ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η υπέροχη… απάθεια του Μπρινιόλι

Ο Ιταλός μοιάζει απαθής, αλλά στην πραγματικότητα η ηρεμία που βγάζει βοηθάει όλη την ομάδα.

Η υπέροχη… απάθεια του Μπρινιόλι

Είδαμε τον Μπρινιόλι στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη να επιστρέφει στα γκολπόστ και να κάνει μια καταπληκτική εμφάνιση. Σε ένα ματς που πραγματικά η ομάδα χρειαζόταν έναν… κέρβερο κάτω από τα δοκάρια της. Όχι μόνο για να βγάλει τις δύσκολες φάσεις, αλλά για να προσφέρει με την παρουσία του σιγουριά στους αμυντικούς και εν γένει σε μια ομάδα που γνώριζε πως θα δεχόταν πίεση.

Ο Μπρινιόλι έκανε μια επέμβαση που θα μπει στα highlights του πρωταθλήματος. Αυτή στην κεφαλιά του Εντιαγέ, που ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη. Εξ επαφής, σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, τίναξε το κορμί του και έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ.

Τον είδαμε σε όλες τις εξόδους του να είναι σταθερός, τον είδαμε να έχει καλή συνεννόηση με τους αμυντικούς του. Κυρίως, όμως, είδαμε αυτό που έχουμε διαπιστώσει και σε άλλα ματς πολύ σημαντικά. Την ηρεμία που βγάζει ο ίδιος. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του στην Ελλάδα, ένα παιχνίδι που… έκαιγε με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Ιταλός έβγαζε μια ηρεμία στο πρόσωπό του. Έμοιαζε με… απάθεια, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.233 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μπρινιόλι δεν είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου, όμως είναι πολύ έμπειρος, έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά, μπορεί να κατευθύνει και να προσφέρει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Είναι πάνω από τον μέσο όρο των γκολκίπερ που υπάρχουν στην Ελλάδα. Και πρέπει να παίζει στον Παναθηναϊκό.

Κι επειδή στη χώρα μας έχουμε μάθει να ζούμε με τις συγκρίσεις, δεν μπαίνω σε σύγκριση με τον Διούδη. Άλλωστε και ο Διούδης είναι ένας καλός τερματοφύλακας, με άλλα καλά στοιχεία, διαφορετικής φιλοσοφίας. Δε σημαίνει πως επειδή ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν εξαιρετικό πορτιέρο, πρέπει να… ακυρώσουμε τον άλλον που υπάρχει.

Απλά η θέση χωράει μόνο έναν. Και αν δούμε συνολικά την εικόνα τους, ο Γιοβάνοβιτς καλά έκανε και επανέφερε τον Ιταλό τώρα που κρίνονται όλα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...