ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και βλέπει Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα από τον ΠΑΟΚ και επικράτησε με 2-1, με το ματς να κρίνεται από την γκολάρα του Χουάνκαρ στο 65΄. Ο Αϊτόρ το 1-0 στο 34΄, μείωσε σε 2-1 ο ΠΑΟΚ με αμφισβητούμενο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 70΄.

«Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και βλέπει Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Οι πράσινοι με δύο όμορφα τέρματα πήραν μια άκρως σημαντική νίκη και μπήκαν στην διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου πιο δυνατά.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να πρεσάρει ψηλά στο ξεκίνημα, για να πάρει αυτός την κατοχή και να απειλήσει, παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά του. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του κα να «χτυπήσει» με κάποια γρήγορη επίθεση, έχοντας μπλοκάρει την αριστερή πτέρυγα του αντιπάλου του.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.567 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως κι έγινε τόσο στο 2’, με τον Κώτσιρα να κόβει τον Ζαμπά πριν γίνει επικίνδυνος, ενώ έξι λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι, για χέρι του Βέλεθ σε νέα προσπάθεια του Ζαμπά. Με τον Πελίτο να διορθώνει την απόφασή του με την χρήση VAR, αφού δεν υπήρχε παράβαση στην φάση.

Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στη συνέχεια και κατάφεραν να βρουν δύο «κολλητές» φάσεις, στο 15ο και στο 16ο λεπτό. Όμως, ο Πασχαλάκης στην πρώτη και ο Άκπομ στην δεύτερη επενέβησαν εγκαίρως στις προσπάθειες των Παλάσιος και Κώτσιρα αντίστοιχα.

Στο 34’, οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν την δική τους ευκαιρία, καθώς ο Παλάσιος έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Αϊτόρ -αφήνοντας πίσω του τον Σάστρε- και με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 48’ με τον Κούρτιτς να εξαπολύει «κεραυνό» έξω από την περιοχή και τον Μπρινιόλι να απογειώνεται και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Τσιγγάρα πέρασε άουτ.

Στο 51’ οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Ακπομ νίκησε τον Σένκεφελντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καντουρί που… κατάφερε και πλάσαρε άουτ από τη μικρή περιοχή!

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 55’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Χουάνκαρ να περνάει άουτ, ενώ το ματς είχε γίνει ροκ και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή.

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 63’ αλλά στο 65’ οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, με ένα γκολ για Οσκαρ του Χουάνκαρ.

Ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ινγκασον απομάκρυνε με το κεφάλι και ο Χουάνκαρ με φοβερό βολ πλανέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα (2-0).

Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα και στο 70’ μείωσε το σκορ σε 2-1, μετά από σέντρα του Κούρτιτς και πλασέ του Ζίβκοβιτς από το δεύτερο δοκάρι, με συνέπεια το ματς να ξαναπάρει φωτιά.

Στο 77’ ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τρίτο στόπερ στο ματς (Σάρλια αντί Ιωαννίδη) και πέρασε τον Παλάσιος στην κορυφή (5-4-1).

Ο δικέφαλος πίεσε για την ισοφάριση στα εναπομείναντα λεπτά και στο 85’ ο Ζαμπά έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς που πλάσαρε από το δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χουάνκαρ με τον διαιτητή να περιμένει τον έλεγχο του VAR και να δίνει κόρνερ.

Στο 93’ ο Βιτάλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για ένα τρίτο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Ζίβκοβιτς και κατέληξε κόρνερ. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (30’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης). Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Καρλίτος, Σάντσες. ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ). Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Αουγκούστο, Σοάρες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.