ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Με Ουάιτ και Μέικον επικράτησε του Περιστερίου

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και των απουσιών, επικράτησε του Περιστερίου με σκορ 75-57 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League.

Με Ουάιτ και Μέικον επικράτησε του Περιστερίου

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και των απουσιών, επικράτησε του Περιστερίου με σκορ 75-57 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League.

Το ματς

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για το «τριφύλλι» με τον Οκάρο Ουάιτ να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα και να δείχνει έτοιμος να βγει μπροστά και να οδηγήσει της ομάδα του.

Το Περιστέρι από τη μεριά εμφανίστηκε αγχωμένο, εκνευριστικά άστοχο από την περιφέρεια και το 1-2 ήταν γεγονός. Ο Νέντοβιτς πάσχιζε να βρει το ρυθμό του και με δύο γρήγορα φάουλ, λογικά δεν αγωνίστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η άμυνα του τριφυλλιού ήταν εξαιρετική, οι Παπαγιάννης και Κασελάκης δεν άφηναν τους αντιπάλους τους, να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Μέικον δεν εκβίασε καταστάσεις. Το 20-13 της πρώτης περιόδου, μάλλον αδικούσε τους γηπεδούχους, που κυριαρχούσαν στο παρκέ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η υφή της αναμέτρησης. Τα τρίποντα των φιλοξενούμενων έβρισκαν σίδερο, ο Ουάιτ συνέχισε να είναι εντυπωσιακός, ενώ συνολικά ο λειψός Παναθηναϊκός, φώναζε πως υπηρετούσε πιστά το πλάνο του προπονητή του. Ο Μποχωρίδης δεν έκανε περιττές ενέργειες, ο Χουγκάζ εκτελούσε το ρόλο του στην εντέλεια, ενώ και ο Αβδάλας ήταν ουσιαστικός. Ο Μίλαν Τόμιτς μάταια προσπάθησε να βάλει μυαλό στους παίκτες του, καθώς τα άστοχα τρίποντα, έδιναν κι έπαιρναν.

Το Περιστέρι πήγε να κάνει μία προσπάθεια επιστροφής, όταν οι Κατσίβελης και Μωραίτης ανέβασνα στροφές, όμως το 45-35, δεν προβλημάτισε τον Παναθηναϊκό. Ο Νέντοβιτς σημείωσε ένα-δύο σπουδαία καλάθια, ο Παπαγιάννης κυριάρχησε των Μπράουν και Χρηστίδη και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων, έμοιαζε να μην πιστεύει στον εαυτό της και το 58-43, ελέω Μωραίτη, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για διπλό.

O Ντάριλ Μέικον τα πήγε περίφημα στο ρόλο του πόιντ γκαρντ, ο Χουγκάζ προσπάθησε κι έβγαλε αρκετές άμυνες, ενώ ο Κόζει συνέχισε το δρόμο των άστοχων σουτ.

H αναμέτρηση δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η διαφορά μεγάλωσε, και το ενδιαφέρον αμφότερων των ομάδων, ήταν στα επόμενες υποχρεώσεις τους. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της Basket League, αφού δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και το τελικό 75-57 είχε την υπογραφή των Μέικον και Ουάιτ.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 40-23, 58-43, 75-57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 16 (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Παπαγιάννης 14 (7/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Κασελάκης 7 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Γουάιτ 17 (3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 7 (1/8 τρίποντα), Δήμου, Μποχωρίδης 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Αβδάλας, Χουγκάζ 2, Έβανς 1 (5 ριμπάουντ).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τόμιτς): Μωραΐτης 11 (1/8 τρίποντα), Χρυσικόπουλος 9 (0/4 τρίποντα), Κατσίβελης 8 (2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Μπράουν 1 (4 ριμπάουντ), Γκρέι 10 (2/5 τρίποντα), Κόζι 4 (1/7 σουτ), Πέτεγουεϊ 3 (1), Γκίελο 5 (1/7 τρίποντα), Χρηστίδης, Αγκμπελίς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.