ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης, έχοντας περάσει μία μέρα στη φυλακή

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, συνεχίζονται και μετά την προφυλάκιση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης, έχοντας περάσει μία μέρα στη φυλακή

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εις βάρος της 9χρονης κόρης της, φαίνεται να καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης, έχοντας περάσει ένα βράδυ στη φυλακή.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι της -γνωρίζοντας όσα ελέγχθησαν στην ανακρίτρια- καταθέτουν αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης κατηγορούμενης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Μάλιστα, φαίνεται να ευελπιστούν ότι θα γίνει δεκτό, καθώς:

Μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν ότι «άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια», σε σημείο τέτοιο -που όπως περιγράφεται στο ίδιο μέσο- στο τέλος ήταν «σχεδόν βέβαιοι» ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, με αποδέκτη το ίδιο μέσο και μέσω προσώπου που μίλησε προχθές με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, της αποδίδεται η φράση «Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή κι άλλοι έξω κάνουν πάρτι».

Ένα 24ωρο στη φυλακή

Το πρώτο 24ωρο στη φυλακή πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στον Κορυδαλλό εν μέσω έντασης. Λίγες ώρες πριν, στην απολογία της, έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί θάφτηκε η Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ατάραχη απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας και του εισαγγελέα. Στην ερώτηση γιατί έθαψε την εννιάχρονη κόρη της με το τάμπλετ απάντησε, σύμφωνα με το Star: «Κάθε παιδί το θάψαμε με τα αγαπημένα του αντικείμενα. Στη Μαλένα ήταν ένα αρκουδάκι που το άφησε η Τζωρτζίνα όταν πήγαμε στο γραφείο τελετών, στην Ίριδα πάλι αρκουδάκι και στην Τζωρτζίνα το τάμπλετ. Έπαιζε με αυτό και χαιρόταν, γελούσε. Παρά την εγκεφαλοπάθεια και τα προβλήματα υγείας καταλάβαινε τα αστεία».

Οι αναφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη ήταν ελάχιστες  στην απολογία της. Ξεκίνησε με τη γνωριμία τους το 2013.  «Η σχέση μου με τον Μάνο ήταν με προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά τον χαμό της Μαλένας. Έλειπε πολλές ώρες γιατί δούλευε. Ήταν πολλές ώρες απών», είπε.

Η 29η Ιανουαρίου, η ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, εξετάστηκε από την ανακρίτρια λεπτό προς λεπτό. Από την ώρα που η μητέρα βγήκε από το δωμάτιο, με κανονικό βηματισμό για να ειδοποιήσει τις νοσηλεύτριες. «Φορούσα μάσκα, της το είπα μία φορά, δεν με άκουσε και στη συνέχεια κατέβασα τη μάσκα και το επανέλαβα. Ήταν συνεχόμενα και καθημερινά τα επεισόδια».

Η Ρουλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για τη στάση της τη στιγμή που της ανακοινώνουν οτι το τρίτο της παιδί πέθανε. Μια στάση που έκανε εντύπωση σε γιατρούς και νοσηλευτές.  «Ήμουν σε κατάσταση σύγχυσής και πανικού και αισθανόμουν αναστάτωση. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό», ισχυρίστηκε.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά η ανακρίτρια

Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται κρατούμενη στον Κορυδαλλό, ώστε ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί, να βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την έρευνα, ανεβάζει ..στροφές στην ανάκριση, ζητώντας την άρση του απορρήτου της κατηγορουμενης.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα , αναζητεί την άκρη του νήματος στις άρσεις του ηλεκτρονικού αλλά και του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να φωτιστεί η έρευνα τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά ίσως και για τους θανάτους των δυο άλλων παιδιών της οικογένειας. Άλλωστε, αν υπάρξουν στοιχεία από τις άρσεις, θα πρέπει να παραδοθούν στα χέρια των δυο εισαγγελέων που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στόχος, να αποκαλυφθεί ο τρόπος που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης, αλλά και άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης, στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δε λειτουργούν πλέον, προκειμένου να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία όμως εκτιμάται όμως ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Επίσης, από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης, με την οποία δεν τον συνδέει τίποτα πια.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.