ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Web TV

Παυλόπουλος στο Panathinaikos24.gr: «Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι θα είναι οριακό – Γι΄ αυτό βγαίνει κερδίσμένος ο ΠΑΟ με Βοτανικό» (vid)

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Βασίλης Παυλόπουλος, φιλοξενήθηκε από τον Διονύση Δεσύλλα και το Panathinaikos24.gr, ανέλυσε όλα τα δεδομένα, απάντησε σε όλες τις απορίες, κάτι λιγότερο από 24 ώρες από την ιστορική ψηφοφορία για τον Βοτανικό.

Παυλόπουλος στο Panathinaikos24.gr: «Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι θα είναι οριακό - Γι΄ αυτό βγαίνει κερδίσμένος ο ΠΑΟ με Βοτανικό» (vid)

Αναλυτικά όσα  ο νομικό είπε στο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Βασίλης Παυλόπουλος, στο Panathinaikos24.gr και τον Διονύση Δεσύλλα:

Για την αυριανή Γ.Σ.: «Η εφορευτική ανοίγει τους φακέλους μετά τις 19:00. Θα πάει σχετική γρήγορα η διαδικασία, αλλά εξαρτάται φυσικά από το πόσοι θα ψηφίσουν. Είναι 12:00 μέχρι 19:00. Ότι ώρα θέλει μπορεί να πάει να ψηφίσει».

Για τις κύριες ενστάσεις που υπήρχαν: «Υπάρχουν τρεις ομάδες ενστάσεων. Η μία είναι ότι οι συμβάσεις είναι πρόωρες και ελλειπείς. Αντιλαμβάνομαι πως το εννοούν. Εμείς οι δικηγόροι θέλουμε να είναι στην εντέλεια. Θεωρώ ότι συμβάσεις που θα προβλέπουν το τι θα γίνει σε 50-60 χρόνια δεν γίνεται να υπάρχουν. Η έγκριση από την επιτροπή Ανταγωνισμού και οι οριστικές μελέτες προϋποθέτουν να έχουν προχωρήσει σε υπογραφή συμβάσεων. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούσαμε να έχουμε πιο λεπτομερείς συμβάσεις. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι πολλοί διαφωνούσαν αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, αναφέροντας ότι δεν τους ικανοποιούσαν. Υπάρχει και μια κατηγορία ενστάσεων αναφορικά με το αν δίνουμε την ιδιοκτησία της Λεωφόρου και το τι παίρνουμε στο Βοτανικό. Ένα θέμα πολύπλοκο. Δεν βάζω σε όλες τις ενστάσεις το γεγονός ότι κάποιοι δεν εμπιστεύονται τα πρόσωπα που είναι μέσα στην διαπραγμάτευση, όπως ο Αλαφούζος ή ο Μπακογιάννης. Δεν την αγνοώ αυτή την κατηγορία ένστασης, αλλά πρέπει να δούμε πέρα από αυτό».

Για αυτό που ειπώθηκε σχετικά με το αν θελήσει να αποχωρήσει η ΠΑΕ από το Βοτανικό και τον λόγο που δεν έχει μπει ρήτρα: «Αυτό για ποιο λόγο να φύγει το είπε και ο Παναγιωτίδης. Αυτό είναι το εύλογο να το σκεφτεί κάποιος. Να φύγει να πάει που; Να πάει στο ΟΑΚΑ; Η σύμβαση που υπογράφουμε με την ΠΑΕ είναι για 99 χρόνια. Αν θες φύγεις νωρίτερα, θα πρέπει να καταγγείλεις τη σύμβαση. Όχι μόνο απέναντι στον ΑΟ, αλλά και με τους υπόλοιπους συμβαλλόμενους. Δεν είναι το ίδιο με το γεγονός ότι μπορούσε να φύγει από την Λεωφόρο. Από τον Βοτανικό δεν είναι απλό. Αν θεωρείς ότι είναι αναξιόπιστος, μπορεί να μην στη δώσει την ρήτρα. Φυσικά η ρήτρα είναι κάτι αρκετά ισχυρό. Ο ΑΟ στην ΠΑΕ δεν προσφέρει οικονομικά κάτι, πως θα μπει ρήτρα. Δεν ζητήθηκε ρήτρα από την ΠΑΕ γιατί ήταν απίθανο να την δεχτεί».

Για την κάρτα μέλους και φιλάθλου: «Η κάρτα μέλους και φιλάθλου είναι ανεξάρτητο με το που παίζει ο Παναθηναϊκός. Εμείς παίρνουμε 50 ευρώ από τα διαρκείας και 10 ευρώ από κάθε εισιτήριο. Είναι ξεχωριστό από τις συμβάσεις για τον Βοτανικό. Αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας και ισχύει αυτή τη στιγμή. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι αυτό που ισχύει σήμερα, θα ισχύει στο διηνεκές. Δεν είναι κάτι θεωρητικό, είναι μια ξεχωριστή σύμβαση και μπορούμε να ορίζουμε κάθε φορά την τιμολογιακή πολιτική».

Για το κατώτατο όριο θέσεων που δεν μπήκε: «Έχει ειπωθεί απ΄ όλους ότι το γήπεδο είναι κοντά στις 40.000. Δεν θα ήταν λογικό η ΠΑΕ να πάει σε ένα γήπεδο, που δεν θα πληρεί τα θέλω της. Επίσης, δεν σχετίζεται η αύξηση του κόστους με όλο αυτό. Γενικά υπάρχει διαβεβαίωση από παντού. Ξαναλέω αν δεν πάρουμε τις εγκαταστάσεις, δεν θα προχωρήσει η κατεδάφιση της Λεωφόρου. Την ίδια στιγμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων θα υπάρχουν άνθρωποι δικοί μας που θα εξετάζουν το έργο».

Για αυτό που λένε ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ως ενοικιαστής: «Ο ΑΟ δεν δίνει τίποτα, πέρα φυσικά από την Λεωφόρο. Η ΠΑΕ θα δίνει ένα ποσό 415.000 ευρώ, το οποίο όπως ανέλυσε ο Παναγιωτίδης θα είναι πολύ μικρότερο από αυτά που θα κερδίζει. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι εξαιρετικά συμφέρουσα η πρόταση. Αν κάνουμε το 415.000 ετησίως επί τα χρόνια, δεν φτάνει το συνολικό ποσό που κόστισε το γήπεδο. Το να πούμε τι δίνει στη Λεωφόρο εμπλέκει πολύ το θέμα και έχει να κάνει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Είναι μια κουβέντα ασαφής».

Για τον λόγο που η Λεωφόρος πρέπει να γκρεμιστεί: «Το Π.Δ. ορίζει την Λεωφόρο ως χώρο πρασίνου. Επίσης το Π.Δ. αναφέρει ότι για να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτά που θέλει στον Βοτανικό θα πρέπει να παραχωρήσει την Λεωφόρο. Είναι ξεκαθαρισμένο ότι πρώτα παίρνουμε τα κλειδιά του Βοτανικού και μετά δίνουμε την Λεωφόρο. Έχει ειπωθεί απ΄ όλους τους φορείς».

Για το τι θα γίνει αν δεν περάσει η Διπλή Ανάπλαση: «Εγώ σας λέω από την δική μου εμπειρία, ότι δεν χωράει επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι οι τελικές συμβάσεις. Έχει γίνει σαφές ότι με βάση αυτά που έχουμε συζητήσει, δεν θα γίνει νέα κουβέντα. Όπως έχουν πει οι αρμόδιοι φορείς, αν δεν περάσει το «ναι», μπλοκάρεται η Διπλή Ανάπλαση. Ακούστηκε να πάμε να ζητήσουμε να αλλάξει το Π.Δ., θέλει τουλάχιστον 5-6 χρόνια για να τροποποιηθεί. Σε 5-6 χρόνια δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε η πολιτική βούληση. Εκεί δεν ξέρουμε τι θα μας πει το ΣΤΕ. Μπορεί να μην γίνει αποδεκτό. Μπορεί να φάμε 10-15 χρόνια και να φτάσουμε στο σημείο μηδέν. Ένας κοινόχρηστος χώρος πράσινου δεν μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά, δεν γίνεται. Νομικά εγώ πιστεύω ότι είναι αδύνατο. Το καθεστώς της Λεωφόρου είναι περίεργο. Σκεφτείτε ότι για ένα στέγαστρο έχουμε κάνει ήδη δύο μήνες και θα μας πάρει άλλους τρεις. Φανταστείτε πόσο θα μας πάρει θα κάνουμε γήπεδο. Θα μείνουμε για πολυ καιρό στη Λεωφόρο, αν δεν περάσει η Δ.Α. Και προσέξτε στη Λεωφόρο όπως είναι τώρα. Χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι. Και για να το ξεκαθαρίσω πάντα μιλάω με τα δεδομένα που υπάρχουν!».

Για τις κύριες διαφορές μεταξύ της συμφωνίας του 2007: «Τότε ήταν μια τριμερής. Τότε υπεγράφη από τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ηταν ένα βήμα μετά από μας. Αν δεν είχε πέσει στο ΣΤΕ, είναι πολύ πιθανό να είχε προχωρήσει. Τώρα οι συμβάσεις είναι πολύ καλύτερες. Τότε μιλούσαμε για 5.000 τ.μ., τώρα μιλάμε για 7.500 τ.μ. Επίσης τότε η ΠΑΕ και ο ΑΟ έδινε το 50% των εσόδων τώρα όχι. Τα 99 χρόνια υπήρχαν και τότε. Θέλω να πω ότι σε μεγάλο βαθμό είναι όπως ήταν τότε, αλλά υπάρχουν και επιμέρους ιδιαίτερα σημαντικά καθώς αφορά τα τετραγωνικά μέτρα και την οικονομική συμφωνία. Και τα δύο είναι πολύ καλύτερα τώρα».

Για το θέμα της ανανέωσης της άδειας της Λεωφόρου: «Είναι κάτι τυπικό. Ανά 10ετία πλέον ανανεώνεται η άδεια. Με ενέργειες της ΠΑΕ και δικές μας, το καθεστώς ανανεώνεται. Δεν υπάρχει θέμα σε αυτό».

Για τα 99 χρόνια: «Θεωρώ ότι ο Δήμος δεν θα διώξει τον ΠΑΟ από τον Βοτανικό. Σε 100 χρόνια από τώρα μπορεί να γίνει αυτό για να πάει σε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν δύο άκρα σε αυτό. Ή θα έχει εκτοξευτεί ο Παναθηναϊκός και θα πηγαίνει σε κάτι καλύτερο ή θα έχει καταστραφεί ο σύλλογος και δεν θα μπορεί να επωμιστεί το κόστος».

Για το αν γίνεται να υπογραφεί ρήτρα με την ΠΑΕ: «Αν το θέλει η ΠΑΕ προφανώς και να το κάνουμε. Ο κ. Παναγιωτίδης έδειξε χθες ότι η ΠΑΕ δεν είναι αρνητική. Δεν υπάρχει λόγος να μπλοκάρει το πρότζεκτ γι΄ αυτό».

Για το γεγονός ότι σε κάποιους δεν αρέσει η τοποθεσία: «Δεν μου αρέσει να ακούω ότι το Τέμενος και το αποτεφρωτήριο είναι θέμα υποβάθμισης δεν το δέχομαι. Και το Ολυμπιακό Στάδιο ένας χώρος γεμάτος χωράφια ήταν. Οι περιοχές αλλάζουν όψη. Δεν είναι σκουπιδότοπος ο Βοτανικός. Δεν λέω ότι είναι Μόντε Κάρλο, αλλά δεν είναι και σκουπιδότοπος».

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη: «Τα όσα ακούσαμε χθες αποτελεί μια εικόνα. Αλλά χθες ήταν 700-800 άνθρωποι και πολλοί από αυτούς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Κατά πλειοψηφία ακούστηκαν οι ενστάσεις χθες. Όπως και να έχει θεωρώ ότι θα είναι οριακό το αποτέλεσμα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ