ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Βομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο: Πληροφορίες για νεκρούς -Προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων

Οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους ανθρώπους.

Βομβαρδισμός πολυκατοικίας στο Κίεβο: Πληροφορίες για νεκρούς -Προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων

Ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, την ώρα που οι μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία επιδιώκει να περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός, δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Δεύτερη πολυκατοικία χτυπήθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς νωρίς το πρωί, λίγες ώρες μετά το χτύπημα σε 9όροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες σύμφωνα με το Skynews.

Στην πολυκατοικία 15 ορόφων στο Κίεβο, που χτυπήθηκε από ρωσική αεροπορική επιδρομή, παραμένουν εγκλωβισμένοι πολίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ένας τραυματίας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics)
Απλώς… τεράστιο: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πιτόγυρο στην Ελλάδα! (Pics) 4.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Δύο άψυχα σώματα βρέθηκαν επιτόπου», ανέφερε πηγή, ενώ διασώθηκαν 27 άλλοι ένοικοι του κτιρίου.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Η έκρηξη έσπασε σχεδόν όλα τα παράθυρα του ακινήτου και όλων όσα βρίσκονται γύρω του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέβη επιτόπου. Αρκετοί κάτοικοι πέταγαν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους γυαλιά και συντρίμμια.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως προκλήθηκε πυρκαγιά από ρωσικά πυρά σε σπίτι στη συνοικία Οσοκόρκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου. Το χτύπημα αυτό δεν προκάλεσε θύματα, κατά τις ίδιες πηγές.

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο κέντρο του Κιέβου.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες από το Kyiv Independent ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί κατά αμάχων που προσπαθούν να απομακρυνθούν στο Χοστόμελ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία, τα πρώτα 10 λεωφορεία των εκτοπισθέντων έφυγαν με ασφάλεια από την πόλη, ενώ οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε τέσσερα λεωφορεία. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άνδρες τραυματίστηκαν από επίθεση.

Στο ξημέρωμα της 20ης ημέρας πολέμου στην Ουκρανία ήχησαν οι σειρήνες σε διάφορες πόλεις, ενώ ακούστηκαν δυο μεγάλες εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Μίλτος Σακελλάρης, επλήγη ξανά η περιοχή Μπλόνσκι.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Ukraine 24, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την λευκορωσική πλευρά.

Ο Πέτρο Αντριουστσένκο, δημοτικός σύμβουλος, χαρακτήρισε «απάνθρωπη» την κατάσταση στην πόλη, όπου δεν υπάρχουν «ούτε τροφή, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε θέρμανση», προσθέτοντας πως φοβάται ότι οι θάνατοι δημοτών μπορεί να φθάσουν ακόμη και τους 20.000 καθώς οι συγκρούσεις εντείνονται.

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες καταστροφής στη Μαριούπολη

Το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στην Ουκρανία αναδεικνύουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες της αμερικανικής εταιρίας Μαξάρ από περιοχές που επλήγησαν από τους ρωσικούς πυραύλους.

Παράλληλα, τους 2.537 έχουν φθάσει οι νεκροί άμαχοι στη Μαριούπολη.

Ακινητοποιημένα 15 χλμ. έξω από το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα

Σχεδόν όλες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία παραμένουν ακινητοποιημένες, αφού σημειώθηκε μικρή πρόοδος το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ενημέρωση του Πενταγώνου.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) από το κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε ότι έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 900 πυραύλους, αλλά ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας εξακολουθεί να αμφισβητείται.

Ο πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει τον Μάιο, εκτιμά σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιθανό να έχει τελειώσει στις αρχές του Μαΐου, όταν θα εξαντληθούν οι πόροι που έχει στη διάθεσή της η Ρωσία για να συνεχίσει την επίθεσή της στη γειτονική της χώρα, έκρινε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, χθες Δευτέρα το βράδυ.

Ο κ. Αρεστόβιτς εκτίμησε πως η χρονική στιγμή που η σύρραξη θα τελειώσει θα εξαρτηθεί από το πόσους πόρους είναι διατεθειμένο να ρίξει το Κρεμλίνο στην εκστρατεία αυτή.

«Νομίζω πως όχι αργότερα από τον Μάιο, τις αρχές Μαΐου, θα έχουμε ειρηνευτική συμφωνία, ίσως πολύ νωρίτερα, θα δούμε», είπε ο σύμβουλος της προεδρίας.

«Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι: είτε θα συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία πολύ γρήγορα, μέσα σε μία ως δύο εβδομάδες, με απόσυρση των στρατευμάτων και των πάντων, ή θα γίνει μια προσπάθεια να μαζευτούν μερικοί, ας πούμε, Σύροι, για τον δεύτερο γύρο, κι αφού τους κάνουμε κιμά κι αυτούς, (θα συναφθεί) συμφωνία στα μέσα Απριλίου ή στα τέλη Απριλίου».

Πηγή: Skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...