ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Το κύπελλο των «ευάλωτων», το πείσμα και η δίψα για την επιστροφή των «Glory Days»!

Η αναμονή τελείωσε, ο Παναθηναϊκός που επέστρεψε και το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ και ο στόχος του πρωταθλήματος.

Το κύπελλο των «ευάλωτων», το πείσμα και η δίψα για την επιστροφή των «Glory Days»!

Αναμονή τέλος για τον Παναθηναϊκό που το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαίωσε αυτό που όλοι περίμεναν. Πήγε στην Κρήτη ως φαβορί, έπαιξε σαν τέτοιο και επέστρεψε με την πρώτη κούπα της σεζόν στις αποσκευές του.

Οι αναγνώστες ίσως παραξενεύτηκαν από τον τίτλο του παρόντος. Προχωρώ άμεσα σε εξήγηση γυρίζοντας τον χρόνο λίγους μήνες πίσω.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει στην έδρα του τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, έχει στείλει ήδη το πρώτο μήνυμα πως το σύνολο που έχει δημιουργηθεί στοχεύει στην κορυφή και όλοι στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι υπερήφανοι για την εικόνα που έχει η ομάδα, ενώ και στον κόσμο του βόλεϊ επικρατεί αισιοδοξία για την εικόνα του τριφυλλιού που έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 676 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο απέναντι στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός. Λίγες ώρες μετά όμως, ιστοσελίδα ερυθρόλευκης απόχρωσης αντί να αναφερθεί στα κακώς κείμενα της ομάδας του Πειραιά, επιλέγει να στοχεύσει τον αντίπαλο και συγκεκριμένα αναφέρεται σε δύο σπουδαίες αθλήτριες του Παναθηναϊκού. Τις στοχοποιεί ξεκάθαρα και βάζοντας μπροστά την ηλικία τους, τις χαρακτηρίζει ως «ευάλωτες».

Προφανώς και επειδή η κοινωνία του βόλεϊ είναι μικρή, το κείμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου και ιδίως των social media με την είδηση να παίζει ως χορηγούμενη στο facebook και με το θέμα να παίρνει έκταση.

Μια εκ των δύο αθλητριών του Παναθηναϊκού το διαβάζει και σε συνομιλία που έχω μαζί της μου αναφέρει το γεγονός, το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό. Κάπου εκεί, μέσα από την ολιγόλεπτη επικοινωνία που έχω, καταλαβαίνω πως αργά η γρήγορα θα έρθει η αποστομωτική απάντηση εντός αγωνιστικών χώρων, διότι γνωρίζω πως θίχτηκε ο εγωισμός, ξέρω το πείσμα που τη διακρίνει και τις αθλητικές τις αξίες.

Η πρώτη απάντηση έρχεται στο Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός μέσα στο «σπίτι» του αιώνιου αντιπάλου, πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης και με συνοπτικές διαδικασίες πετάει εκτός θεσμού το μέχρι εκείνη την στιγμή φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτομάτως ο Παναθηναϊκός γνωστοποιεί με τρόπο εκκωφαντικό την επιστροφή του στις σπουδαίες ημέρες της προηγούμενης δεκαετίας τότε που οι τίτλοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο.

Οι «πράσινες» έχοντας ήδη τον «αέρα» του πρωταθλητή στο DNA τους, πάνε από νίκη σε νίκη, στις εγχώριες διοργανώσεις και αν δεν υπήρχαν τα κρούσματα κορωνοϊού, δε θα ξέφευγε ούτε η Ευρώπη. Μετά τον αποκλεισμό και της ΑΕΚ όλοι ήξεραν πως αργά ή γρήγορα ο πρώτος τίτλος της σεζόν θα καταλήξει σε «πράσινα» χέρια και αυτό επιβεβαιώθηκε στο κλειστό του Λίντο.

Χωρίς σπουδαία απόδοση και παίζοντας στο 50% ο Παναθηναϊκός καταλαμβάνει θέση στον τελικό και όλοι στο «πράσινο» στρατόπεδο μετρούσαν αντίστροφα για ό, τι ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου. Η επιστροφή στους τίτλους ήρθε με πανηγυρικό τρόπο και όπως λένε και οι Αμερικάνοι «the job was done».

Πλέον η ομάδα, ξέρει που βαδίζει, οι απαντήσεις στις κακεντρέχειες έρχονται εντός τάραφλεξ και πάμε για το πρωτάθλημα. Όποιος θέλει να το κατακτήσει θα πρέπει να καταθέσει ψυχή απέναντι σε μια ομάδα που διακρίνεται από το τρίπτυχο αγωνιστικότητα, πείσμα και το σπουδαιότερο, δίψα για επιστροφή στις «Glory days»!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.