ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Τα μηνύματα των «πράσινων» γυναικών για την παγκόσμια ημέρα στο P24: «Όλες μαζί και ενωμένες»!

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Panathinaikos24.gr, δίνει το λόγο στις γυναίκες του συλλόγου, οι οποίες και περνούν τα μηνύματά τους.

Τα μηνύματα των «πράσινων» γυναικών για την παγκόσμια ημέρα στο P24: «Όλες μαζί και ενωμένες»! | panathinaikos24.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους ως ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών και ανάδειξης της θέσης της γυναίκας σε όλους τους τομείς.

Η «πράσινη» ανάρτηση του Γιαννακόπουλου με Ρούλη Αγραπιδάκη (Pic)
Η «πράσινη» ανάρτηση του Γιαννακόπουλου με Ρούλη Αγραπιδάκη (Pic) 3.685 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο αθλητισμός αποτελεί έναν τομέα ενίσχυσης της ισότητας των φύλων και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Panathinaikos24.gr, δίνει το λόγο στις γυναίκες του συλλόγου, οι οποίες και περνούν τα μηνύματά τους.

-Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ γυναικών)

«Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Ειδικά στις πιο γενναίες που δεν φοβούνται να υψώσουν τη φωνή τους και να αντισταθούν σε κάθε είδους κακοποίηση! Ας πάρουμε δύναμη απ’ τη δύναμη τους και ας γιορτάσουμε όλες μαζί»!

-Λολίτα Λύμουρα (αθλήτρια και αρχηγός της ομάδας μπάσκετ γυναικών)

«Με τα χρόνια η γυναίκα κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί της μια θέση σαν ίση στην κοινωνία και να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Σταδιακά πρέπει όλοι και όλες να συμβάλουμε για να συμβεί το ίδιο και στον αθλητισμό. Μπορεί οι γυναίκες να μην «καρφώνουν», να μην έχουν την δύναμη και την αθλητικότητα των ανδρών αλλά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφιερώνουν ατελείωτο χρόνο και αγαπούν εξίσου αυτό που κάνουν. Χρόνια μας πολλά»!

-Πένυ Ρόγκα (αθλήτρια της ομάδας βόλεϊ γυναικών)

«Θέλω να πω με την σειρά μου ότι η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτή τη μέρα κι ας γιορτάσουμε τη γυναίκα, σαν μητέρα, αδερφή, σύζυγο και φίλη όλο το χρόνο.

Θα ευχηθώ στον αιώνα που ζούμε όλες οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εξαλειφθεί η οικογενειακή βία, το «τράφικινγκ» και η κάθε μορφής σεξουαλική εκμετάλλευση. Κάποιες αξίες τις θεωρούμε δεδομένες αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα «τριτοκοσμικές» αντιλήψεις και φυλετικός ρατσισμός».

-Βούλα Μανέτα (αθλήτρια της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών)

«Όταν πάψει να υπάρχει ο όρος «αδύναμο φύλο», τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια κανονική γιορτή. Μέχρι τότε, ο αγώνας είναι και θα είναι, καθημερινός.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές μετά από όσα έχουν γίνει και έχουν ακουστεί σε όλο το κόσμο αν και δεν θα έπρεπε να το έχουμε έτσι στο μυαλό μας. Ως μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ως γυναίκα εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους έναν απίστευτο δυναμισμό όποτε μένοντας ενωμένες κ στηρίζοντας η μία την άλλη, μπορούμε να καταπολεμήσουμε οποιαδήποτε δυσκολία υπάρχει, οποιαδήποτε μορφή βίας ή bullying.

Σήμερα είναι η μέρα μας αλλά κάθε μέρα πρέπει να θυμόμαστε ποσό σημαντικές είμαστε στον κόσμο που ζούμε. Χρόνια μας πολλά λοιπόν»!

-Ιωάννα Χρονοπούλου (αθλήτρια της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο)

«Ημέρα της γυναίκας σήμερα και αισθάνομαι ότι κάθε χρόνο το να γιορτάζουμε κάθε μέρα για όσα εμείς οι ίδιες καταφέρνουμε είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη χρονιά. Δεν χρειαζόμαστε μια μέρα για να γιορτάσουμε αυτό που είμαστε και τα όσα δίνουμε στους ανθρώπους δίπλα μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, στην εργασία μας και στον αθλητισμό.

Κάθε μέρα για εμάς είναι στίβος επιβίωσης είτε λέγεται η ανατροφή των παιδιών μας, είτε η σκληρή δουλειά στον χώρο εργασίας μας, είτε στο γενικό μήνυμα ότι αξίζουμε πολλά περισσότερα απ’ όσα οι «άλλοι» πιστεύουν για εμάς. Αλλά τελικά γιατί να μας ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι; Είμαστε δυνατές και ικανές να διεκδικήσουμε οτιδήποτε ονειρευτούμε και θελήσουμε. Είμαστε γυναίκες, αθλήτριες και αξίζουμε τον σεβασμό όλων. Δουλεύουμε το ίδιο σκληρά με τους άντρες αθλητές».

-Αναστασία Μαρινάκου (αθλήτρια στο τμήμα στίβου)

«Ο δρόμος των γυναικών φαίνεται να είναι δύσκολος και πολλές φορές γεμάτος εμπόδια. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα στη γυναικεία δύναμη και αλληλεγγύη, με τις οποίες οι γυναίκες καταφέρνουν να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και εν τέλει να πετυχαίνουν πιο δυνατές τους στόχους τους. Όλες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε»!

-Άννα Ντουντουνάκη (αθλήτρια του τμήματος κολύμβησης)

«Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν και δίνουν καθημερινά μικρούς ή μεγάλους αγώνες για ειρήνη, αξιοπρέπεια ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι γυναίκες προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στους πολλαπλούς μας ρόλους, να πετύχουμε στον επαγγελματικό τομέα διεκδικώντας ηγετικές θέσεις και να αντιμετωπίσουμε στερεότυπα που επιμένουν, διακρίσεις και φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

Η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών σε όλους τους τομείς (και στον αθλητισμό) και η αναβάθμιση του ρόλου τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ένα καλύτερο κόσμο»!

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close