ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παναθηναϊκός από σίδερο, Λεωφόρος από τα παλιά

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, που τον έφερε σε θέση Ευρώπης και την Λεωφόρο, που χθες θύμισε κάτι από το παρελθόν.

Παναθηναϊκός από σίδερο, Λεωφόρος από τα παλιά

Αυτή ήταν σίγουρα η πιο σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι την επόμενη. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ για 16 παιχνίδια, είναι πλέον σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη(υπερέχει του Αρη στην ισοβαθμία) και είχε τσαγανό, πάθος, ψυχή, αλλά έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε άριστα και στην τακτική και στην διαχείρηση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έβαλε ένα τρίτο στόπερ και κλείδωσε το παιχνίδι, αφού ο ΠΑΟΚ παρά την υπεροχή, όταν το γύρισε ο Παναθηναϊκός σε 3-4-3, πέρα από το γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσει άλλη φάση δεν έχει κάνει.

Ο Παλάσιος δείχνει, γιατί από το καλοκαίρι λέγαμε ότι είναι παίκτης που θα τον αγαπήσει ο κόσμος και θα κάνει την διαφορά. 10 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα. Χθες σέρβιρε το γκολ στον Αϊτόρ σε φάση που είναι δουλεμένη στην προπόνηση, όπως δήλωσε και ο Ισπανός, αλλά αναστάτωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιούργησε προβλήματα στον Βιεϊρίνια και έτρεχε σαν …σκύλος μέχρι το 95, όταν έκανε τάκλιν και τελείωσε το παιχνίδι. Συνδυάζει πάθος και ποιότητα ο Παλάσιος και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.424 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Χουάνκαρ έβαλε γκολάρα και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη και το τρίποντο, αφού μετά ο ΠΑΟΚ μείωσε. Δεν υπάρχει παίκτης, που να υστέρησε και ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος, παρά το ότι έχασε νωρίς τον Βιγιαφάνιες, που έφυγε από το πρώτο ημίχρονο με θλάση και στη συνέχεια χτύπησε και ο Αλεξανδρόπουλος, που έσφιξε τα δόντια και έπαιξε μέχρι το τέλος.

Μεγάλη συμβολή στη νίκη είχε και ο κόσμος, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν στο πόδι βοήθησε την ομάδα και η Λεωφόρος ήταν Λεωφόρος από τα παλιά. Ο κόσμος παίρνει διπλό μπράβο, διότι παρά τις προκλήσεις του πάγκου του ΠΑΟΚ και των χειρονομιών του Ζίβκοβιτς δεν τσίμπησε και κράτησε την ψυχραιμία του.

Οσον αφορά την διαιτησία και αυτά, που λένε στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει πέναλτι ούτε στον Βέλεθ, ούτε στον Χουάνκαρ, που τα χέρια τους είναι σε φυσιολογική θέση κοντά στο σώμα. Αντίθετα υπάρχει πεντακάθαρο πέναλτι του Κούρτιτς στον Παλάσιος στο 57 όταν με αγκωνιά τον ανατρέπει, αλλά το VAR δεν πήρε χαμπάρι, ούτε ο διαιτητής. Και φυσικά κανείς δεν είναι σίγουρος, ότι ο Ακπομ δεν βρήκε την μπάλα, για να την στείλει στον Ζίβκοβιτς, που είναι καθαρά σε θέση οφ-σάιντ.

Η νίκη αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή με κατάθεση ψυχής και αν αυτό συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει και τρίτος και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι η ομάδα πλέον δεν κυνηγάει. Εχει την Ευρώπη στα χέρια της και αν πάρει τα παιχνίδια, που πρέπει θα τα καταφέρει.

*Ένα μεγάλο μπράβο στην Κ19 για την κούπα και τον Βαγγέλη Σάμιο για την δουλειά που κάνει στις Ακαδημίες.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.