ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πάτρα: Η ώρα της απολογίας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Η θέση που θα κρατήσει στην ανακρίτρια

Ενώπια ενωπίω με την ανακρίτρια θα έρθει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η γυναίκα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, και τις υπόνοιες ότι μπορεί να έχει σκοτώσει και τα άλλα της δύο παιδιά.

Πάτρα: Η ώρα της απολογίας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Η θέση που θα κρατήσει στην ανακρίτρια

Η κατηγορουμένη πάντως εμμένει στη θέση της και αρνείται ότι είναι εκείνη που έβαλε την κεταμίνη στο παιδί της, προκαλώντας του μαρτυρικό θάνατο. Μάλιστα, στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους της, ήταν απόλυτη. «Η ουσία αυτή υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση των γιατρών».

«Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να τη βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ηδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού» είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η ανακριτική έρευνα ωστόσο τρέχει, όπως τρέχουν και οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Της Μαλένας και της Ίριδας. Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Πάτρας ανοίγει δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας και του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, ενώ παράλληλα θα γίνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της θανούσης.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 67.107 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Παλεύω μόνη μου»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως φαίνεται ότι έχει χαράξει άλλη πορεία από τον Μάνο, ο οποίος δεν την έχει επισκεφθεί στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, χαρακτηρίζοντας την παράλληλα ως «η κατηγορουμένη». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε χαρακτηριστικά «εμένα μου λέει ότι δεν το έχει κάνει, αλλά με βάση αυτά που βρέθηκαν δεν μπορεί να τα αναιρέσει κανείς».

Όπως είπαν οι συνήγοροι της γυναίκας, προτίθεται να ζητήσει να υποβληθεί στην εξέταση ανιχνευτή ψεύδους, αίτημα που εάν γίνει δεκτό, δεν είναι ωστόσο δεσμευτικό ως προς το αποτέλεσμά του.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται από συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα».

Το χρονικό της φρίκης

Το χρονικό της φρίκης και τον τρόπο που οδηγήθηκε στον θάνατο η μικρή Τζωρτζίνα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV. Όπως αποδεικνύεται, το παιδί πέρασε τραγικές ώρες και βασανίστηκε μέχρι τελικά να καταλήξει. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την προσπάθεια να δολοφονήσει την 9χρονη μια μέρα πριν τον θάνατό της.

Μέσα στη δικογραφία ξεκαθαρίζεται πως η Ρούλα ήταν μόνη της στο δωμάτιο κάθε φορά που το παιδί είχε επεισόδια. Από την άλλη, δεν φέρεται να έπαθε κάποιο επεισόδιο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, στις 28/1/2022 η Τζωρτζίνα υπέστη ένα πρώτο επεισόδιο 3,5 λεπτών κατά το οποίο παρουσίασε ταχυκαρδία, ταχύπνοια και καταγράφηκαν άλλα φαινόμενα, όπως κόρες σε μυδρίαση και ακινησία άκρων. Με χορήγηση φαρμάκου η κατάστασή της βελτιώθηκε.

Περίπου 25 λεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα ένα επεισόδιο 1,5 λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα. Στις δυόμιση την ίδια ημέρα, ακόμα ένα επεισόδιο 3 λεπτών προβλημάτισε τους γιατρούς, ενώ η 9χρονη εμφάνισε και πυρετό.

Τα επόμενα περιστατικά καταγράφηκαν στις εξίμιση το απόγευμα και στις δωδεκάμιση τα μεσάνυχτα, ενώ διήρκεσαν για 1,5 λεπτό το καθένα. Στη συνέχεια ακούστηκε η φράση της Ρούλας Πισπιρίγκου «αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα, το μεγάλο δεν το έχετε δει ακόμα».

Την επόμενη μέρα, στις 29 του μήνα, το παιδί στις δυόμιση το μεσημέρι έπαθε άπνοια και οι κόρες ήταν πάλι σε μυδρίαση. Οι γιατροί προχώρησαν σε προσπάθεια ανάνηψης για μία ώρα, ενώ η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε. Τελικά λίγο πριν τις τέσσερις κατέληξε.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...