ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Όρθιος κόντρα σε όλα

Με χίλια προβλήματα, αλλά με ψυχή χιλίων λεόντων. Ο Παναθηναϊκός εκτός από τις απουσίες αντιμετώπισε και έναν ανεκδιήγητο διαιτητή στο Βικελίδης, αλλά έμεινε όρθιος και έφυγε με τον βαθμό (0-0). Μεγάλη ευκαιρία με τον Σάντσες, χάριζε κάρτες στον Άρη ο διαιτητής.

Όρθιος κόντρα σε όλα

Με επιλογές ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να πάει με σχηματισμό 3-4-3 στο ματς κόντρα στον Άρη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον πάγκο του τριφυλλιού βρίσκονταν κυρίως παίκτες νεαρής ηλικίας πλην των Διούδη και Μαουρίσιο, αλλά και ο Αγιουμπ που βρίσκεται ξεκάθαρα εκτός πλάνων. Παράλληλα για να συμπληρωθεί αποστολή ο Σέρβος τεχνικός είχε πάρει μαζί του δύο τερματοφύλακες, γεγονός σχεδόν σπάνιο για Παναθηναϊκό.

Το ματς

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.739 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με διάθεση να ασκήσει πίεση στον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε το ματς ο Άρης που είχε αναλάβει την κυκλοφορία της μπάλας, με το τριφύλλι να βρίσκει χώρους κυρίως με τον Βιγιαφάνιες και να προσπαθεί να βγει μπροστά.

Η σέντρα του Αιτόρ στο 6′ κατέληξε πάνω στον Κουέστα που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα, ενώ η σέντρα-σουτ του Φαμπιάνο κατέληξε ψηλά άουτ στο 7′. Η κάθετη του Ιτούρμπε για τον Εντιαγέ αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, με τον Μπρινιόλι να βγαίνει και να μαζεύει, λίγο πριν τη συμπλήρωση δεκαλέπτου.

Στο 12′ ο Εντιαγέ προσπάθησε με καλές προϋποθέσεις να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι που βγήκε και τη μάζεψε. Δύο λεπτά αργότερα (14′) ο Σάσα βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού έκανε την περιστροφή σούταρε άουτ.

Οι πράσινοι είχαν καλές επιστροφές, δεν άφηναν χώρους για να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι ενώ παράλληλα έψαχνα την κόντρα για να απειλήσουν, πρώτα με Αϊτόρ και στη συνέχεια με Καρλίτος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 23′ για να δούμε προσπάθεια από τον Άρη, με τον Σάσα να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά για να βγει και να μαζέψει ο Μπρινιόλι. Ένα λεπτό (25′) αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του καλή στιγμή, με τον Παλάσιος να φεύγει στο χώρο, αλλά τελευταία στιγμή και πριν σουτάρει γλίστρησε με αποτέλεσμα να ανακοπεί από την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 26′ η σέντρα-σουτ του Κώτσιρα παραλίγο να παραβιάσει την εστία του Κουέστα που απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στη εξέλιξη της φάσης ο Πούγγουρας πήρε την κεφαλιά με τον Ισπανό τερματοφύλακα να είναι σε ετοιμότητα.

Ακριβώς στο μισάωρο, ο Παλάσιος με τον Αϊτόρ συνεργάστηκαν, αλλά ο Ισπανός σούταρε χλιαρά και άστοχα προς την εστία του συμπατριώτη του.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους, ο Άρης βγήκε με αξιώσεις μπροστά, με τον Γκάμα στο 40′ είχε ένα καλό στημένο, η μπάλα δεν πέρασε το τοίχος, με το τριφύλλι να βρίσκεται σε θέση άμυνας και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πίεση των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Ιτούρμπε εκτέλεσε ωραία το φάουλ που κέρδισε σε καλό σημείο η ομάδα του, η μπάλα πέρασε διαγώνια, δεν παρενεβλήθει κανένας, με το ημίχρονο να λήγει στο απόλυτο μηδέν.

Στην επανάληψη και στο 48′ συγκεκριμένα, ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για το προβάδισμα, με τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Εντιαγέ εξ’ επαφής, μετά το φάουλ του Ματίγια.

Το ματς είχε πολλά σκληρά μπλοκαρίσματα και καθόλου φάσεις μετά το καλό ξεκίνημα,με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά.

Στο 65′ ο Παναθηναϊκός είχε πολύ σπουδαία στιγμή, με τον Αϊτόρ αφού πήρε τη μπάλα τη γύρισε δεξιά, με τον Σάντσες να πλασάρει όμορφα, αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά από το κάθετο δοκάρι και μετά από παρέμβαση αμυντικού. Ενώ το σουτ του Σούντγκρεν στο 69′, πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 80′ μετά από κομπίνα του Ματίγια, ο Γκάμα σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρινιόλι βγήκε και μάζεψε χαμηλά με διπλή προσπάθεια. Στο 87′ η μπάλα μετά απο διώξιμο έφτασε στον Γκάνεα, όμως το σουτ του Ρουμάνου κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε για να κρατήσει τον ένα βαθμό, ο Άρης δεν βρήκε κάτι το αξιοσημείωτο, με το 0-0 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα και τον Παναθηναϊκό να μένει όρθιος σε μια δύσκολη έδρα και κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν με τις 11 απουσίες λόγω τραυματισμών και ίωσης.

Αρης: Κουέστα, Γκάνεα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ (67’ Μπερτόλιο), Ιτούρμπε, Γκάμα (86’ Πάλμα), Καμαρά Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (74’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (74’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...