ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μια ισοπαλία τον έκανε… φαβορί

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για ένα αποτέλεσμα που βάσει συνθηκών θεωρείται πολύ μεγάλο για τον Παναθηναϊκό και ήρθε απέναντι σε Θεούς και δαίμονες.

Μια ισοπαλία τον έκανε… φαβορί

Ο τίτλος στο κείμενο του ματς τα λέει όλα. Όρθιος κόντρα σε όλους ο Παναθηναϊκός στο «Κλ. Βικελίδης». Απέναντι πάνω απ’ όλα στον ίδιο του τον εαυτό και στα προβλήματα που έμοιαζαν να τον λυγίζουν. Μείον 11 παίκτες και όχι… όποιοι κι όποιοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών βασικοί και αναντικατάστατοι.

Χωρίς αριστερό μπακ, χωρίς «κλασικό» αμυντικό χαφ, χωρίς δεύτερο επιθετικό, χωρίς εξτρέμ στον πάγκο και με έξι αμούστακα παιδιά πλάι στον Γιοβάνοβιτς.

Απέναντι σε έναν διαιτητή όχι απλά κακό, αλλά άσχετο από τους κανονισμούς. Πως το είχε πει ο Βέλεθ μετά την Τούμπα; Αν είναι να φέρνουμε τέτοιους ξένους διαιτητές, τύφλα να έχουν οι Έλληνες. Καλύτερα να παίζουν Έλληνες που ξέρουμε και τι μας περιμένει. Εδώ ο Ούγγρος έδινε ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι. Αγκωνιά στο πρόσωπο του Παλάσιος δόθηκε… επιθετικό φάουλ. Μαρκάρισμα του Καμαρά για κόκκινη κάρτα δόθηκε κίτρινη. Φάουλ ανύπαρκτα έξω από την περιοχή προκειμένου ο Άρης να πιέσει με στημένες μπάλες.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όμως: ο Άρης έβγαλε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας και του Κλάτενμπεργκ! Απίθανα πράγματα στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Με ένα στημένο έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους οι γηπεδούχοι, αλλά ο Μπρινιόλι σήκωσε ανάστημα στην κεφαλιά του Εντιαγέ και με την επέμβαση του αγώνα κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Και μας έκανε να αναρωτιόμαστε ξανά για ποιον λόγο βγήκε από την ενδεκάδα ο Ιταλός. Άλλη ιστορία αυτή.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε 2-3 από τους απόντες στον πάγκο του, θα μπορούσε ο Γιοβάνοβιτς ακόμα και να πάρει το ματς. Ο Σέρβος με το 3-4-3 έκανε τον Μπούργος να μην ξέρει πώς να αντιδράσει. Του έκλεισε τους χώρους, η ομάδα του είχε υπομονή και όσο τα πόδια ήταν φρέσκα, τόσο έβγαζε με προϋποθέσεις κόντρα επιθέσεις. Ο Σάντσες έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού και από ‘κει και πέρα έμενε να αντέξουν οι πράσινοι στην πίεση.

Το κατάφεραν με σχετική άνεση και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο Άρης δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μια φορά επί της ουσίας, έπεφτε στην αντίπαλη περιοχή για να κερδίσει πέναλτι που δεν υπάρχουν, γκρίνιαζε, φώναζε, κλωτσούσε. Αλλά ποδόσφαιρο δεν έπαιζε.

Ο βαθμός είναι πολύτιμος για τον Παναθηναϊκό και τον βάζει σε ρόλο φαβορί. Κι ας είναι πίσω από Άρη και ΑΕΚ. Διατήρησε το -2 από τον Άρη, μείωσε στους τρεις από την ΑΕΚ και έχει παιχνίδι στην έδρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Που θα σκέφτεται και ευρωπαϊκά.

Μέχρι τότε υπάρχει η διακοπή και η ευκαιρία για ανασύνταξη και επιστροφή των παικτών. Για να δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς όπως θέλει και να πάει η ομάδα για την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...