ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ιωνικός – Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί και η προϊστορία

Στατιστικά, αριθμοί και η προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Ιωνικό Νικαίας και Παναθηναϊκό.

Ιωνικός - Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί και η προϊστορία

Στο κλειστό της Νίκαιας θα ολοκληρωθεί αύριο (7/3, 20:00) το τριήμερο της δράσης της 16ης αγωνιστικής για τη Stoiximan Basket League. Θα διατηρήσει βέβαια την εκκρεμότητα του αγώνα του Προμηθέα με τον Ολυμπιακό που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου.

Στο κλειστό του Πλάτωνα ο Ιωνικός θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι γηπεδούχοι έχουν το μεγαλύτερο ενεργό αρνητικό σερί με έξι ήττες και οι φιλοξενούμενοι το μεγαλύτερο θετικό σερί με 12 νίκες.

Ο Ιωνικός έχει ρεκόρ 1-5 στην έδρα του αφού σε αυτήν νίκησε μόνο στον πρώτο αγώνα του επί του Άρη και ηττήθηκε στους πέντε που ακολούθησαν. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά την ήττα του στην πρεμιέρα με τον Άρη, σημείωσε πέντε διαδοχικές ήττες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο παιχνίδι της 18ης Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε στην επικράτηση επί του Ιωνικού με 92-78. Στηρίχτηκε στην τριάδα των Παπαπέτρου (19π, 6ρ, 5ασ.), Ουάιτ (16π.) και Νέντοβιτς (16π.). Για τον Ιωνικό κορυφαίοι ήταν οι Γιουτζίν Τζέρμαν (25π, 3/3β, 25π, 5/10δ, 4/9τρ.) και Ιωσήφ Κολοβέρος (13π, 5ρ, 3ασ, 2κλ.).

Από το 1975-76 όταν και οι δύο ομάδες συνυπήρξαν για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 29 νίκες σε 31 παιχνίδια. Με την επάνοδο του Ιωνικού στην κατηγορία, οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 στη Νίκαια συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που έγινε για τα προημιτελικά των πλέι οφ της περασμένης σεζόν αφού επικράτησαν με 90-61.

Στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε…

*Με 110-65 στη σεζόν 2019-20 (Βίνσεντ Σίμπσον 22, Βαγγέλης Σακελλαρίου 9 – Τζέικομπ Ουάιλι 15π, 10ρ, Νίκος Περσίδης 15).

*Με 79-53 στη σεζόν 2020-21 (Άνταμ Σμιθ 15, Τζέρεμι Χόλογουελ 12 – Νεμάνια Νέντοβιτς 18π, 4ασ, Ντίνος Μήτογλου 12π, 5ρ, 3κοψ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Ο Γιάννης Αθηναίου απέχει εννιά πόντους από τους 1.500 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με 3+ επιθετικά ριμπάουντ συμπλήρωσε ο Κωστής Γόντικας.

* Ο Ιωσήφ Κολοβέρος συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενους αγώνες Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα κλέψιμο.

* Τέσσερις συνεχόμενους αγώνες με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ συμπλήρωσε ο Μουχαϊμίν Μουσταφά που είχε μια τέτοια επίδοση στα 11 από τα 13 φετινά παιχνίδια του στην κατηγορία.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός ανανεώνει με ριμπάουντ 11,4 επιθέσεις ανά αγώνα, έχοντας τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο πριν τη 16η αγωνιστική.

– Οι Νικαιώτες είχαν τον μικρότερο μέσο όρο ασίστ πριν από αυτήν τη «στροφή» της Stoiximan Basket League (12,9).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

MILESTONE

* Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος χρειάζεται οχτώ πόντους για να φτάσει τους 700 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 15+ πόντους στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα, ενώ τέσσερις τελευταίες από αυτές είχε 4+ εύστοχα τρίποντα.

* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με ένα εύστοχο τρίποντο μετράει ο Ντάριλ Μέικον.

* Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 12 από τα 13 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι «πράσινοι» εκτελούν με 78,7% στις βολές, ποσοστό που ήταν το υψηλότερο πριν τη 16η αγωνιστική.

– Ο μέσος όρος των 10,2 επιθετικών ριμπάουντ κατατάσσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην 7η θέση της σχετικής λίστας του Πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.