ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μαιευτηρίου στη Μαριούπολη – Τι είπε ο Μητσοτάκης

Την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, το οποίο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, είναι έτοιμη να αναλάβει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μαιευτηρίου στη Μαριούπολη – Τι είπε ο Μητσοτάκης

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην τετραμερή σύσκεψη με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Mario Draghi, της Ισπανίας, Pedro Sanchez και της Πορτογαλίας, Antonio Costa.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη Μαριούπολη η οποία αποτελεί κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία αλλά και «σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μίλησε για εξωφρενικές να ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας και συμπλήρωσε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετώπιση από μόνη της την κρίση. «Κοινή μας πεποίθηση είναι πως η αντιμετώπιση μίας τέτοιας πρόκλησης που αφορά κυρίως τα πιο ευάλωτα στρώματα αλλά και τις επιχειρήσεις μας κυρίως τις πιο μικρές απαιτεί και κοινή ευρωπαϊκή απάντηση.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.348 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες μας τουλάχιστον μέχρι τον τερματισμό του πολέμου και την ομαλοποίηση των αγορών, καθώς καμιά χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως και αποτελεσματικά μόνη της την ακρίβειά. Γιατί όταν οι τιμές του ηλεκτρισμού αυξάνονται 5 – 6 φορές κανένας προϋπολογισμός δεν μπορεί να τις καλύψει από μόνος του. Συμφωνήσαμε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι μόνο εθνική όπως ανέφεραν και οι προλαλήσαντες», σημείωσε με νόημα.

Κατά τον πρωθυπουργό πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κερδοσκοπίας. «Οι αγορές πρέπει να ακολουθούν τις κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης. Όταν οι αγορές γίνονται έρμαια των κερδοσκόπων έρχεται η ανάγκη για ρυθμίσεις και αυτή είναι η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και μια τέτοια παρέμβαση εισηγούμαστε», είπε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καθώς πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος να ξυπνήσει ο εφιάλτης του λαϊκισμού.  «Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις άμεσα. Δε γίνεται σε επίπεδο διπλωματίας να απαντούμε από κοινού αλλά να μην συγκρατούμε και ένα ενιαίο μέτωπο στο επίπεδο της οικονομίας. Πρόκειται για έναν κίνδυνο μια απειλή, μία νάρκη στην ευρωπαϊκή ιδέα. Μπορεί η κρίση να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην ήπειρο μας», υπογράμμισε.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την Μαριούπολη

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μια πόλη αγαπητή στις καρδιές μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου».

«Thank you for your support» – Η ανάρτηση της ουκρανικής Βουλής

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Βουλή της Ουκρανίας ευχαριστεί την Ελλάδα για την απόφασή της να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

«Thank you for your support!» (Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!), αναφέρει, παραθέτοντας τη σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία γνωστοποιεί ότι: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου».

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.