ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ευκαιρίες, χαμένοι βαθμοί και ακόμα μια ανύπαρκτη αποβολή

Ούτε τώρα κατάφερε να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός από την έδρα των «Ζωσιμάδων», έμεινε στη λευκή ισοπαλία (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών. Αδιανόητη απόφαση από τον Ούγγρο ρέφερι, απέβαλε τον Χουάνκαρ στο 81΄, με τον Ισπανό μπακ να βγαίνει off από το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.

Ευκαιρίες, χαμένοι βαθμοί και ακόμα μια ανύπαρκτη αποβολή

Ούτε τώρα κατάφερε να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός από την έδρα των «Ζωσιμάδων», έμεινε στη λευκή ισοπαλία (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών. Αδιανόητη απόφαση από τον Ούγγρο ρέφερι, απέβαλε τον Χουάνκαρ στο 81΄, με τον Ισπανό μπακ να βγαίνει off από το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας.

Το ματς

Δυναμικά μπήκε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, όταν ο Ιωαννίδης με ατομική ενέργεια διένυσε μέτρα, «έσπασε» δεξιά στον Παλάσιος, αλλά το γύρισμα του Αργεντινού δεν βρήκε συμπαίκτη για να σουτάρει προς την εστία του Λοντίγκιν, με τη μπάλα να απομακρύνεται από αμυντικούς του ΠΑΣ.

Οι «πράσινοι» στις πρώτες τους επαφές με τη μπάλα είχαν ενθουσιασμό, ήθελαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είχαν το καθαρό μυαλό. Το «τριφύλλι» είχε καλή κυκλοφορία μπάλας, πίεζε στα πρώτα λεπτά τον ΠΑΣ, με την ομάδα του Μεταξά να αμύνεται μαζικά. Η σέντρα του Χουάνκαρ στο 7΄ δεν βρήκε στο σωστό χρόνο τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.387 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 10΄ ο Παλάσιος σέντραρε από τα δεξιά, με τον Αϊτόρ να μην προλαβαίνει τη μπάλα και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μαζεύει τη μπάλα στην αγκαλιά του. Ο τρόπος που αμύνονταν ο ΠΑΣ δεν άφηνε πολλούς χώρους κενούς για να κινηθούν οι «πράσινοι» που είχαν ένα καλό σουτ του Μαουρίσιο στο 12΄με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 14΄ και μετά από φάση διαρκείας, η σέντρα του Αϊτόρ δεν ήταν η ιδανική στο πίσω δοκάρι για τον Βέλεθ, με τον Ισπανό αμυντικό να μην πιάνει καλά την κεφαλιά για να απειλήσει. Η πίεση που ασκούσαν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, είχε σαν αποτέλεσμα κάποια συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν.

Στο 19΄ ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Καραχάλιο να σουτάρει από απόσταση και τον Μπρινιόλι να ελέγχει απόλυτα τη φάση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 22΄ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε άριστα τη μπάλα, ο Χουάνκαρ πάσαρε εξαιρετικά στον Αϊτόρ, με τον τελευταίο να αστοχεί για εκατοστά από ιδιαίτερα καλή θέση.

Το «τριφύλλι» ήταν επιβλητικό, του έλειπε μόνο το γκολ για να ρευστοποιήσει την πολύ καλή εμφάνιση που είχε, με τους ποδοσφαιριστές να το ψάχνουν ανελλιπώς. Στο 31΄ πάλι από την αριστερή πλευρά θέλησε να απειλήσει ο Παναθηναϊκός, αλλά η σέντρα του Χουάνκαρ δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Μαουρίσιο που σούταρε δυνατά και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 36΄ο Βέλεθ βρέθηκε σε θέση εξτρεμ, σούταρε δυνατά με το δεξί πόδι, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ.

Στο τελευταίο διάστημα για το πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο της μπάλας, με εξαιρετικό passing game προσπαθούσε να διασπάσει τη μαζική άμυνα του ΠΑΣ, που κρατούσε σταθερά το «τριφύλλι» μακριά από την περιοχή του Λοντίγκιν. Στο 44΄ο ΠΑΣ είχε την πρώτη τελική προς την εστία, με τον Πίρσμαν να σουτάρει δυνατά και τον Μπρινιόλι να σκεπάζει τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να έχει κοντά στο 70% κατοχή μπάλας, να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, αλλά καμία από τις 6 τελικές που έκανε, δεν μετετράπη σε γκολ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, είχαμε την ίδια εικόνα όπως στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί κατοχή και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά. Η κεφαλιά του Μαουρίσιο από τη σέντρα του Κώτσιρα στο 50΄ ήταν αδύναμη, με τον Λοντίγκιν να μαζεύει άνετα. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του είχε ένα σουτ του Μορεϊρα που κατέληξε άουτ στο 52΄.

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια προσπάθησε να ανέβει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί φάση μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι, με το «τριφύλλι» να έχει οπισθοχωρήσει και να διατηρεί την κατοχή μπάλας. Η κίνηση των παικτών του Γιοβάνοβιτς γινόταν κυρίως από τα άκρα, χωρίς να βγάζει φάσεις, ενώ στο 62΄ ο Αϊτόρ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει μετά την εξαιρετική σέντρα του Κώτσιρα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 66΄ για να δούμε φάση στο ματς, με τον Λώλη να βρίσκει στην κίνηση τη μπάλα μετά τη σέντρα του Γκαρντάφσκι, αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 68΄ η σέντρα του Κώτσιρα στο πίσω δοκάρι κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Από το 70΄και μετά ο ΠΑΣ ανέβηκε, πίεσε το «τριφύλλι», ενώ είχε και μια καλή στιγμή με τον Σνάιντερ στο 75΄.

Με το ματς να οδεύει στο τελευταίο τέταρτο, ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε, έκανε διπλή αλλαγή, πέρασε σαν φορ τον Παλάσιος από τα άκρα και με τον Χατζηγιοβάνη είχε μια καλή στιγμή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 80΄ τα αίματα άναψαν, με τον Ούγγρο διαιτητή να δείχνει κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ για χτύπημα πάνω στον Περέα, την οποία και διατήρησε μετά από έλεγχο του VAR. Στο 89΄ μετά από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Χατζηγιοβάνη αλλά με τελευταία παρέμβαση αμυνόμενου έφυγε κόρνερ.

Η καταρρακτώδης βροχή που άρχισε να πέφτει, βάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και με την αναμέτρηση να είναι στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες έψαχναν για κάτι αξιοσημείωτο. Στο τελευταίο λεπτών του επιπλέον χρόνου, ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε σε καλό σημείο, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Παλάσιος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, όμως πόδι αμυντικού την τελευταία στιγμή έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, με τον Χουάνκαρ να μην παίζει στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς / 4-2-3-1): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (96’ Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα (56’ Λώλης), Περέα (89’ Παντελάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (76’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (79’ Βιτάλ), Αϊτόρ (85’ Σάντσες), Ιωαννίδης (75’ Χατζηγιοβάνης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.