ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Επιβλητικός στα Λιόσια με Σαντ Ρος και Μέικον

Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα Λιόσια επικρατώντας άνετα της ΑΕΚ (83-69).

Επιβλητικός στα Λιόσια με Σαντ Ρος και Μέικον

To ματς

Δυναμικά ξεκίνησαν το ματς στα Λιόσια οι πράσινοι που προηγήθηκαν αρχικά (0-5). Η ΑΕΚ βρήκε σουτ από την περιφέρεια, αλλά με προσωπικούς πόντους του Έβανς ήρθε γρήγορα το (6-10) και το γκολ-φάουλ του Σαντ Ρος στη λήξη της επίθεσης ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +4 (8-12).

Η επιβλητική παρουσία του Παπαγιάννη έκανε απροσπέλαστη τη ρακέτα των πρασίνων, με την ΑΕΚ να προσπαθεί από μακριά και τον Παπαπέτρου να βρίσκει στόχο από την περιφέρεια για το τριφύλλι (8-15), στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.600 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Ένωση πλησίασε το τριφύλλι, μείωσε στους τρεις, ενώ παράλληλα έσφιξε και την άμυνα της μην αφήνοντας τους πράσινους να επιβάλουν το παιχνίδι τους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός παρέμενε μπροστά (14-17).

Το δεύτερο τρίποντο του Ράουτινς έφερε και την ισοπαλία για την ΑΕΚ (17-17), με το τριφύλλι να τρέχει το γήπεδο και να βρίσκει γκολ φάουλ από τον Ουάιτ (17-20), σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου.

Το πρώτο καλάθι στο β’ δεκάλεπτο ήρθε από τον Καββαδά για το τριφύλλι και το +5 (17-22).

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε επιθετικά στροφές, η παρουσία του Παπαγιάννη ήταν καταλυτική, με τη διαφορά να πηγαίνει σχετικά εύκολα σε διψήφιο αριθμό (23-36).

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ, με τον Νέντοβιτς να έχει αντίθετη άποψη και να ευστοχεί από την περιφέρεια (25-41) για το +16. Ουάιτ και Παπαπέτρου ταλαιπωρούσαν τους αντιπάλους τους, με τον αρχηγό των πρασίνων να βρίσκει πόντους από το σημείο των βολών (28-45), με την ΑΕΚ να απαντά με εκφραστή τον Ράουτινς με το τρίτο τρίποντο μείωσε (31-45) σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ένα μίνι σερί από την ΑΕΚ και πέντε πόντοι από τον Χαμερ έφεραν την περαιτέρω μείωση του σκορ (36-44), στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, πριν σκοράρει για τον Παναθηναϊκό ο Παπαγιάννης με βολές (36-46), ενώ ο Έβανς αύξησε το σκορ κατά δύο (36-48). Από το σημείο των βολών ήρθε και πάλι σκορ για την ΑΕΚ, με τον Κουζέλογλου να ευστοχεί σ’ ένα ζευγάρι (38-48).

Ένα σερί 7-0 από Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, διαμόρφωσε το +17 (38-55) για τον Παναθηναϊκό, με τον Χαμερ να σκοραρει για τους γηπεδούχους (43-55).

Με το τριφύλλι μπλοκαρισμένο στην επίθεση, η ΑΕΚ ήθελε να πλησιάσει περαιτέρω αλλά αναποτελεσματικά. Το διάστημα επιθετικής ανομβρίας για τον Παναθηναϊκό, το σταμάτησε ο Σαντ Ρος (43-56).

Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν κακές επιθετικές επιλογές, η Ένωση δεν το εκμεταλλευόταν, με τη διαφορά να παραμένει σε διψήφια επίπεδα (44-56).

Ο Μέικον ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες, βρήκε σκορ (46-62) πετυχαίνοντας μεσα σε δύο λεπτά επτά πόντους. Οι δύο βολές του Μαυροειδή έφεραν σκορ για την Ένωση (48-62), με το οποίο έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο.

Με ένα εύστοχο τρίποντο για κάθε ομάδα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο. Με την ΑΕΚ να παίρνει πόντους από τον Χαμερ και τον Παναθηναϊκό από τον Κασελάκη (51-65).

Οι πράσινοι έψαχναν το ξέσπασμα και η Ένωση την ισορροπία, το τρίποντο του Ράουτινς έφερε τη διαφορά στους δέκα (58-68), η οποία είχε και το momentum και με το Χαμερ να είναι επιθετικός άξονας, η διαφορά έπεσε μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο αριθμό (60-68).

Σκορ για το τριφύλλι έδωσε ο Κασελάκης με ζευγάρι βολών (60-70). Το σλάλομ του Μείκον έφερε το +12 (60-72) με τον Αμερικανό γκαρντ να πληγώνει εκ νέου την πρώην ομάδα του (60-74). Πέντε σερί πόντοι από τον Σαντ Ρος έφεραν την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού (62-79).

Τα τελευταία δύο λεπτά ήταν καθαρά τυπικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό κρατά τη νίκη (83-69) και να συνεχίζει το αήττητο του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.