ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Μαλακατές: «Μέχρι τις αρχές Μάϊου οι τελικές συμβάσεις – Η Λεωφόρος δεν θα πάψει ποτέ να έχει Παναθηναϊκό χρώμα»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, παραχώρησε συνέντευξη στην «Δίκη» του OPEN και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του Βοτανικού, στα οφέλη που θα έχει ο σύλλογος και στη Λεωφόρο που δεν θα πάψει να έχει έντονο το Παναθηναϊκό χρώμα.

Μαλακατές: «Μέχρι τις αρχές Μάϊου οι τελικές συμβάσεις – Η Λεωφόρος δεν θα πάψει ποτέ να έχει Παναθηναϊκό χρώμα»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, παραχώρησε συνέντευξη στην «Δίκη» του OPEN και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του Βοτανικού, στα οφέλη που θα έχει ο σύλλογος και στη Λεωφόρο που δεν θα πάψει να έχει έντονο το Παναθηναϊκό χρώμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Μαλακατές:

Για το γεγονός ότι πέρασε το «ναι» από την Γενική Συνέλευση του ΑΟ: «Πάντα είμαι αισιόδοξος στη ζωή μου. Ξεκινήσαμε μια διαπραγμάτευση εδώ και καιρό. Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση και δεν ήταν εύκολο όταν  θέλεις να φέρεις τα καλύτερα δυνατά δεδομένα για έναν σύλλογο που αγαπάς. Αυτά που καταφέραμε ήταν πολύ καλά και γι΄ αυτό ψηφίστηκαν από την Γ.Σ. Θεωρώ ότι αυτό που επιτευχθεί είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό».

Για την απόσταση μεταξύ Λεωφόρου – Ομόνοιας και Ομόνοιας – Βοτανικού: «Εμείς βρήκαμε την Δ.Α., που είχε εγκριθεί από τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Εμείς πατήσαμε πάνω στο Προεδρικό Διάταγμα. Όλο αυτό τον καιρό ακούστηκαν διάφορα σενάρια. Πουθενά αλλού δεν μπορούσε να φτιαχτεί ένα γήπεδο άξιο του ονόματός του. Εκεί θα είναι το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού».

Μη σταματάς να τις νικάς!
Μη σταματάς να τις νικάς! 1.799 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ότι δεν θα είναι το μπάσκετ του Παναθηναϊκού εκεί: «Θα θέλαμε να είναι όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έπρεπε να αλλάξει το Π.Δ. και μπορεί να πέρναγε ποτέ. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί δηλαδή να ήθελαν όλοι και να μην υπήρχαν τα χρήματα. Η συνθήκη ήταν κατάλληλη».

Για το ότι θα γκρεμιστεί  η Λεωφόρος αφότου παίξει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό: «Το έχουμε πει επανειλημμένα. Είναι γραμμένο στις συμβάσεις και δεν θα υπάρχει κανένα θέμα. Είναι ένας απαράβατος όρος. Θα υπογραφούν τις προσεχείς ημέρες οι συμβάσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Για το γεγονός ότι ο Βοτανικός είναι υποανάπτυκτος: «Αυτό ισχύει σήμερα, αλλά εμείς μιλάμε για 100 χρόνια και βάλε. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί θα μιλάμε για μια διαφορετική περιοχή. Εκεί θα είναι μια περιοχή, που θα μπορεί ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού θα μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του».

Για το αν υπάρχουν έργα ήδη στην περιοχή: «Νομίζω πως όχι, αλλά αυτό αφορά τον Δήμο. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάτι. Κάποιες μπουλντούζες θα μπουν μέσα στο χρόνο».

Για το αν είναι εφικτό το να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του ΑΟ το 2024 και η αρένα του 2026: «Το θεωρώ ρεαλιστικό. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάμε από το χέρι μας για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Το 2024 να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του ΑΟ και το 2026 να είναι έτοιμη η αρένα, αποτελεί κάτι εφικτό. Έχουμε βάλει και… αέρα».

Για το πως αισθάνεται που γίνεται το γήπεδο επί των ημερών του: «Νομίζω ότι είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Η πολιτική βούληση, τα χρήματα και οι όροι που πετύχαμε ως διοίκηση ήταν αυτά που παντρεύτηκαν μαζί και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχει να κάνει με μένα».

Να μην ξεχνάμε ότι εμείς δεν ξεκινήσαμε από το 0. Αυτό που χρειαζόταν ήταν η πολιτική βούληση, η βούληση του κόσμου και χρήματα. Αυτά βρέθηκαν. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα έχει γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του. Αν δεν υπήρχε το Π.Δ. θα ήμασταν ενδεχομένως σε συζητήσεις».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δικαιούται αντίστοιχη οικονομική βοήθεια: «Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες πρέπει . Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός δίνει την Λεωφόρο για να πάρει κάτι. Δεν μπορώ να σας απαντήσω για άλλες ομάδες. Εμείς λέμε ότι ανήκει σε μας η Λεωφόρος και ο Δήμος σε εκείνον. Γι΄ αυτό και μεταφέρουμε τα δικαιώματά μας στο Βοτανικό. Εμείς δίνουμε κάτι για να πάρουμε κάτι. Αν δεν δίναμε την Λεωφόρο, δεν θα παίρναμε τίποτα. Στο εξωτερικό γίνονται με την σύμπραξη όλων των φορέων. Μακάρι όλες οι ομάδες να κάνουν μεγάλα γήπεδα. Καλό κάνει αυτό».

Για  το πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις και τι σημαίνει: «Την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα ή τις πρώτες μέρες του Μαϊού θα υπογραφούν οι συμβάσεις. Με τις υπογραφές αυτές μπαίνουμε στην ουσία. Το κλειδί για να ξεκινήσει το έργο ήταν η Γ.Σ. και με την αυξημένη πλειοψηφία που υπήρχε ο νόμος».

Για τον αν ήταν η δυσπιστία προς τον Αλαφούζο ο βασικός λόγος που ψήφισαν αρνητικά όσοι ψήφισαν: «Ίσως έπαιξε και ένα ρόλο αυτό, αλλά ήταν κι άλλα. Το κυρίαρχο ήταν η αγάπη του κόσμου για την Λεωφόρο. Αλλά πρέπει πάντα να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Δεν μπορεί να φιλοξενήσει όπως πρέπει τον Ερασιτέχνη η Λεωφόρος. Στον Βοτανικό θα έχουμε 14 τμήματά μας. Η Αγιά Σοφιά δεν έχει καμία πρόσβαση σε χώρους για τον Ερασιτέχνη. Εμείς αποκτούμε χώρους στον Βοτανικό».

Για το πως μπορεί να βοηθήσει μια κυβέρνηση στο να φτιαχτεί ένα γήπεδο: «Αν η κυβέρνηση δεν έβρισκε τα χρήματα το έργο δεν θα γινόταν. Η ουσία είναι ότι αν δεν υπήρχαν χρήματα, δεν θα προχωρούσε το έργο».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η κανονική μελέτη για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ: «Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα μπούμε τέλη του 2024. Οι μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει. Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη. Η δημοπράτηση των εγκαταστάσεων του ΑΟ θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Με τις τράπεζες είχαμε σήμερα μια συνάντηση και το κλίμα είναι θετικό. Θα κάνουν τα πάντα για το καλό του Παναθηναϊκού. Τα 14 από τα 21 θα είναι στο Βοτανικό. Αναμένεται να ιδρύσουμε κι άλλα».

Για την οικονομική πρόβλεψη εσόδων του ΑΟ: «3,5 με 4 εκατ. ευρώ θα είναι τα έσοδα χωρίς να υπολογίσουμε τα έσοδα από τις ακαδημίες. Ο Βοτανικός θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε πρωταγωνιστές σε όλα τα τμήματα, με πολλές διακρίσεις και ευρωπαϊκές».

Για το τι έχει να πει στον κόσμο που ψήφισε αρνητικά: «Εγώ από την πρώτη μέρα είπα ότι δέχομαι όλες τις αποφάσεις. Το να έχουμε διαφορετική άποψη είναι υγεία. Οι αντιδράσεις είναι πολύ χαλαρές. Όλοι είμαστε Παναθηναϊκοί και όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού. Οι απόψεις όλων είναι σεβαστές».

Για το γκράφιτι για τον Άλκη στην Λεωφόρο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει να τιμά».

Για αυτό που συνέβη με τον αθλητή ΑΜΕΑ του Παναθηναϊκού στο λιμάνι του Πειραιά: «Είναι θλιβερά αυτά τα γεγονότα. Είμαι κατά της βίας. Δυστυχώς συνέβη σε έναν αθλητή μας ΑΜΕΑ, που δεν ήθελε να δώσει επέκταση. Μας ζήτησαν να προχωρήσουμε και να σταματήσει εκεί. Εμείς θυμόμαστε τις εποχές που πηγαίναμε όλοι μαζί στο γήπεδο και έμενε μόνο η καζούρα».

Για την οπαδική βία: «Η οπαδική βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση. Το αίτιο είναι αρκετά βαθύ».

Για το αν έχει κοινωνικό χαρακτήρα όλο αυτό το πρότζεκτ: «Σαφώς υπάρχει και αυτό σε αυτό το πρότζεκτ.  Η δουλειά μας από εδώ και πέρα είναι να γίνουν πράξεις τα όσα υποσχεθήκαμε. Η Λεωφόρος θα έχει πάντα Παναθηναϊκό χρώμα».

Για το γεγονός ότι δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων πως θα καλύψει ο Δήμος τα έξοδα συντήρησης της αρένας αν αποχωρήσει η ΠΑΕ: «Το χει δεσμευτεί και προσωπικά και σε μένα. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα φύγει η ΠΑΕ, αλλά σε περίπτωση που γίνει ο ΑΟ είναι καλυμμένος».

loading...