ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Κιούνσλερ: ο αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου

Η ζωή του Γιόζεφ Κιούνσλερ είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο. Όλος του ο βίος ήταν αφιερωμένος στο άθλημα που τόσο αγαπούσε. Από τα «σαλόνια» του γερμανικού και ουγγρικού πρωταθλήματος, στο άσημο –τότε– ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το ανεπανάληπτο «8-2» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Από τη δόξα στη Μεγαλόνησο, αιχμάλωτος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αφρική, όπου προπονούσε τους συγκρατούμενούς του.

Κιούνσλερ: ο αρχιτέκτονας του ελληνικού και κυπριακού ποδοσφαίρου

Η Εκδοτική Belle Époque, με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνει την κυκλοφορία της βιογραφίας του ανθρώπου που οικοδόμησε την άτρωτη ομάδα του Παναθηναϊκού στα 30 ’s, του δημιουργού της πρώτης εθνικής Ελλάδας, του προπονητή που έθεσε τα θεμέλια σύσσωμου του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο δημοσιογράφος Μάνος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε μια εις βάθος έρευνα, σκάλισε ανέκδοτα έγγραφα, συναντήθηκε με πρόσωπα που έζησαν εκ του σύνεγγυς τον πρωταγωνιστή του έργου, συνομίλησε με πρόξενους της ουγγρικής πρεσβείας, ανακάλυψε χειρόγραφα μητρώα στην πατρίδα του Κιούνσλερ και κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό αφήγημα για τον ηρωικό προπονητή.

Το βιβλίο αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 07 τόμο της σειράς «Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια». Το οπισθόφυλλο υπογράφει ο καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Haverford College, Αλέξανδρος Κιτροέφ.

Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης!
Παναθηναϊκός: Κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! 1.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...