ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Το 2024 έτοιμο το κλειστό του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, το 2026 το ποδοσφαιρικό γήπεδο»

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο πρότζεκτ Βοτανικός.

«Το 2024 έτοιμο το κλειστό του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, το 2026 το ποδοσφαιρικό γήπεδο»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποια είναι τα δύο πλεονεκτήματα του πρότζεκτ: «Τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης. Αυτές οι δύο παράμετροι μας κάνουν αισιόδοξους για ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις και υπάρχει θωρακισμένο και θεσμικά ισχυρό νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να σταματήσει το χρονοδιάγραμμα των έργων».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το κλειστό 3.000 θέσεων και πότε το ποδοσφαιρικό γήπεδο: «Το 2024 θα είναι έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο του Ερασιτέχνη. Μόλις σε δύο χρόνια από σήμερα κι αυτό διότι το κόστος των μελετών και της κατασκευής θα χρηματοδοτηθεί από τις Τράπεζες (ΑΕΠ Ελαιώνα) και άρα δεν θα έχουμε τις καθυστερήσεις δημοπράτησης που έχουν τα δημόσια έργα, όπως είναι η περίπτωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μέχρι το 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Η αρένα του ποδοσφαιρικού γηπέδου θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Είναι η χρονιά που θα γίνει και το πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό ματς του Παναθηναϊκού».

Για την κατάσταση στον Βοτανικό τώρα και πως θα αλλάξει αυτό: «Πράγματι σήμερα είναι μία πολύ άσχημη κατάσταση. Ολο αυτό όμως θα αλλάξει. Η απόσταση που χωρίζει το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο από την Ομόνοια είναι περίπου η ίδια με την απόσταση που χωρίζει την Ομόνοια με το σημερινό γήπεδο του Παναθηναϊκού στους Αμπελοκήπους. Το νέο γήπεδο που θα αλλάξει την ιστορία του Παναθηναϊκού και θα έρθει να συναντήσει το όραμα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για επέκταση της πόλης. Η αναβάθμιση της Αθήνας θα γίνει με “όχημα” τον Βοτανικό».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα έργα υποδομής στην περιοχή του Βοτανικού: «Πρόκειται για έργα της τάξης των 120.000.000 από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η δημοπράτηση για τις υποδομές του Ελαιώνα θα γίνει τέλος Ιουνίου 2022. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των υποδομών είναι το 2025. Οι χρόνοι είναι ανελαστικοί. Πρέπει να τελειώσουν τα έργα το 2025 και θα έρθουν να συναντήσουν την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής αρένας το 2026».

Για τα βασικά κτίρια στον Βοτανικό: «Μέχρι τον Μάιο του 2022 θα έχουμε δημοπρατήσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο που θα είνα το σπίτι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα χτιστεί με την έγκριση Δημοσίων Επενδύσεων 115εκ. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα μέχρι 40.000 θέσεις και θα είναι εναρμονισμένο με τα 4 αστέρια της FIFA και της UEFA. “Η δημοπράτηση θα γίνει το Μάιο του 2022 και σε ένα χρόνο από σήμερα το 2023 θα ξεκινήσει η κατασκευή του η οποία και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2026, ενώ στην αρχή της σεζόν 2026-27 υπολογίζεται να γίνει και ο πρώτος επίσημος αγώνας του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για γυμναστήριο που θα κατασκευστει σε εμβαδόν 7.500 τετραγωνικών μέτρων και θα έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων. Θα έχει βοηθητικούς χώρους για τα περισσότερα τμήματα που συντηρεί σήμερα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και για πρώτη φορά και ιδιόκτητο κολυμβητήριο για την ομάδα πόλο και τα τμήματα κολύμβησης. Το κόστος αυτής της κατασκευής θα είναι περίπου 15.000.000 Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τις Τράπεζες επομένως θα έχει και την ευελιξία να γίνει μόλις μέσα σε δύο χρόνια.

Περιλαμβάνει επίσης τεράστια υπόγεια πάρκινγκ 1.800 θέσεων καθώς και πολυτελή γραφεία τα οποία θα εκμεταλλευτούν οι τράπεζες».

Για τον σταθμό του μετρό που θα δημιουργηθεί εκεί: «Εχουν γίνει ειδικές μελέτες που πιστοποιούν πως ο συγκεκριμένος σταθμός έχει κατασκευαστεί για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες που θα δημιουργηθούν, ενώ το σημείο θα είναι εύκολα προσβάσιμο από τους νέους δρόμους που θα κατασκευαστούν».

Για τις επενδύσεις που θα έρθουν εκεί λόγω της ανάπλασης της περιοχής: «Σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει στην περιοχή γύρω από το γήπεδο θα γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και αξιοποίηση παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων που θα συγκεντρώσουν κεφάλαια τουλάχιστον 450.000.000 Ευρώ. Εννοείται πως θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη μίας νέας πόλης».

Για το πότε και πως θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της Λεωφόρου: «Αφού γίνει το πρώτο ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας στην αρένα του Βοτανικού και αφού ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μεταφέρει όλα τα τμήματα του στον Βοτανικό τότε θα περάσουμε στην τελευταία φάση της Διπλής Ανάπλασης. Αυτή προβλέπει να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ως Δήμος θα κάνουμε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή των Αμπελοκήπων και του Γκύζη.

Μην ξεχνάμε πως προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου μουσείου που θα στεγάσει την ιστορία του συλλόγου. Δεν είμαι σε θέση να σας πω σήμερα εάν θα υπογειοποιηθεί ο δρόμος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αυτό θα το εξετάσουμε στο χρόνο των μελετών και πιθανότατα να είναι και σε συνάρτηση με το άλλο μεγάλο πρότζεκτ της δημοτικής αρχής που είναι η αξιοποίηση των Προσφυγικών όπου και εκεί είμαστε πολύ μπροστά και περιμένουμε τις εγκρίσεις από την Περιφέρεια. Το σίγουρο είναι πως την επόμενη πενταετία η Διπλή Ανάπλαση θα αλλάξει την Αθήνα αλλά και την πορεία του Παναθηναϊκού»

Για τον λόγο που υπερψήφισε η Γ.Σ. του ΑΟ το πρότζεκτ Βοτανικός: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκε πως πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ο σύλλογος μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει. Χρειάστηκε να ωριμάσουν οι συνθήκες. Τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις. Όλοι έχουν όφελος από αυτό το έργο. Και ο σύλλογος και ο Δήμος Αθηναίων και κυρίως η κοινωνία μας»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.