ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αν βγάζει τέτοια σκληράδα και αυτοσυγκέντρωση, θα κατακτήσει τους στόχους του

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ και τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να έρθει η πράσινη δικαίωση.

Αν βγάζει τέτοια σκληράδα και αυτοσυγκέντρωση, θα κατακτήσει τους στόχους του

*Ένα από τα μέχρι τώρα προβλήματα του Παναθηναϊκού κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν το γεγονός ότι μακριά από τη Λεωφόρο παρατηρούσαμε μια ομάδα soft. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ελάχιστα «διπλά» και τις πολλές και… κακές ήττες που οδήγησαν σε μια βαθμολογικά οριακή κατάσταση αναφορά με τη «μάχη» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θυμηθείτε παιχνίδια όπως στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη, στα Γιάννενα ή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ακόμα και σε Ηράκλειο και Τούμπα, ματς στα οποία, βέβαια, η διαιτησία έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

*Εδώ που έχουμε φτάσει, πλην του στρωτού, οργανωμένου και καλού ποδοσφαίρου, το κυρίαρχο είναι το αποτέλεσμα. Και για να έρθει αυτό, σε παιχνίδια με χαρακτήρα ντέρμπι, απαιτείται να έχεις συγκέντρωση στο μάξιμουμ και να βγάζεις στο γήπεδο ποδοσφαιρική σκληράδα. Αυτά τα τελευταία τα είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τελευταίο- ειδικών συνθηκών- ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Γι αυτό και ξεπέρασε τα σοβαρά εμπόδια που είχαν να κάνουν με τις απουσίες και τα άπειρα προβλήματα.

*Οι «πράσινοι» ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στα καθήκοντά τους, θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη κόντρα στις προβλέψεις και έβγαλαν ένα πρόσωπο διαφορετικό απ’ ότι μας είχαν συνηθίσει στις περισσότερες αναμετρήσεις μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Είχαν περίσσιο πάθος, κατέθεσαν ψυχή, έβγαλαν αυτή τη σκληράδα που αναφέραμε και έμοιαζαν σαν να είχαν πάει στη Θεσσαλονίκη με το μαχαίρι στα δόντια για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Ανάλογη πρέπει να είναι η εικόνα και στα επόμενα ματς των πλέι οφ. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο τακτικό κομμάτι και την επιλογή των τριών αμυντικών. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό που θα το αποφασίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανάλογα με τις συνθήκες ενός αγώνα, τον αντίπαλο, τη στόχευση κοκ. Στεκόμαστε στο πνευματικό κομμάτι, που σε παιχνίδια – φωτιά είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.

*Αν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» παρουσιαστούν τόσο παθιασμένοι και ταυτόχρονα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, τότε θα κατακτήσουν και αυτό που θέλουν. Είχαμε τονίσει και σε παλαιότερο κείμενο ότι τα πλέι οφ είναι μαραθώνιος και η διάρκεια μετράει. Σαφώς και είναι θετικό ότι με τόσα προβλήματα στα δυο πρώτα ματς με αντιπάλους ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, το «τριφύλλι» δεν έχασε.

*Συγκριτικά, μάλιστα, με ΑΕΚ και Άρη έχει έναν βαθμό περισσότερο στη μίνι διαδικασία του πρωταθλήματος που διανύουμε. Απαιτείται, όμως, συνέχεια με σημαντικές και κομβικές νίκες. Είναι, επίσης, επιβεβλημένο η ομάδα να συνεχίσει με ψυχραιμία, αλλά και με το πάθος στα ύψη. Αν συνδυάσει αυτά τα δυο, τότε και λάθη θα αποφεύγει και θα μπαίνει στις αναμετρήσεις με διάθεση μαχητική. Βήμα – βήμα, δίχως πολλά λόγια και με πολλή δουλειά. Όπως, άλλωστε, κάνει ο κόουτς και οι ποδοσφαιριστές του…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.