ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δεν έχασε, δε χάθηκε ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών και προβλημάτσων άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Αϊτόρ, αλλά υποχώρησε, είδε την ΑΕΚ να την ισοφαρίζει με τον Άμραμπατ από το σημείο του πέναλτι (45') και με το τελικό 1-1 πηγαίνει στο «Κλ. Βικελίδης» για... τελικό την επόμενη εβδομάδα.

Δεν έχασε, δε χάθηκε ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών και προβλημάτσων άνοιξε το σκορ στο 4′ με τον Αϊτόρ, αλλά υποχώρησε, είδε την ΑΕΚ να την ισοφαρίζει με τον Άμραμπατ από το σημείο του πέναλτι (45′) και με το τελικό 1-1 πηγαίνει στο «Κλ. Βικελίδης» για… τελικό την επόμενη εβδομάδα.

Το ματς

Όπως στο ματς της κανονικής περιόδου, έτσι και σε αυτό των πλέι οφ το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ ξεκίνησε με φάση για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να προλαβαίνει τον Διούδη και στην έξοδό του, να πλασάρει άστοχα.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή στο 4′ με τον Αϊτόρ που δέχθηκε άψογα την κάθετη πάσα του Γκατσίνοβιτς και πλάσαρε έξοχα τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Το γκολ του Παναθηναϊκού δεν σόκαρε την ΑΕΚ, που με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου προσπάθησε για την ισοφάριση, με την άμυνα των πρασίνων να ανταποκρίνεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.114 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 12′ ο Παναθηναϊκός θέλησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Αϊτόρ να κάνει την ατομική ενέργεια το σουτ όμως βρήκε σε σώματα αμυντικών με τη μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ. Ένα σουτ από τον Τσούμπερ στο 16′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη, που μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του, με τον ρυθμό του ματς να είναι αρκετά καλός και με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναλάβει την κατοχή μπάλας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, είχαν κατοχή μπάλας, έπαιζαν αρκετά ψηλά, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε ο Μάνταλος στο 22′, αρχικά ήταν αρκετά μακριά για να απειλήσει την «πράσινη» εστία, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα ψηλά από την εστία του Παναθηναϊκού. Ένα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν μετά το λάθος από τον Καρλίτος, έφυγαν στην κόντρα οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά ο Σένκεφελντ παρενέβη τελευταία στιγμή και απομάκρυνε σε κόρνερ τη μπάλα.

Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, είχε κλείσει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του, με τους μισούς παίκτες του «τριφυλλιού» να είναι φανερά εκτός αγώνα. Στο 43′ ένα σουτ του Μισελέν δεν ανησύχησε τον Διούδη, με το «τριφύλλι» να πασχίζει να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Στο 44′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Αραούχο να συγκρούεται με τον Διούδη που η αλήθεια είναι πως βγήκε άτσαλα πάνω στον επιθετικό της Ένωσης.

Το πέναλτι το ανέλαβε ο Άμραμπατ και παρά την προσπάθεια να αποκρούσει ο Διούδης, η Ένωση ισοφάρισε σε 1-1 στη λήξη και των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με την ΑΕΚ να πιέζει, τον Παναθηναϊκό σε μόνιμη θέση άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη μπάλα, έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, με το «τριφύλλι» να μοιάζει εγκλωβισμένο στα καρέ του. Με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή, δείγμα της εικόνα που είχε η ομάδα του, θέλοντας με τον τρόπο του να παρέμβει και να πάρει το κάτι παραπάνω.

Οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φαίνεται πως έδωσαν πνοή στο «τριφύλλι», που ανέκτησε δυνάμεις και πάτησε περιοχή, βάζοντας σε θέση άμυνας την Ένωση. Οι «πράσινοι» είχαν καλή ανάπτυξη και με υπομονή έψαχναν τη δική τους καλή στιγμή, μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς φάση για τις δύο ομάδες, με το ματς να οδεύει προς το φινάλε του. Η ΑΕΚ με τον Αραούχο απείλησε στο 82′, το πλασέ πέρασε παράλληλα από την εστία του Διούδη, ο Παλάσιος για τον Παναθηναϊκό μετά από ατομική ενέργεια είχε και αυτός τη στιγμή του στο 84′, αλλά το τεχνικό σουτ του Αργεντινού, βρήκε τον Στάνκοβιτς σε ετοιμότητα που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά συν τις καθυστερήσεις, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε, με τη μάχη των πλέι οφ να αναμένεται μεγάλη.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίτσιο), Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος, Αϊτόρ (90’+ Βιτάλ), Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνες).

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Αμραμπατ (79’ Γκαρσία), Μάνταλος (76’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...