ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Όταν ο Βαζέχα πάγωσε… το Άμστερνταμ (vid)

Ο Γιώργος Δώνης παίρνει τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού», ξεκινάει μια κούρσα συγκλίνοντας προς τον άξονα, χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει. Πασάρει τη μπάλα στα αριστερά του προς το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στον Βαζέχα. Εκείνος προλαβαίνει την έξοδο του Βαν Ντε Σαρ και ανοίγει το σκορ!

Όταν ο Βαζέχα πάγωσε… το Άμστερνταμ (vid)

3 Απριλίου του 1996 στο Άμστερνταμ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στους «4» του Champions League αντιμετωπίζοντας στο πρώτο ματς τον Άγιαξ των Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Ντάβιντς, Λίτμανεν και πολλών άλλων αστέρων.

Η ομάδα του Ρότσα έχει αντέξει έως το 87ο λεπτό, με το σκορ να είναι στο 0-0. Μια αντεπίθεση ήταν αρκετή για το «τριφύλλι» για να τρελάνει όλη την Ευρώπη.

Το γκολ του «Χρήστου» δίνει το έναυσμα για τρελά πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά σε τεράστια ευκαιρία. Να ξαναβρεθεί σε τελικό Champions League (η κυπέλλου πρωταθλητριών) μετά το αλησμόνητο ’71.

Η νίκη στο Άμστερνταμ 18 χρόνια πριν αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μια επιτυχία που μόνο μία ομάδα στην Ελλάδα μας έχει συνηθίσει να κάνει. Ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ, αφού ηττήθηκαν από την υπερομάδα του Φαν Χάαλ, ωστόσο η λέξη Panathinaikos γράφτηκε για άλλη μια φορά με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την παρουσία αυτής στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Μια βραδιά που ουδείς Παναθηναϊκός αλλά και οποιοσδήποτε υγιής φίλαθλος δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76′ Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84′ Μάρκος), Μαραγκός (62′ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90′ Νιόπλιας)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ