ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Άνδρας έκανε 90 εμβόλια για τον κορωνοϊό – Ήθελε να πουλήσει πιστοποιητικά

Οι γιατροί ψάχνουν για τις πιθανές επιπτώσεις στον οργανισμό του.

Άνδρας έκανε 90 εμβόλια για τον κορωνοϊό - Ήθελε να πουλήσει πιστοποιητικά

Ένας 60χρονος άνδρας φέρεται να εμβολιάστηκε δεκάδες φορές κατά του Covid-19 στη Γερμανία προκειμένου να πουλήσει κάρτες εμβολιασμού σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να κάνουν οι ίδιοι το εμβόλιο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο άνδρας από την πόλη Μαγδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, φέρεται να έκανε έως και 90 (!) εμβόλια για τον κορωνοϊό σε κέντρα εμβολιασμού στη Σαξονία επί μήνες, μέχρι που τον έπιασε η αστυνομία.

Ο ύποπτος δεν συνελήφθη, αλλά ερευνάται για έκδοση εμβολίων χωρίς άδεια και πλαστογράφηση εγγράφων, ανέφερε το dpa.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 63.195 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πιάστηκε σε κέντρο εμβολιασμού στο Άιλενμπουργκ της Σαξονίας όταν εμφανίστηκε για εμβόλιο Covid για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η αστυνομία κατάσχεσε αρκετές κενές κάρτες εμβολιασμού από αυτόν και κίνησε ποινική διαδικασία. Με τη λήψη των δόσεων του εμβολίου ο άνδρας θα έπαιρνε πραγματικούς αριθμούς παρτίδας εμβολίου για να τους αναγράψει στις κάρτες.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι αντίκτυπο είχαν στην υγεία του άνδρα οι περίπου 90 ενέσεις εμβολίων Covid-19, οι οποίες προέρχονταν από διαφορετικές μάρκες.

Η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει πολλές εφόδους σε σχέση με την πλαστογράφηση διαβατηρίων εμβολιασμού τους τελευταίους μήνες. Πολλοί αρνητές του Covid αρνούνται να εμβολιαστούν στη Γερμανία, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να έχουν τα πολυπόθητα διαβατήρια που διευκολύνουν πολύ την πρόσβαση στη δημόσια ζωή και σε χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, κολυμβητήρια ή χώρους εργασίας.

Η Γερμανία έχει υψηλούς αριθμούς μολύνσεων εδώ και εβδομάδες, ωστόσο πολλά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έληξαν την Παρασκευή. Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα παντοπωλεία και στα περισσότερα θέατρα, αλλά εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας λένε ότι η πιο πρόσφατη έξαρση των λοιμώξεων στη Γερμανία -που προκλήθηκε από την υποπαραλλαγή BA.2 omicron- μπορεί να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Την Κυριακή, η υπηρεσία ελέγχου ασθενειών της χώρας ανέφερε 74.053 νέες μολύνσεις σε μία ημέρα, ενώ πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα ανέφερε 111.224 ημερήσιες μολύνσεις. Συνολικά, η Γερμανία έχει καταγράψει 130.029 θανάτους από το Covid.

Πηγή: Newsbeast.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...