ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ιβάν ο τρομερός

Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι ίσως η σημαντικότερη έως τώρα στη σεζόν. Και η εικόνα του Γιοβάνοβιτς ήρθε να αποδείξει πόσο πολύ γουστάρει αυτό που κάνει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ιβάν ο τρομερός

Επειδή δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αντιδράσεις, γι’ αυτό και έγινε νούμερο ένα θέμα συζήτησης η εικόνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ναι, ο Ιβάν των χαμηλών τόνων, ο Ιβάν της ηρεμίας, ο Ιβάν της ψυχραιμίας, ο… πράος Ιβάν έγινε το βράδυ της Κυριακής ο Ιβάν ο τρομερός.

Για πρώτη φορά στη σεζόν, για πρώτη φορά από τότε που έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον είδαμε να ζητάει με πάθος στήριξη από τον κόσμο και να πανηγυρίζει τόσο έντονα μια νίκη. Το έκανε όχι γιατί αυτή η νίκη εξασφαλίζει κάτι στον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί την είχε ανάγκη και η ομάδα του και ο ίδιος. Περισσότερο για το μέλλον.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο γήπεδο με την πίεση του αποτελέσματος. Θα την είχαν έτσι κι αλλιώς, αλλά ακούγοντας και το 0-0 του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσαν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία. Και με αυτή την πίεση, είχαν να αντιμετωπίσουν και μια ομάδα η οποία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν πιθανόν η καλύτερη και σίγουρα η πιο φορμαρισμένη από κάθε άλλη.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.198 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από αήττητο 16 αγώνων προερχόταν ο ΠΑΟΚ, ένα αήττητο που σταμάτησε στη Λεωφόρο. Όχι επειδή οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στη Μαρσέιγ, δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ και δυνατά μπήκε στο γήπεδο και πίεσε στο δεύτερο μέρος και φλέρταρε με το να γυρίσει το ματς. Αν μάλιστα ο Καντουρί σκόραρε σε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 1-0, τότε τα πράγματα ίσως να έπαιρναν άλλη τροπή.

Δεν πήραν γιατί ο Μαροκινός το έχασε και γιατί ο Παναθηναϊκός είχε μάτι που γυάλιζε. Αν έβρισκε δεύτερο γκολ, το ματς θα τελείωνε όπως κι έγινε. Παρά τη μείωση του σκορ από τον Ζίφκοβιτς και την περισσότερη φρεσκάδα που έβγαζε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τρίτο στόπερ ώστε να δώσει ύψος και δύναμη μέσα στην περιοχή του.

Μίκρυνε τις αποστάσεις στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην αφήνει κενούς χώρους στον ΠΑΟΚ, αναγκάζοντάς τον να πάει σε ψηλές μπάλες. Κι εκεί, με την παρουσία των Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάρλια, αλλά και τους Κώτσιρα και Χουάνκαρ, θα έπρεπε να γίνει… σπόντα για να έρθει γκολ.

Μία τέτοια έγινε και ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, σε μια φάση που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Το μοναδικό που «βγήκε» απ’ όλο αυτό είναι ότι εκτέθηκε ο Λουτσέσκου. Ο οποίος σε ματς με τον Παναθηναϊκό έχει ευνοηθεί άπειρες φορές και δεν έχει αδικηθεί ποτέ. Παρ’ όλα αυτά θέλησε να το παίξει αδικημένος! Φαντάζομαι βλέποντας το βίντεο θα κατάλαβε πως το VAR έκανε μια χαρά τη δουλειά του σε όλες τις περιπτώσεις.

Η νίκη αυτή είναι χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό. Τον βάζει σε θέσεις Ευρώπης, ισόβαθμο με τον Άρη και πια στο -1 από την ΑΕΚ. Αν στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό καταφέρει και πάρει από 4 έως 6 βαθμούς, θα βρεθεί ψηλότερα σίγουρα από έναν εκ των δύο, πιθανό και από τους δύο. Κι εκεί θα αποκτήσει για τα καλά τον ρόλο που έπρεπε να έχει εδώ και καιρό. Αυτόν του φαβορί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.