ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Ο πιο… killer εξτρέμ του πρωταθλήματος

Ο Παλάσιος είναι με διαφορά ο πιο αποτελεσματικός εξτρέμ σε όλο το πρωτάθλημα. Και ένας από τους καλύτερους σκόρερ στη λίγκα.

Σεμπάστιαν Παλάσιος: Ο πιο… killer εξτρέμ του πρωταθλήματος

Είναι αλήθεια πως άργησε να πάρει… μπροστά. Στην έκτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Σεμπάστιαν Παλάσιος πετύχαινε το πρώτο του γκολ. Το έκανε από το σημείο του πέναλτι, στο 4-1 απέναντι στον Ιωνικό, όταν ο Καρλίτος του είχε παραχωρήσει την εκτέλεση. Πέρασαν άλλα έξι και συνολικά 12 παιχνίδια για να πετύχει ο Αργεντινός το πρώτο του γκολ σε ροή αγώνα. Στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο 30χρονος εξτρέμ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Δεν είχαν φτάσει καν τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου 2021 ήταν αυτό το γκολ του Παλάσιος. Το συμπέρασμα από πολλούς είχε βγει. «Ενας καλός εξτρέμ, ο οποίος όμως στερείται της τελικής προσπάθειας. Του γκολ». Στην Ελλάδα της… βιασύνης και των γρήγορων συμπερασμάτων, ο Παλάσιος είχε γίνει μέσα σε τέσσερις μήνες για το ευρύ κοινό ένας ποδοσφαιριστής που δεν συνδέεται εύκολα με τα αντίπαλα δίχτυα. Και όσοι το έλεγαν είχαν κλείσει τ’ αυτιά τους στην τοποθέτηση του ανθρώπου που τον ζει καθημερινά. Του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Το ψάχνει συνεχώς ο Παλάσιος. Εμένα μ’ αρέσουν αυτοί οι παίκτες. Στο τέλος θα το βρει», ήταν η ατάκα του Σέρβου.

Το βρήκε. Με το που άλλαξε ο χρόνος, γύρισε και το… κουμπί του Αργεντινού. Γκολ κατά ριπάς, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έφερε τον Παλάσιος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στη χώρα, έχοντας διπλάσιο αριθμό τερμάτων. Δέκα συνολικά. Στην πέμπτη θέση πίσω από τον Κούρτιτς του ΠΑΟΚ (15), τον Φαν Βέερτ του Βόλου (13), τον Αραούχο της ΑΕΚ (11) και τον Κουλούρη του Ατρόμητου (11). Τι παρατηρούμε διαβάζοντας τα ονόματα; Δεν υπάρχει άλλος εξτρέμ στο πρωτάθλημα με περισσότερα γκολ από τον Παλάσιος. Τα δέκα του Αργεντινού είναι η κορυφαία επίδοση στη Superleague από παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τρίτος σε όλο το πρωτάθλημα σε γκολ ανά τελικές προσπάθειες

Ακόμα πιο σημαντικό και δείγμα της καλής επαφής που έχει ο Σεμπάστιαν Παλάσιος με τα δίχτυα είναι η στατιστική που δείχνει τα πόσα γκολ σημειώνει ο κάθε ποδοσφαιριστής ανάλογα με τις τελικές προσπάθειες που πραγματοποιεί. Ο Παλάσιος είναι ακόμα πιο ψηλά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τον βρίσκουμε στην τρίτη θέση, έχοντας ένα γκολ ανά 3,6 τελικές προσπάθειες. Πρώτος είναι ο πρώτος σκόρερ Κούρτιτς, ο οποίος σημειώνει ένα γκολ ανά 3,1 τελικές, δεύτερος ο Καρλίτος με ένα γκολ ανά 3,2 τελικές και ακολουθεί ο Ελ Αραμπί με ένα γκολ ανά 3,9 τελικές και ο Τομ Φαν Βέερτ με ένα γκολ ανά 4,5 τελικές προσπάθειες.

Πάλι ο Παλάσιος είναι ο καλύτερος εξτρέμ σε αυτόν τον τομέα, έχοντας δέκα γκολ σε συνολικά 26 τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα. Αν σε αυτά τα δέκα γκολ προσθέσουμε και τις δύο ασίστ που έχει μοιράσει, βλέπουμε πως ο Αργεντινός στα 12 από τα συνολικά 44 γκολ του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Περίπου δηλαδή στο 30% των γκολ της ομάδας του έχει συμμετοχή ο εξτρέμ που ήρθε για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που πέρσι έμοιαζε άλυτο για τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή στο πόσο επιδραστικοί ήταν oι εξτρέμ του στο παιχνίδι της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...