ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Τσιατσιάμης: «Τον Σεπτέμβριο θα μπουν μπουλντόζες στον Βοτανικό»

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηνών, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα αναφορικά με τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Τσιατσιάμης: «Τον Σεπτέμβριο θα μπουν μπουλντόζες στον Βοτανικό»

Μεταξύ άλλων, προέβλεψε ότι τον Σεπτέμβριο θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες στον χώρο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις νωρίτερα απ’ ό,τι έχει υπολογιστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον BwinΣΠΟΡ FM:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Ερασιτέχνη, είναι μεγάλη στιγμή για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης και το γήπεδο.

Όπως έχει πει και ο δήμαρχος, ήμασταν σίγουροι ότι ο Παναθηναϊκός θα επέλεγε αυτόν τον δρόμο.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.293 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή διμερών συμβάσεων και αναμένεται πολύ σύντομα, ίσως μέσα στο επόμενο στο διβδόμαδο.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, μέχρι αρχές Μαΐου το πολύ είμαστε έτοιμοι να ανέβει το τεύχος δημοπράτησης του γηπέδου και μετά η προετοιμασία υποδομών και ό,τι άλλο διοικητικό προκύψει.

Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μπουλντόζες στον Βοτανικό, για να ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου ανέγερσης των εγκαταστάσεων. Είχαμε τέσσερις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε:

1) Να είναι “δεμένο” νομικά και θεσμικά το πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν κορμοράνοι, δεν υπάρχουν προσφυγές. 2) Να είναι έτοιμη η μελέτη. 3) Η διασφάλιση χρηματοδότησης. 4) Να έχουμε τις διμερείς συμφωνίες, τις διαδικασίες συμβάσεων και συμφωνιών για να προχωρήσει το γήπεδο.

Από την πλευρά των διαδικασιών κατασκευής, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, δεν μας ανησυχεί κάτι, δεν υπάρχει κάτι να πάει πίσω αυτό το έργο.

Οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη αναμένεται να είναι ολοκληρωμένες το 2024 και εκείνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού το 2026.

Είναι μια πιθανότητα να είναι έτοιμα και νωρίτερα, ωστόσο ο αστάθμητος παράγοντας μας αναγκάζει να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα Κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης, θα υπάρξει και παρουσίαση του κατασκευαστικού έργου.

Στο θέμα των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη, τον Φεβρουάριο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και αρχές του 2024 θα έχουμε ένα φυσικό κτιριακό αντικείμενο ολοκληρωμένο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.