ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Ρωσικοί ισχυρισμοί ότι ο ουκρανικός στρατός ετοίμαζε επίθεση στο Ντονμπάς

Εκτιμήσεις ότι επίκειται η τελική ρωσική έφοδος για την κατάληψη του Κιέβου, τις επόμενες ώρες, ακόμα και έως το βράδυ της Τετάρτης διατυπώνονται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κι ενώ από σήμερα το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο - Ρωσικοί ισχυρισμοί ότι ο ουκρανικός στρατός ετοίμαζε επίθεση στο Ντονμπάς

Εκτιμήσεις ότι επίκειται η τελική ρωσική έφοδος για την κατάληψη του Κιέβου, τις επόμενες ώρες, ακόμα και έως το βράδυ της Τετάρτης διατυπώνονται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κι ενώ από σήμερα το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στόχος να κρατήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις για 7 με 10 μέρες

Καθήκον των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να συγκρατήσουν την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας, να μην τους επιτρέψουν να παρελάσουν, τις επόμενες επτά ως δέκα ημέρες ώστε η Μόσχα να μην είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι κατήγαγε νίκη, ανέφερε εξάλλου ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, εξήγησε ότι η Ρωσία χρειάζεται απελπιστικά κάποια στρατιωτική νίκη, αναφέροντας τη Μαριούπολη και το Κίεβο ως τους πιο πιθανούς στόχους της Μόσχας.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 10.973 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Χρειάζονται οπωσδήποτε κάποια νίκη προτού αναγκαστούν να διεξαγάγουν τις τελικές διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο κ. Ντενισένκο μέσω Facebook. «Επομένως το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε για 7-10 ημέρες», πρόσθεσε.

Ρωσικοί ισχυρισμοί ότι το Κίεβο σχεδίαζε επίθεση στο Ντονμπάς

Εξάλλου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Εκτιμήσεις ότι επίκειται μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ενώ καταγράφονται εκτιμήσεις πως οι Ρώσοι σχεδιάζουν μεγάλης κλίμακας έφοδο στο Κίεβο. Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύθηκαν όταν το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μίλησε για ρωσική κινητικότητα στην περιοχή της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με μία φάλαγγα που προωθείται προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά, όσο η πρώτη, που κατέβηκε από τα βόρεια, παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και πολλές ημέρες έξω από την πόλη. Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών τοποθετούν τη θέση της φάλαγγας αυτής, που ξεκίνησε την προέλασή της, στα 60 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Κιέβου.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Σε μια από της εικόνες διακρίνεται κατεστραμμένη γέφυρα στο Ίρπιν, νότια του Αντόνοφ στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα δε με το BBC, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναφορές για συνεχείς εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο, αλλά και τις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν σειρά εκρήξεων, την ώρα που οι σειρήνες της αεράμυνας άρχισαν να ηχούν εκ νέου στο Κίεβο.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.