ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Έχασε την ευκαιρία στη Σύρο – Ήττα από τον Φοίνικα

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα τίτλου, καθώς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Φοίνικα, με το πρωτάθλημα να παίρνει «φωτιά». Τρίτη νίκη για την ομάδα των Κυκλάδων σε τέσσερις αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν.

Έχασε την ευκαιρία στη Σύρο - Ήττα από τον Φοίνικα

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα τίτλου, καθώς ηττήθηκε στη Σύρο με 3-0 σετ από τον Φοίνικα, με το πρωτάθλημα να παίρνει «φωτιά» και τους «πράσινους» ωστόσο να παραμένουν με μικρή διαφορά δύο βαθμών στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Ντέρμπι ήταν το ξεκίνημα του πρώτου σετ στη Σύρο. Ο γηπεδούχος Φοίνικας ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, με τους «πράσινους» να τους ακολουθούν στο σκοράρισμα και τις διαφορές να είναι μικρές (4-2, 6-4, 7-5). Ο Φοίνικας είχε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαζε ο Παναθηναϊκός με τον Πρωτοψάλτη (8-6). Το μπλοκ άουτ του Μιχάιλοβιτς έφερε το +3 (9-6), με τον Κόστα να σερβίρει άουτ (9-7).

Ο Φοίνικας έτρεξε σερί, βρήκε πόντους και κατάφερε να ξεφύγει σταδιακά, με το Παναθηναϊκό να είναι εκτός ρυθμού και με σπασμοδικές κινήσεις να θέλει να παραμείνει. Ο Τζούριτς από θέση σερβίς έκανε μεγάλη ζημιά και έδωσε σαφέστατο προβάδισμα κατάκτησης του πρώτου σετ στην ομάδα του (17-10). Οι γηπεδούχοι είχαν το ρυθμό, έβγαζαν επιθέσεις, χτυπούσαν στα αδύνατα σημεία τον Παναθηναϊκό με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +9 (19-10). Οι «πράσινοι» με τον Πρωτοψάλτη μείωσε (21-13), αλλά η διαφορά συνέχιζε να είναι μεγάλη για να την ανατρέψει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας»
Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας» 186 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Φοίνικας με τον Μιχάιλοβιτς δημιούργησε σκορ (22-13), με τον Στάλεκαρ να απαντά με προσωπικούς πόντους και να μειώνει (22-15). Ο Ντεν Ντρις έδωσε συνέχεια στο «πράσινο» σερί (22-16) με τον προπονητή των γηπεδούχων να καλεί σε τάιμ άουτ για να σπάσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Ο Φοίνικας παρά την αντεπίθεση του «τριφυλλιού» συνέχιζε να είναι μπροστά (23-18) και έκλεισε το σετ (25-19) με πλασέ του Ιερεσουέλο.

Στο δεύτερο σετ, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ δυνατό ξεκίνημα, με τον Στάλεκαρ να βγάζει αλλεπάλληλα μπλοκ και να δίνει διαφορά +4 (0-4) στην ομάδα του. Το «πράσινο» σερί διακόπηκε, ο Φοίνικας μείωσε (2-4), αλλά ο Ράπτης συνέχισε να διατηρεί μπροστά το «τριφύλλι» (3-6).

Τα λάθη των παικτών του Φοίνικα από τη θέση σερβίς διατηρούσαν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (4-7), με τον Ντεν Ντρις να βγάζει δυνατό «χτύπημα» στην ευθεία (5-8). Με μικρό σερί του Φοίνικα είχαμε και την πρώτη ισοπαλία (8-8), με τον Ντεν Ντρις να διατηρεί με βραχεία κεφαλή τον Παναθηναϊκό μπροστά (8-9). Δύο λάθος επιθέσεις από τον Παναθηναϊκό, έφεραν το προβάδισμα για τον Φοίνικα (10-9), με τον Βέλγο να δίνει και πάλι τη λύση (11-10). Ένας «άσος» από τον Γιάκομπσεν έφερε και πάλι την απόλυτη ισορροπία (11-11).

Ο Μιχάιλοβιτς για τον Φοίνικα έκανε σπουδαίο ματς και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (13-12), με τον Ντεν Ντρις να βγάζει πόντο (13-13). Ο πρώτος χρόνος του Ρανγκέλ έφερε ακόμα μια ισοπαλία (14-14). Το σετ ήταν στην κόψη του ξυραφιού, οι εναλλαγές στο σκορ ήταν πάρα πολλές, με τον Ντεν Ντρις να ισοφαρίζει (15-15) και τον Ράπτη να βγάζει «άσο» για το προβάδισμα (15-16). Ο Ρανγκέλ με μπλοκ έδωσε το +2 στο «τριφύλλι» (15-17).

Το λάθος σερβίς του Ιερεσουέλο έφερε και πάλι το +2 για τους φιλοξενούμενους (16-18), ο Μιχάιλοβιτς βρήκε πόντους, με τον Φοίνικα να ισοφαρίζει εκ νέου (18-18), ο Πρωτοψάλτης βρήκε πόντο (18-19), αλλά ο Στερν ισοφάρισε (19-19), με τον Γκαρά να μην μπορεί να βγάλει την άμυνα στην πίσω ζώνη. Ο Φοίνικα από λάθος του Ράπτη πέρασε και πάλι μπροστά (20-19), με τον Τζούριτς να βγάζει μονό μπλοκ στον Στάλεκαρ (21-19) και να δίνει πολύτιμο +2 στον Φοίνικα.

Ο Στάλεκαρ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στον Τζούριτς (21-20) και ο Ντεν Ντρις τελείωσε τη φάση για το απόλυτο (21-21). Ο Μιχάιλοβιτς έβγαλε δύσκολη επίθεση (22-21), ο Ανδρεόπουλος που επέστρεψε στο τερέν ισοφάρισε εκ νέου (22-22), αλλά και πάλι στο φινάλε ο Φοίνικας βρήκε τον τρόπο και έφτασε στο +2 (24-22) με τον Ντεν Ντρις να μειώνει και πάλι (24-23), αλλά ο Φράγκος έκλεισε και πάλι το σετ για το 2-0 του Φοίνικα (25-22).

Στο τρίτο σετ, ο Φοίνικας ήταν αυτός που πήρε πρώτος μικρή διαφορά (3-1), οι «πράσινοι» μείωσαν μετά από λάθος (3-2), ο Ντεν Ντρις και πάλι μείωσε (4-3), με τον Ανδρεόπουλο να σερβίρει στην εξέδρα (5-3) και να τον αντιγράφει ο Τζούριτς (5-4). Οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί, οι διαφορές ήταν οριακές με τον Φοίνικα να είναι σταθερά μπροστά (10-9) και τον Φράγκο να βγάζει πόντο για το +2 (11-9). Το σετ συνέχιζε να είναι ντέρμπι, με τον Φοίνικα να διατηρεί διαφορά +2 (13-11), αλλά ο Ντεν Ντρις μείωσε (13-12).

Ο Ιερεσουέλο έδωσε και πάλι το +2 στην ομάδα του (14-12), οι δύο ομάδες έκαναν και λάθη, με τον Φοίνικα να βρίσκεται συνεχώς μπροστά με +2 (18-16), με τους «πράσινους» να υποπίπτουν σε λάθη και να δίνουν το ξεκάθαρο προβάδισμα στον Φοίνικα που έφυγε με +3 (20-17) σε κρίσιμο σημείο.

Το εντυπωσιακό τελείωμα το Γιάκομπσεν έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι», με τον Ανδρεόπουλο να βγάζει «άσο» και να εξανεμίζει γρήγορα τη διαφορά (20-19). Ο Παναθηναϊκός στις κρίσιμες επιθέσεις δεν μπορούσε να βγάλει άμυνες, με τον Μιχάιλοβιτς να τελειώνει τη φάση (21-19), ενώ ο Ρανγκέλ έστειλε άουτ το δυνατό χτύπημά του, με τον Φοίνικα να ανακτά και πάλι το +3 (22-19). Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις, ο Φοίνικας είχε ψυχραιμία και πήρε μια μεγάλη νίκη, με το σετ τελικά να κλείνει (25-20).

Τα σετ: 25-19, 25-22, 25-20

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.