ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πράσινοι “μπέμπηδες” που θέλουν την προσοχή μας

Η κ19 του Παναθηναϊκού βασίζεται πάνω σε ποδοσφαιρικές αρχές και σωστή προετοιμασία για το "αύριο". Τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Η θέση τoυ panathinaikos24.gr.

Πράσινοι “μπέμπηδες” που θέλουν την προσοχή μας | panathinaikos24.gr

Παραδοσιακά, οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ήταν από τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη- στην Ελλάδα. Σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, το τριφύλλι φρόντιζε να προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του μέλλοντος με μεθοδικότητα, υπομονή, επιμονή και φυσικά ποδοσφαιρικές αρχές. Μαζί με την κρίση της ομάδας, είναι λογικό κάτι τέτοιο να πέρασε και στα “φυτώρια”, όχι, βέβαια, σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Τα εισιτήρια με Σλάβια Πράγας – Οι τιμές και η ώρα έναρξης διάθεσης
Τα εισιτήρια με Σλάβια Πράγας – Οι τιμές και η ώρα έναρξης διάθεσης 2.712 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα τελευταία χρόνια η πράσινη ακαδημία φαίνεται ότι επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο. Ακόμη απαιτούνται πολλά για το “τέλειο project”, κάτι που το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο κομμάτι. Η διάθεση, όμως, υπάρχει. Οπως και η θέληση για πολλά καλύτερα πράγματα στο μέλλον, μαζί με την επιμονή και υπομονή που αναφέραμε.

Η Κ19, η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος κατά γενική ομολογία- είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια. Ναι, το κυρίαρχο σε αυτές της ηλικίες δεν είναι τόσο οι κούπες, αλλά η προετοιμασία για τον δύσκολο επαγγελματικό και στις συνθήκες που θα συναντήσουν αυτά τα παιδιά στο μέλλον. Η ποδοσφαιρική “ζύμωση”. Ωστόσο, το να κάνεις πρωταθλητισμό από μικρή ηλικία, το να μπαίνεις σε ένα καθεστώς πίεσης για το καλύτερο, είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού, ειδικά όταν μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Το τόνισε, άλλωστε, και ο αρχιπροπονητής της ακαδημίας, Βαγγέλης Σάμιος μετά τη χθεσινή νίκη της Κ19 επί του Ολυμπιακού που την έφερε μια ανάσα από τον τίτλο.

Αυτά τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή όλων μας. Μια προσοχή που έχει διπλό νόημα. Οφείλουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να συνεχίσουν το πάντρεμα εμπειρίας – νιάτων, προκειμένου να πάρουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος απ’ αυτό. Πρέπει να συνεχίζεται η αξιολόγηση και αξιοποίηση ποδοσφαιριστών που μπορούν να ενσωματώνονται (αρχικά) στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια να αγωνίζονται. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστής, για παράδειγμα, είναι από τις προηγούμενες φουρνιές ο Αλεξανδρόπουλος, ο Χατζηγιοβάνης και άλλοι.

Η προσοχή έχει και το νόημα μιας αναγκαίας προστασίας. Είδαν χιλιάδες χθες τη νίκη των Νέων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αρκετά παιδιά έγιναν πρώτο θέμα στα σάιτ ή ακόμα και πρωτοσέλιδο. Λογικά, κατά μια έννοια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μην υπάρξει υπερβολή προτού καλά – καλά δούμε αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές. Οφείλουμε, λοιπόν, να έχουμε στραμμένα τα μάτια μας στην ακαδημία και το βλέμμα μας στο μέλλον, αλλά επιβάλλεται και η μεγάλη προσοχή, οι συντηρητικές εκτιμήσεις, η μη αποθέωση και οι χαμηλοί τόνοι. Ολα αυτά τα παιδιά είναι στο ποδοσφαιρικό τους ξεκίνημα. Δε χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασία ονομάτων, διότι δε θα είναι και σωστό. Ταλέντο υπάρχει, ποιότητα επίσης. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος, η δουλειά και το συγκροτημένο μυαλό…

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close