ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Black out στο Τσέρνομπιλ και νέος συναγερμός για διαρροή ραδιενέργειας!

Νέα ανησυχία προκαλείται για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, ο οποίος έπεσε στα χέρια των δυνάμεων της Ρωσίας λίγες μέρες μετά την εισβολή. Το μεσημέρι της Τετάρτης (09.03.2022) έγινε γνωστό πως στο εργοστάσιο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υπάρχουν φόβοι για πιθανή διαρροή ραδιενεργών ουσιών!

Black out στο Τσέρνομπιλ και νέος συναγερμός για διαρροή ραδιενέργειας!

Την ανησυχητική εξέλιξη στο Τσέρνομπιλ ανακοίνωσε η Ukrenergo, διαχειρίστρια του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία πως εξαιτίας των ενεργειών της έγινε το ολικό black out στον πυρηνικό σταθμό και στα συστήμαρα ασφαλείας του.

Ραδιενεργές ουσίες είναι πιθανόν να διαφύγουν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, επειδή το χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο δεν μπορεί να ψυχθεί μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε από την πλευρά της η ουκρανική κρατική εταιρεία Energoatom, διαχειρίστρια των τεσσάρων πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσέρνομπιλ «έχει πλήρως αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών του ρώσου κατακτητή. Ο σταθμός δεν διαθέτει πλέον ηλεκτρική τροφοδοσία», αναφέρεται στην σελίδα της Ukrenergo στο Facebook.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 61.686 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της σύνδεσης με το δίκτυο και της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών, διευκρίνισε η Energoatom.

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...