ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Λούκας Βιγιαφάνιες: Βγάζει ποιότητα και δυναμισμό στη μεσαία γραμμή (vids)

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες κάνει τη διαφορά στον φετινό Παναθηναϊκό, κάτι που επιβεβαίωσε και με την εμφάνιση του κόντρα στον Άρη.

Λούκας Βιγιαφάνιες: Βγάζει ποιότητα και δυναμισμό στη μεσαία γραμμή (vids)

Ο Αργεντίνος χαφ του Παναθηναϊκού ήταν ο MVP στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο Βικελίδης και ένας από τους βασικούς λόγους που το τριφύλλι έφυγε με την ισοπαλία, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικό θα μπορούσε να είχε φύγει και με το διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Ο Βίγια επέστρεψε στην ενδεκάδα του τριφυλλιού για πρώτη φορά μετά από τρία ματς, από τα οποία ομολογουμένως έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό. Τόσο στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, όσο και φυσικά στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όλα αυτά τα… κενά που υπήρχαν καλύφθηκαν κατά πολύ με τον Βιγιαφάνιες στο ματς με τον Άρη, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο ματς αυτό χωρίς συνολικά 11 ποδοσφαιριστές. Οι πράσινοι παρά τις απουσίες έκαναν 2-3 φάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από τα πόδια του Λούκας.

Ωστόσο ο Βιγιαφάνιες δεν έμεινε μόνο στις… πάσες, που όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν ένα βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Με τα… χιλιόμετρα που κατάπιε βοήθησε στο να μην έχει κενά ο Παναθηναϊκός στην μεσοαμυντική γραμμή του, ενώ υπήρχε και ηρεμία, με τον Άρη να μην έχει την υπεροχή στο χώρο της μεσαία γραμμής, αλλά και γενικότερα.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός με τον Βιγιαφάνιες στην ενδεκάδα του είναι σαφώς καλύτερος.Άλλωστε το λένε και οι… αριθμοί. Στα 19 ματς που έχει ξεκινήσει ως βασικός, οι πράσινοι 11 νίκες, 5 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς ότι η βαθμολογική συγκομιδή του τριφυλλιού μέσα στη σεζόν δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Τα πλέι οφ μπαίνουν πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή τους και το τριφύλλι χρειάζεται τον Βιγιαφάνιες, καθώς μπορεί να παίξει μείζονα ρόλο στο  να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και να διεκδικήσει στα ίσα το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι το συμβόλαιο του «Βίγια» ολοκληρώνεται και το καλοκαίρι και είναι στο χέρι του να αποδείξει σε όλους τι αξίζει.

Ήδη φέτος είναι άρδην καλύτερος από πέρυσι, αλλά η αγωνιστική άνοδος θα πρέπει να συνδυαστεί και με επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Αυτές φυσικά είναι η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ, αλλά και Κύπελλο. Έναν τίτλο που έχει τόσο ανάγκη αυτός ο σύλλογος, ο οποίος έχει να κατακτήσει κάποια κούπα από το 2014, όταν και είχε κερδίσει αυτή τη διοργάνωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.