ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αϊτόρ και Παλάσιος τον βάζουν σε δρόμο… Ευρώπης (vid)

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και Σεμπαστιάν Παλάσιος δίνουν στον Παναθηναϊκό... φτερά και με τα γκολ τους οδηγούν το τριφύλλι ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Αϊτόρ και Παλάσιος τον βάζουν σε δρόμο... Ευρώπης (vid)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια άκρως σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στη Λεωφόρο, σε αναμέτρηση που γινόταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλεϊ οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο χθεσινό ματς τόσο ο Αϊτόρ όσο και ο Παλάσιος έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Ο πρώτος κυρίως λόγω του τέρματος που πέτυχε και ο δεύτερος τόσο λόγω της ασίστ που έδωσε στον Ισπανό όσο και για την γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δεδομένο ότι τα δύο αυτά εξτρέμ έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό να… πετάει στις πτέρυγες.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 105.768 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πατούν συνεχώς περιοχή, ενώ με τις κινήσεις τους δημιουργούν προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα έχουν απέναντί τους. Είναι ελάχιστα τα παιχνίδια (μπορεί και κανένα) που έχουν περάσει απαρατήρητοι από τις αντίπαλες άμυνες. Βασικά μόνο τα στατιστικά τους να δει κανείς καταλαβαίνει τα πάντα. Από την μία ο Αϊτόρ έχει πετύχει 6 τέρματα και έχει μοιράσει 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει 11 τέρματα (πρώτος σκόρερ της ομάδας) και έχει μοιράσει και 3 ασίστ.

Και οι δύο έχουν πετύχει τέρματα καταλυτικής σημασίας και τέρματα που έχουν δώσει υπερπολύτιμους βαθμούς στο τριφύλλι.  Βαθμούς που αν δεν είχε το τριφύλλι, τότε το τρένο της Ευρώπης θα είχε χαθεί. Το εκπληκτικό σε όλο αυτό είναι ότι βρίσκονται πολύ καλά μεταξύ τους και το χθεσινό 1-0 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πέρα από τα γκολ και τις ασίστ είναι εξίσου σημαντικό να αναφέρουμε ότι είναι και πάρα πολύ καλή η προσήλωσή τους στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο τα αντίπαλα μπακ δεν ανεβαίνουν τόσο, ενώ ουκ ολίγες φορές τα δύο πράσινα εξτρέμ έχουν γυρίσει για να καλύψουν.

Ο Παλάσιος από την μία είναι η απόδειξη του ότι πληρώνεις… παίρνει ενώ ο Αϊτόρ ανήκει σε μία άλλη κατηγορία. O Ισπανός με τον Μπόλονι και τον Πογιάτος δεν μπορούσε να αποδώσει, με τον Γιοβάνοβιτς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Σέρβος του τόνωσε την χαμένη αυτοπεποίθηση. Του έδειξε πόσο τον πιστεύει και έτσι το αποτέλεσμα ήρθε.

Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός καταφέρει τελικά να βρεθεί στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το οφείλει κατά πολύ σε αυτούς τους δύο, καθώς δεδομένα αποτελούν το καλύτερο δίδυμο εξτρέμ στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε οι αριθμοί και τα αποτελέσματα δεν κάνουν ποτέ λάθος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...