ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τα προβλήματα, ο Ιωαννίδης και το ματς στο «Βικελίδης»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη συνέχεια των πλέι οφ, αλλά και για τον ρόλο του Έλληνα επιθετικού που θα λείψει πολύ αν δεν καταφέρει να ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Τα προβλήματα, ο Ιωαννίδης και το ματς στο «Βικελίδης»

Έπεσαν μαζεμένα τα προβλήματα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του έλειψαν παίκτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και επηρέασαν πολύ την απόδοση του Παναθηναϊκού. Σε όλους τους τομείς. Και όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού και τα τρεξίματα και το αμυντικό τρανζίσιον.

Δεν «κούμπωσαν» καλά ο Ρούμπεν με τον Κουρμπέλη σε αυτή την πρώτη τους συνύπαρξη στο αρχικό σχήμα και αυτό είναι ένα πεδίο προβληματισμού για τον Γιοβάνοβιτς. Δεν μπορεί να «κάψει» στο μυαλό του την ταυτόχρονη χρησιμοποίησή τους. Το θέμα έχει να κάνει με τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Είναι σχεδόν ίδια. Και δύο παίκτες με ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να… τρακάρουν μέσα στο γήπεδο περισσότερο απ’ όσο θα ταιριάξουν.

Είναι ένα θέμα που σίγουρα θα προσπαθήσει να λύσει ο Γιοβάνοβιτς αφού και οι δύο είναι κεφάλαια για τον Παναθηναϊκό. Και όχι μόνο για φέτος.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού όσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης. Και το αν θα είναι έτοιμος ο Ιωαννίδης, που πλέον έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται κομβικός. Και μπράβο του, γιατί ξεκίνησε ως τρίτος επιθετικός πίσω από Καρλίτος και Μακέντα. Αλλά είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό να μην έχει ένα σημείο αναφοράς μέσα στην αντίπαλη περιοχή όταν λείπει ο Ιωαννίδης. Και πρέπει να λυθεί άμεσα.

Κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσουν να έρχονται γκολ από τους εξτρέμ, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια με Αίτόρ και Παλάσιος να τραβούν το κουπί του σκοραρίσματος. Και εκεί το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. Ο Καρλίτος οφείλει να βρει τον καλό του εαυτό και να συνδεθεί ξανά με τα αντίπαλα δίχτυα, όπως οφείλουν να προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Όπως ο Βιτάλ και ο Χατζηγιοβάνης.

Το ματς στο Βικελίδης μοιάζει με τελικό, στην πραγματικότητα όμως ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Τι θέλω να πω; Πως δεν είναι απαγορευτική μια ισοπαλία, αφού θα κρατήσει τον Άρη σε απόσταση δύο βαθμών. Και με παιχνίδι στη Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο.

Δεν εννοώ πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει για… δύο αποτελέσματα, στόχος του πρέπει να είναι η νίκη, αλλά με τα προβλήματα που εξακολουθεί να έχει και με τις πιθανές απουσίες, το πρώτο του μέλημα πρέπει να είναι να μην το χάσει. Γιατί αν το χάσει τότε θα έρθει το πολύ μεγάλο πρόβλημα. Με -5 από τον Άρη και από -4 έως -7 από την ΑΕΚ. Εκεί δύσκολα γυρίζει, γιατί δεν θα έχει περιθώριο λάθος στη συνέχεια. Και ας απομένουν οχτώ αγωνιστικές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...