπερτομέου

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να κάνει κάτι το οποίο για τα δεδομένα του θα θεωρείτο υπέρβαση απέναντι σε μια πιο ποιοτική, πιο έμπειρη και με πιο γεμάτο ρόστερ ομάδα, όπως η Αρμάνι.

Οι πράσινοι γύρισαν από το -13 και βρέθηκαν μια ανάσα από το να πάρουν ένα ματς σε χρονική περίοδο που το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη αναζητά ισορροπία και ψυχολογία.

Εν τέλει μπορεί η δουλειά να έμεινε στη μέση ο Παναθηναϊκός όμως, μπορεί να αισθάνεσαι υπερήφανος για όσα πέτυχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Η ομάδα με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, χωρίς τον αρχηγό της και με το βασικό οργανωτή της παροπλισμένο λόγω τραυματισμού εφτασε μια ανάσα και αν δεν ήταν η τριάδα των τσαρλατάνων του Καταλανού που ήρθε στο κλειστό για συγκεκριμένη αποστολή, θα πανηγύριζε μια ανέλπιστη νίκη.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 48.916 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι πράσινοι βράζουν για τη διαιτησία, η οποία η αλήθεια είναι πως χαρακτηρίζεται τουλάχιστον εμετική και ειδικά για τρεις περιπτώσεις. Τα δύο φάουλ στον Καββαδά – η αγκωνιά στην καρωτίδα – και στον Κασελάκη ήταν τόσο εξόφθαλμα που απορείς τι συνέβη και δε δόθηκαν. Επίσης, φάουλ υπάρχει και στην τελευταία φάση πάνω στον Κασελάκη μετά την σκόπιμα άστοχη βολή του Χάινς.

Για να είμαστε ειλικρινείς δε θα γινόταν κάτι αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το ματς όπως δε θα γίνει και τώρα, καθώς τα εναπομείναντα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα αποτελούν πλέον τυπική διαδικασία.

Εντούτοις, η ομάδα οφείλει να παίζει και παλεύει για το πρεστίζ της, έχει αδικήσει πολλάκις τον εαυτό της – όπως στο ματς της Τρίτης κόντρα στη Ζαλγκίρις – και θα μπορούσε να έχει 3-4 νίκες παραπάνω σε αγώνες που τους πάλεψε και τους έχασε στις λεπτομέρειες.

Δεν έχει καμία σημασία αν θα τερματίσει τελευταίος ή προτελευταίας. Αυτό που πονάει τον κόσμο της ομάδας είναι η εικόνα της και το γεγονός πως έχει πάψει να είναι ανταγωνιστικη.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός αν μπορεί να νιώθει για κάτι δικαιωμένος, είναι για το ξεμπρόστιασμα του Μπερτομέου και στον τρόπος αντιμετώπισης που τυγχάνει από τη διαιτησία σε κάθε παιχνίδι. Οι διαιτητές έχουν ξεκάθαρη αποστολή και το προσεχές καλοκαίρι όταν ο Καταλανός νομικός μας αφήσει για άλλες πολιτείες θα πρέπει να τον ακολουθήσουν στην έξοδο.

Γιατί το να σε “σφάζουν” με “ετσιθελικο” τροπο είναι ξεδιάντροπο τόσο από την πλευρά του εμπνευστή του σχεδίου, όσο και από αυτών που καλούνται να το εκτελέσουν. Γι’ αυτό και πρέπει η ΚΑΕ να τους κυνηγήσει μέχρις εσχάτων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.