ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Έπαιξαν σαν φαβορί και πήραν πανηγυρικά το Κύπελλο τα φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού!

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας του ΑΟ Θήρας με 3-1 σετ, επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στους τίτλους και δείχνει έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία.

Έπαιξαν σαν φαβορί και πήραν πανηγυρικά το Κύπελλο τα φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού!

Τα φίνα κορίτσια του τριφυλλιού παρότι έχασαν το πρώτο σετ, έφεραν το ματς τούμπα και με απόλυτη προσήλωση πήραν τη νίκη με 3-1 σετ. Φοβερή η Ρόγκα, τρομερή η Χαντάβα, επιβλητική η Κροος και μαέστρος η Παπαφωτίου. Μια ομάδα φτιαγμένη για να κερδίσει κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο και δείχνει ότι αυτά που έρχονται είναι πολύ καλύτερα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στους πρώτους πόντους το ματς υπήρξε απόλυτη ισορροπία (3-3). Με όμορφο πόντο της Στεπανένκο και υπέροχο καρφί από την πάιπ της Χαντάβα το τριφύλλι προηγήθηκε με 6-5. Η Χαντάβα με κερδισμένο μπλοκ ΄άουτ έδωσε αέρα δύο πόντων στο τριφύλλι (10-8). Ο Θήρας αντέδρασε όμως και έφερε ξανά το παιχνίδι στην ισοπαλία (10-10). Οι πράσινες προηγήθηκαν με 15-13, ωστόσο και πάλι ο ΑΟ Θήρας έφερε το ματς στο 15-15. Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε 20-19, τελικά έχασε το πρώτο σετ του τελικού με 25-21.

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ΑΟ Θήρας πήρε τον πρώτο πόντο στο δεύτερο σετ, ωστόσο με την Χαντάβα το τριφύλλι προηγήθηκε 3-1. Στη συνέχεια η Χαντάβα με ωραίο καρφί έδωσε στο τριφύλλι προβάδισμα τριών πόντων (6-3). Ο Παναθηναϊκός με κερδισμένο μπλοκ άουτ της Γκόθεες έκανε το 7-3 και ανάγκασε τον προπονητή του ΑΟ Θήρας να καλέσει τάιμ άουτ. Οι πράσινες είχαν μπει αποφασισμένες σε αυτό το σετ και με απόλυτη πρωταγωνίστρια την αρχηγού τους προηγήθηκαν με 11-4. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η Χατζηευστρατιάδου, που διαμόρφωσε το σκορ στο 14-6. Ο ΑΟ Θήρας αντέδρασε και μείωσε σε 17-11, με τον Οικονόμου να καλεί το τριφύλλι σε τάιμ άουτ. Οι τυπικά φιλοξενούμενες μείωσαν σε 18-14 και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του σετ. Οι πράσινες με υπέροχο πρώτο χρόνο έκαναν το 19-15 και πήραν ανάσα. Τελικά τα «φίνα κορίτσια» κατακτούν το σετ με 25-21.

Με φόρα από το δεύτερο σετ τα κορίτσια του Οικονόμου μπήκαν δυνατά και με άσο της Παπαφωτίου προηγήθηκαν με 6-3. Ο ΑΟ Θήρας δεν τα έβαζε κάτω βέβαια και έφερε το σετ στον πόντο σχετικά γρήγορα 8-8, με ένα σερί 3-0. Η Εύα Χαντάβα με τρομερό πέρασμα έκανε το 10-8 και έδωσε ανάσα στις πράσινες. O Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι συνεχώς, αλλά ο ΑΟ Θήρας δεν μπορούσε σημαντικό προβάδισμα (16-15, 17-16). Οι πράσινες προηγήθηκαν 20-18 και 21-19 και ήταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σετ. Με άσο της Γκρόθεες και δύο πόντους της Χατζηευστρατιάδου οι πράσινες πήραν το σετ με 25-19.

Με άσο της Χατζηευστρατιάδου και επίθεση της Στεπανένκο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-1 στο τρίτο σετ. Το τριφύλλι προηγήθηκε με 8-3 μετά από χαμένη επίθεση της Μίτροβιτς. Με μπλοκ της Παπαφωτίου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 12-4 με την ομάδα της Σαντορίνης να μειώνει με την Άμποτ και την Αδαμοπούλου.

Μετά από λάθος της Αδαμοπούλου και άσο της Παπαφωτίου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 15-7 με τη διαφορά να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ο ΑΟ Θήρας μείωσε σε 19-14 με την Άμποτ με την Κρος να κάνει το 24-14 σερί πόντους της Κρος και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο.

Τα σετ 3-1 (21-25, 25-22, 25-19, 25-15)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.