ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό και βλέπει… κούπα!

Η Κ-19 του Παναθηναϊκού επικράτησε κατά κράτος της αντίστοιχης του Ολυμπιακού (1-0) και πλέον απέχει ένα βήμα από τον τίτλο.

«Καθάρισε» τον Ολυμπιακό και βλέπει... κούπα!

Το Τριφύλλι, που πλέον βρίσκεται στο +7 απ’ τον δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟΚ, χρειάζεται ακόμη μια νίκη απέναντι στον ΟΦΗ (εκτός έδρας) την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να κλειδώσει τον τίτλο ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα του Δικεφάλου.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε δυναμικά το παιχνίδι κι έδειξε ορμή και διάθεση για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ. Η πίεση των Πρασίνων δημιούργησε ορισμένες απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού που κατόρθωσε όμως να κρατήσει το μηδέν. Απ’ την πλευρά τους, οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ στο διάστημα 10’-20’ δίχως όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Από το 20’ και μετά οι Πράσινοι πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας σε ποσοστό κατοχής 68%-32%!

Παράλληλα, το Τριφύλλι κατά το ίδιο διάστημα είχε και τέσσερις μεγάλες φάσεις για γκολ. Αρχικά στο 29’ ο Μπιλάλ νικήθηκε απ’ τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Παπαδούδη, ενώ στο 34’ ο Φρούκου πάτησε περιοχή από πλάγια θέση, σούταρε με φάλτσο αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι των Πειραιωτών. Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν κι άγγιξαν το γκολ στο 41’ με κεφαλιά του Φρόκου και στο 42’ με νέα κεφαλιά του Μπιλάλ. Και στις δυο περιπτώσεις όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέτρεψε το γκολ.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 16.797 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ασφυκτικά και να κυνηγά με μεγάλη θέληση το γκολ. Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε απ’ τον Ολυμπιακό στο 51’. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τριφυλλιού κι ενώ όλοι οι Πράσινοι είχαν βγει στην επίθεση, με γρήγορη αντεπίθεση των Ερυθρόλευκων ο Παπακανέλλος βγήκε μόνος απέναντι στον Λίλο, τον οποίο απέφυγε αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση προ κενής εστίας ήταν άστοχο.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και… δυναμική καθώς το Τριφύλλι βρήκε το γκολ που έψαχνε και που άξιζε βάσει της απόδοσής του. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Προδρομίτης πήρε την κεφαλιά κι έστρωσε την μπάλα στον Συμεωνίδη, ο οποίος με εξαιρετικό συρτό σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

Έχοντας πλέον το προβάδισμα στο σκορ ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση προσπαθώντας να μην δεχτεί γκολ αλλά και να σκοράρει ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να κλειδώσει το τρίποντο. Κι είχε τις ευκαιρίες για να το κάνει στο 79′ με τον Βολάκη και στο 86′ με τον Μπιλάλ, ενώ στο 82′ ο Λίλο απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Καράγουτη. Για να κατακτήσει το τρίποντο πάντως, οι Πράσινοι χρειάστηκαν μια καταπληκτική επέμβαση του Λίλο στο 92′. Ο Ντόι σούταρε στη γωνία απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού με φανταστική εκτίναξη διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Παναθηναϊκός: Λίλο,Παυλάκης, Καρνέζης, Προδρομίτης, Ζαφείρης, Πορφυρόπουλος, Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (68’ Τόρρα), Φρόκου (81’ Κολόμπο), Βολάκης (81’ Νταμπίζας), Μπιλάλ (91′ Τσιάβος).

Ολυμπιακός: Παπαδούδης, Φρέρης, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης, Χρήστου, Ντόι, Σαπουντζής, Κασέμι (87’ Συρμής), Κουτσογούλας (72′ Πατήρας), Παπαδάκος (72’ Καράγουτης), Παπακανέλλος (59’ Μουζακίτης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.